Ruský krém

barus87 - bez fotkybarus87, 5. mája 2010

Túto jednoduchú pochúťku si robím vždy, keď už neviem, čo by som "fajneho" zjedla... Navyše tento recept zvládne aj kuchársky antitalent :)

1 - 8
porcia
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1-2 balenia
od oka
od oka
od oka
2-3 konzervy
od oka




Postup

  1. 1

    Zlaté klasy uvaríme podľa návodu na obale - Riaďte sa pokynmi na výrobu hustého krému. Najlepšie sa robí v pískacom hrnci (ja mám ešte ten starý hliníkový. Vyzerá otrasne, ale nedám naň dopustiť a nový nechcem).

  2. 2

    Medzitým si vezmeme plytšiu misu, resp. misu s tvarom, aký si želáme mať po vyklopení. Túto potrieme džemom a vysypeme orechmi.

  3. 3

    Piškóty namáčame v rume a poukladáme na orechy.

  4. 4

    Do pudingu vmiešame hrozienka namočené do rumu alebo vody (osobne ich tam nedávam).Vrstvíme puding - ovocie - puding - ovocie - puding - ovocie. Na poslednú - najvrchnejšiu vrstvu (puding) nasypeme mleté orechy, prikryjeme a necháme v chladničke poriadne stuhnúť.

  5. 5

    Po stuhnutí vyklopíme a podávame s veľkou dávkou šľahačky.

  6. 6

    Ak nemáte koho pohostiť alebo sa rozhodnete, že túto dobrotu zjete sami, môžete ju vyjedať aj z misy :) P.s.: Rum z tohto receptu môžete pokojne úplne vynechať a piškóty namáčať v šťave z kompótov.

Diskusia k receptu

zdezda
:-))) bezva recept, už som si ho aj uložila do KK, prečo ho voláš "ruský"
barus87
Keďže som mladšieho data, mylela som si, že je to recept, ktorý vznikol ešte za socíku... Keď zistím, určite dám vedieť... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia