Tieto recepty pridávam na základe diskusie o mlieku z automatoch.Pri otvorení jedného z nich sme dostali leták,tak opíšem prípravu jogurtu.
Postup
-
1
Liter mlieka zohrejeme na 65°C a necháme ochladnúť na 40-50°C a odstavíme.Prilejeme jeden a pol dcl bieleho jogurtu,premiešame,zakryjeme.Pri izbovej teplote vznikne z mlieka jogurt za 10-16 hod.Uskladnený v chladničke spotrebujeme do 3 dní. Ak chceme výrobu jogurtu opakovať, môžeme miesto kúpeného jogurtu použiť vlastný.
- 2
Iný spôsob: Dva litre mlieka prevaríme,vychladíme na 60°C ,pridáme jeden biely jogurt a plechovku zahusteného,nesladeného mlieka a 1/2 plechovky sladeného mlieka.Zmiešame,na dno pohárov dáme džem,alebo ovocie podľa chuti,nalejeme jogurt,zatvoríme a necháme na teplom mieste vykysnúť-najlepšie pod dekou 5-8 hodín.
- 3
ACIDKO:mlieko necháme skysnúť 1-2 dni.Ak chceme acidko (kyslé mlieko) rôznej chuti,pridáme do kyslého mlieka rozmixované jahody,marhule.......alebo len vanilku a vymiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
to s kondenzovaným mliekom sa mi zdá zbytočne komplikované a načo mám do seba tlačiť ďaľšie zbytočné kalórie ....