Polievka z medvedieho cesnaku

celero - bez fotkycelero, 4. mája 2010
Polievka z medvedieho cesnaku
Foto: celero

Rýchla, chutná a zdravá polievka.

4-6
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 hrste
3 ks
1,5 l
2 PL
1 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji opražiť očistenú a pokrájanú šalotku do sklovita.

  2. 2

    Pridať studenou vodou opláchnutý medvedí cesnak, prikryť pokrievkou a nechať povädnúť (trvá to približne 2-3 minútky).

  3. 3

    Zaliať teplým zeleninovým vývarom a povariť približne 5 minút.

  4. 4

    Rozmixovať ponorným mixérom.

  5. 5

    Ochutiť pretlačeným cesnakom, soľou a čerstvo mletým čiernym korením.

  6. 6

    Podávať s kúskom mozarelly.

Diskusia k receptu

patineuse
jééj, tak toto ako keby sa u nás fotilo :o) ešte aj rovnaký tanier! super!
sharona
Medvedí cesnak je veľmi zdravý, rastie nám hojne za dedinou. Vyskúšame aj polievočku, zatiaľ sme ho jedli len na chlebe.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia