Shakshuka
Prípravou jednoduché, ale chuťou nesmierne komplexné a chutné jedlo podľa receptu od Simony Malkovej.
Rýchly domáci kečup
V sezóne čerstvých paradajok je ideálne využiť ich naplno. Aj na tento náš rýchly domáci kečup,...
Kubánska cuketová polievka s kukuricou
Ak máte veľa cukety a už neviete, čo by ste z nej ukuchtili, môžete skúsiť aj výbornú polievku, je to naozaj mňamka :)...
Kheer brûlée
Kheer brûlée je lahodný ryžový nákyp s príchuťou kardamónu a škorice pochádzajúci z južnej Indie....
Stredomorský koláč s tuniakom a ryžou na spôsob fritatty
Frittata je talianske jedlo na báze vajec podobné omelete alebo quiche ale bez cesta a s rôznymi...
Tekvicový prívarok s kôprom
Tento recept ma naučila mama. Je to jedlo môjho detstva. Všetka zelenina je z našej...
Špagety v cesnakovo-syrovej omáčke
Pretlačený cesnak orestujeme na masle v hlbšej panvici. Pridáme slaninu narezanú na kocky a orestujeme spolu...
Zemiaková polievka s úžasnou chuťou
Doma je sezóna húb v plnom „cvale, až trysku“, ja v tunajších podmienkach môžem o nej iba snívať....
Šošovicová polievka
Šošovicu pred varením namočíme na 1-2 hodiny do vody. Očistenú mrkvu a petržlen nakrájame na menšie kúsky...
Výborná plnená paprika v paradajkovej omáčke
Perfektné domáce letné jedlo, to je naša plnená paprika v paradajkovej omáčke. Porciu mletého mäska a lahodnú omáčku si určite nenechajú ujsť malí ani veľkí....
Nepečený cheesecake s ríbezľami
Ríbezle na ozdobu sme ulovili v záhradke. Ale fantázii sa medze nekladú. Vyskúšajte napríklad maliny,...
Jednoduché domáce lečo
V sezóne paprík a paradajok si určite nenechajte ujsť šťavnaté lahodné lečo. Chutí výborne samotné, ...
Stir-fry zelenina v mandľovej omáčke s ryžou
Vo wok panvici si zohrejeme olej. Nakrájanú cibuľku a papriku orestujeme a zároveň pridáme zvyšnú stir-fry zeleninu...
Tradičné bryndzové halušky
Vynikajúce bryndzové halušky, to je tradičné slovenské jedlo, ktoré nesmie chýbať na našich stoloch...
Bavorské špenátové knedle
K týmto knedličkám mäso potrebovať nebudete. Najlepšie chutia s čerstvým šalátom.
Tekvicové halušky s bryndzou
Skvelé jemné halušky s bryndzou a slaninkou. Obed hotový za pol hodinku.
Cuketovo-špenátový prívarok s opečenými šampiňónmi
Na oleji si opražíme nakrájaný pór.
Prívarok z bielej dyne - tekvice
V našom nárečí je „bila dyňa“ názov pre bielu tekvicu.
Mliečna polievka z čerstvých fazuľových strukov
Výborná mliečna polievka, ktorá zasýti v týchto horúcich dňoch. U nás boli k polievke zemiakové...
Tvarohové knedličky so strúhankou
Práve teraz je ten najlepší čas na vychutnávanie sladkých obedov u mamky či babičky a preto pre...
Výborná zelená fazuľka s paradajkami
Veľmi jednoduché, rýchle a fantasticky chutné zeleninové jedlo z tureckej kuchyne. Teraz v čase čerstvej...
Tekvicový guláš
Trocha neobvyklé tekvicové jedlo, ale dobré. Celkový výsledok do značnej miery závisí od klobásy, ...
„Bryndzáky“ trochu inak
„Na tanieri máme doma väčšinou jedlá bez mäsa, veľa zeleniny, to ide asi aj s...
Základný tortový krém
Ani jedna hrudka a správna hustota, hebké špičky. Tak vyzerá perfektný krém.
Syrová polievka s krutónmi
Cibuľu nakrájame nadrobno a opečieme ju do sklovita na masle spolu s pretlačeným cesnakom. K hotovému...
Tsukemen
Je to taký obrátený ramen. Rezance nie sú v polievke, ale máčajú sa v hustejšej a chuťovo výraznej omáčke...
Paradajková omáčka na cestoviny
V lete sú paradajkové jedlá veľmi obľúbené a v omáčke na cestoviny skvelo vynikne ich chuť....