Celestínske rezance

janozmyjavy - fotkajanozmyjavy, 11. mája 2010

Poradil mi ich kamarát Vlado, ktorého som učil variť a povedal mi že to v živote robiť nebude. Po čase sa tým dokonca aj Zobraziť celý popisPoradil mi ich kamarát Vlado, ktorého som učil variť a povedal mi že to v živote robiť nebude. Po čase sa tým dokonca aj živil.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 l
3 ks
250 g
10 g




Postup

  1. 1

    Vajcia rozšľaháme v studenom mlieku, pridáme trošku soli, práškový cukor a postupne všľaháme múku. A čo Vás budem učiť robiť palacinky? Malou naberačkou nalievame na rozohriatu pierkom omastenú panvicu a opečieme z obobch strán.

  2. 2

    Nespotrebované palacinky na klasické spôsoby stočíme prázdne do ruličky, nakrájame asi na 1 cm hrubé koliečka. Ja dávam do polievok, kde sa používa cestovina tri takéto koliečka namiesto drobkov slížov atď.. Je to pre mňa také spestrenie inak obyčajnej polievky. A aspoň studené nevyjdú nazmar.

  3. 3

    Neviem či celestínske sú správny názov, ale niekde som to počul.

Diskusia k receptu

tinca
Janko, je to správny názov celestínske rezance sú z palacinkového cesta. Aj my máme v sortimente celestínsku polievku, dokonca instantnú. Mne veľmi chutia tieto rezance.
jezibabka1
@janozmyjavy a to sa Ti ako podarí mať zvyšné palacinky?:))))) ja ich narobím kopu na obed a do večera sa pojedia aj tie studené a to ich robím ozaj hodne:)))
sjuz
veru, zvyšné palacinky u nás neexistujú....:))
lubjak
Dcera si vzdy pyta do priesvitnej polievky celestinky,je to vynikajuca zmena po slizikoch.Treba skusit.
marlen
vďaka za zábavu pri čítaní receptov a komentárov.... ja priesvitnú polievkku najradšej pijem z bujónovej misky a tak by mi zavárka zavadzala, ale nezašpiním lyžičku. a keď je čerstvý žľtok......
dajaana
presne - ani u nás zvyšne palacinky nejestvujú - a to robievam poriadnu kopu a dokonca je u mňa pravidlom, že prvá palacinka je vždy na odpis - ale keď už na tanieri zostane len mastný fľak, sa zje aj tento pripálený trhanec. a aký záujem je o ňho... ale na celestínske rezance sa chystám už dlho - a toto je zrejme znamenie, že ich mám spraviť. takže ďakujem :-)
marikafil
Ja som robila celestínske rezance z polovičnej dávky, bez cukru - ale keďže som mala v záhradke prebytok pažítky, tak som ju posekala nadrobno a primiešala do palacinkovej zmesi. Časť skončila v polievke, ako bolo určené a zvyšok zjedol ten môj len tak, vraj čo už s nimi - a to boli prosím pekne nakrájané a prichystané v mištičke, aby som zase na druhý deň nemusela vyrábať závarku...takže na druhý deň som už zase robila, ale pre istotu krupicové knedličky.
janozmyjavy
Nemám žiadne námietky na vylepšeniie týchto rezancov. Som rád že Vás to zaujalo. Mám aj iné recepty no pri asi 6000 sa nechcem opakovať.
nelajsia
v Rakúsku to volajú Fritaten, a tiez nedavajú do nich cukor...
gababu1
..v rakusku kde som robila,ich domaca davala do hovadzej polievky a posypala pazitkou...mnam......do vtedy som ich nepoznala....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia