Foto: barborao
Nie je to prvy recept na halusky na vareche, a ani nie je pravy, kedze zijem v Anglicku musim byt vynaliezava a snaha vykuzlit Zobraziť celý popisNie je to prvy recept na halusky na vareche, a ani nie je pravy, kedze zijem v Anglicku musim byt vynaliezava a snaha vykuzlit carovnu chut domova v zahranici ma priviedla k tomuto receptu. Pre Slovakov v zahranici ako usity.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Halusky vymiesame a uvarime klasockym sposobom.
- 2
Feta syr a kyslu smotanu (v Anglicku sour cream alebo creme fraiche) vymixujeme rucnym mixerom dokym nedosiahneme hladku konzistenciu. A mame faux bryndzu!
- 3
Slaninku pokrajame nadrobno a oprazime, tenku klobasku nakrajame na tenke dlhe pruzky a pridame do speku ! (slaninku, teda spek, by mali mat v kazdom obchode s polskymi potravinami, tenku klobasku som zohnala v obchodnom doma Asda, kde maju mini oddlenenie s polskymi produktami). Halusky premeisame s faux bryndzou a na povrch pridame masko. Podavame s kyslimi uhorkami (najdete ich pod menom gherkins, zvycajne ich nakladaju v turecku, madarsku alebo polsku, tie co predavaju v anglicku, no chut je rovnaka ako u nas).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
taktiez mozes vymiesat tvaroh, troska praskovej horcice (doda taku prijemnu jemnu "stiplavku", ktoru ma dobra majova bryndza) v kombinacii s blue cheese a smotanu -chut je troska odlisna od fety, ja som tiez miesala fetu s makkym tvarohom a smotanou.
je to ozaj asi najblizsie ako sa dostaneme k bryndzi.
ďakujem ;)
Co to znamena vacsine cudzincom nechutia, tu je verzia z talianskych zemiakovych gnocchi + ovcia feta zmiesana s kyslou smotanou a chutovo cez 90 % ako halusky a vyzorovo bez komentara.
en.wikipedia.org/wiki/Acquired_taste...
pri kupe sa pytajte,kolko dni syr dozrieval.
feminity.zoznam.sk/g/884510/cista-ovcia-bryndza-aj-budik-d...