Chlpaté knedle fotorecept
Miloš Miklánek
šéfkuchár hotela Alexandra v Púchove, 5. mája 2010
šéfkuchár hotela Alexandra v Púchove, 5. mája 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené surové zemiaky umyjeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame.
- 2
Nastrúhané surové a uvarené zemiaky zmiešame, pridáme múku, vajce, soľ a znova premiešame. Z pripravenej zmesi povykrajujeme menšie knedle.
- 3
Knedle vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 10 až 12 minút. Uvarené knedle scedíme a polejeme masťou, v ktorej sme opražili cibuľu.
- 4
NÁŠ TIP: Legendárna príloha sa podáva ku kapuste i omáčkam. Knedle však možno jesť i samotné s opraženou cibuľkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Podávajú sa s kyslou kapustou a osmaženou cibuľkou.Je výborné jedlo.
fajn inšpirácia.
Potom to ž boli krajové a vylepšené knedlíky.
udusená cibuľka,slaninka,kyslá kapusta aj zo šťavou,dochuťiť solou a cukrom.Spolu zamiešame a podávame.Dobrú chuť...výborné a nedá sa odolať...