Hrachová kaša
Hrach namočíme cez noc do studenej vody. Na druhý deň vodu vymeníme a hrach uvaríme domäkka....
Staročeské knedlíky
Najprv dáme variť veľký hrniec s vodou. Preosiatu hrubú múku premiešame s práškom do pečiva a...
Vierkina záhorácka chrenovica
Chrenovicu som nazvala podľa pani, ktorá ju robí úplne najlepšie na svete! :-)
Karamelové burizóny
Tento recept pridávam , , reisenke", dúfam , že jej pomôže. Aj iným... :-)
Potrubia (penne) so šampiňónovou omáčkou
U nás doma voláme cestoviny penne-potrubia pre ich tvar... je to jednoduchý a rýchly recept.
Cesnaková krúpová polievka
Krúpy opražíme dozlatista na masti, zalejeme ich vodou, osolíme a varíme domäkka.
Cibuľnačka
Cibuľu nakrájame najemno a opražíme na tuku, pridáme nakrájané údené mäso a rascu, ešte chvíľu...
Zalejvanda
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do 250 ml osolenej vody. Po 5...
Kvasnicová polievka s pórom
Na masle speníme cibuľu, pridáme droždie, opražíme dozlatista a zalejeme bujónom. Zahustíme svetlou zápražkou z...
Žobrácka chlebová polievka
Do 1 l vody alebo vývaru z kostí dáme chlieb, cesnak rozotrený so soľou, najemno...
Rýchla vaječná polievka
V hrnci na polievku rozohrejeme tuk, vlejeme naň rozšľahané vajcia a vymiešame vaječnú praženicu.
Polievka z červenej repy
Repu ošúpeme, nastrúhame nahrubo, dáme do kastróla, pridáme ocot, soľ, zalejeme trochou...
Staročeská bramboračka
Najskôr si uvaríme krúpy, fazuľu a pohánku. Na masle osmažíme nakrájanú cibuľu a nastrúhanú koreňovú...
Najúžasnejšia žemľová knedľa
Tento recept mám od svojej piateľky a odkedy som túto knedľu prvý krát urobila, inú už...
Čínsky kurací vývar
Mám veľmi rada silné kuracie vývary, ale v letných mesiacoch sú až veľmi silné. Preto...
Vianočná štedrovečerná hubová od babky
Naučila ma ho svokrička, my sme boli zvyknutí na kapustnicu. Babka bola z dolniakov a...
Liptovská kapustnica
Bravčové mäso uvaríme, vyberieme a vývar použijeme na prípravu polievky. Do vývaru vložíme údené mäso,...
Huspenina
Paprčky, kožu a kus hlavy vložíme do vriacej octovej vody, ktorá by mala mäso prekrývať...
Pravá zabíjačková tlačenka
Mäso z hlavy, koleno, jazyk a srdce uvaríme spolu s kožami v malom množstve vody...
Chutná mandľová paštéta
Bôčik a pečeň 2–krát zomelieme, pridáme vajcia, cukor, škoricu, mandle a podľa chuti...
Podhrdlina
Z vývaru vyberieme uvarený podbradok, ako aj bravčovú pečeň, ktorú sme varili približne 20 min....
Francúzske biele jelítka
Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a...
Moravské jaternice
Bravčovú hlavu uvaríme, vykostíme a pokrájame na kocky. Kože uvaríme osobitne domäkka. Uvarené kože a...
Domáce jaternice
Mäso voľne varíme, nie celkom domäkka. Pľúca zas varíme tak, aby boli dosť mäkké....
Pečené ryžové jaternice
Bravčovú hlavu, pľúca a pečeň umyjeme a dáme variť, pečeň varíme 20 minút. Mäkké...