
Jahňací chrbát s omáčkou z maslovej tekvice a s krúpami
Je to ľahko stráviteľná chuťovka, ktorá je ešte aj zdravá.

Kurací paprikáš s cestovinami
Ak doma nestíhate a máte veľa hladných krkov, toto rýchle a jednoduché jedlo je Vašou záchranou...

Omeleta s brokolicou a chrenom
V televíznej relácii ma zaujalo varenie na pobreží nórskych fjordov. Som rozhodne za slovenskú váru, ...

Panvica na spôsob „jambalaya“
Jednoduchá a rýchla príprava, málo riadu, využitie kvalitných, no na pohľad nie tých najkrajších zvyškov....

Hovězí srdce na špeku s domácím knedlíkem
Srdce očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Do kastrolu dáme rozpustit (bez tuku) na kostičky...

Hliva ustricová na póre a kapii
Huby v mojej kuchyni, už od „junáčikovského“ veku, navždy obsadili pomyselný trón a som presvedčený,...

Pečeňovo-hlivová fantázia
„Spanilá jazda“ kuracej pečene pokračuje ako variant s jemnou šalotkou a „životabudičom“, stonkami zeleru...

Masliakovo-krúpové rizoto s bielym vínom
Ešte som našla také krásne masliačiky. Robila som ich s jačmennými krúpami a so zeleninou a...

Smotanové huby so špenátovými knedličkami
Na masle orestujeme pokrájanú cibuľu, neskôr pridáme posekaný cesnak a špenát, ktorý necháme zavädnúť, ...

Zemiakové palacinky s paradajkovo-hubovou plnkou
Za ktorou inou surovinou môžem podnikať také príjemné a zároveň užitočné túry? Preto mám rád huby v lese, ...

Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom
Náš nedeľný obed z bravčovej krkovičky pripravenej na červenom víne s tymianom. Podávala som s nokerlami....

Plnený baklažán (Karniyarik)
Tento plnený baklažán ma svojou chuťou naozaj prekvapil, je fantastický ;)

Zeleninovo-fazuľové ragú s ryžou
Tento recept je improvizácia pôvodne fazuľového stroganova. Keďže som potrebovala minúť aj zeleninu z chladničky, ...

Morčacie mäso s baklažánom
Tento recept je moja prvotinka, ktorú tu zverejňujem i keď vlastných receptíkov mám v šuflíku viac....

Morčacou pečeňou plnené kuracie stehno so zeleninou
Dostala som opäť kuracie stehná od Gazdov a už som ich chcela ochutnať. Plnila som ich...

Bravčová sviečková na smotane
Tento recept mi ešte v mojom albume chýba a priznám sa, že som ho ešte nikdy...

Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska
Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti, ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného a počas leta aj dovolenkového ducha. Inšpirácie z rôznych končín zemegule prinášajú nové exotické príchute do nášho jedálneho lístka....

Buchty parené na jablkách
Parené buchty sú veľmi obľúbené, ale tá práca s nimi mnohých odradí. Túto jednoduchú a...

Kurací Luncheon Meat
Potreboval som sa zbaviť zvyškov z mrazničky. Tak som urobil takúto dobrotu, ktorú som nemusel...

Morčacia pečeň na marhuľovo-medovom víne
Dnes opäť pridávam jednoduché a rýchlo pripravené jedlo z mojich obľúbených pečienok. Pripravila som ich na...

Varené hovädzie mäso so šampiňónovou omáčkou s kôprom
Jednoduché, veľmi rýchlo pripravené chutné jedlo.

Koložvárska kapusta
Kapustu premyjeme ak je treba a udusíme do mäkka. V druhom hrnci udusíme na oleji a...

Kurací stroganov podľa Valéra Ferka
Moderátor Valér Ferko pripraví svoj obľúbený kurací stroganov

Kurací paprikáš s cuketkou a zelerovými stonkami
Som náležite hrdý na pestrosť slovenskej kuchyne, ale i šikovnosť rúk jej nežnejšej, s prepáčedním,...

Fazuľka s paradajkami
Palestínčan žijúci na Slovensku pripraví ďalšie tradičné palestínske jedlo.

Filet z teľacieho lýtka s kosťou
Filet z telacieho lýtka s kosťou, známy ako osso buco. Inšpiroval som sa touto talianskou...