Ľahká ryža s mrkvou

ryzasos - fotkaRyža SOS, dnes 16:30. Komerčný recept.
Ľahká ryža s mrkvou
Foto: ryzasos

Ryža s mrkvou je výbornou voľbou pre tých, ktorí hľadajú ľahký recept plný chuti, ideálny ako hlavné jedlo alebo príloha. Jeho jednoduchá príprava Zobraziť celý popisRyža s mrkvou je výbornou voľbou pre tých, ktorí hľadajú ľahký recept plný chuti, ideálny ako hlavné jedlo alebo príloha. Jeho jednoduchá príprava z neho robí rýchlu voľbu pre každú príležitosť a vyniká aj ako recept bohatý na vlákninu. Strava bohatá na vlákninu je nevyhnutná pre dobrý pocit.

2-3
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

230 g
700 ml
3 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Mrkvu umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Cesnak ošúpte a nasekajte nadrobno.

  2. 2

    Mrkvu spolu s vodou rozmixujte v mixéri alebo mixéri, kým nezískate homogénnu zmes. Táto tekutina bude to, čo použijete na varenie ryže, čím sa zintenzívni jej chuť.

  3. 3

    V hrnci rozohrejte troška olivového oleja a opražte cesnak, kým nezačne mierne hnednúť.

  4. 4

    K cesnaku pridajte ryžu SOS Long a dobre premiešajte. Potom ryžu zalejte vodou s rozmixovanou mrkvou a podľa chuti dosoľte.

  5. 5

    Varte na strednom ohni asi 11 až 13 minút, pričom nezabudnite občas premiešať, aby ryža rovnomerne absorbovala tekutinu.

  6. 6

    Keď je ryža uvarená, nechajte ju prikrytú niekoľko minút odležať, aby získala svoju ideálnu štruktúru. Na servírovanie môžete ozdobiť čerstvou strúhanou mrkvou a posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia