Mrkvová nátierka
Mrkvová nátierka

Mrkvová nátierka

janikbj - fotkajanikbj, 18. februára 2020
Mrkvová nátierka
Foto: janikbj

Jednoduchá nátierka z troch základných surovín.

15 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo Lučina, smotanový syr)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemno. Kúsok cibule nakrájame na drobno.

    Mrkvová nátierka - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu podusíme na masle a oleji do zlatista, pridáme strúhanú mrkvu a restujeme spolu, kým mrkva nepustí farbu a trošku nezmäkne. Môžeme podliať lyžicou vody a prikryté dusíme max 4 minúty. Vodu necháme vydusiť úplne. Osolíme, môžeme pridať pár kvapiek citrónovej šťavy a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Podusenú mrkvu vymiešame s bielym nátierkovým maslom, Lučinou alebo smotanovým syrom. Hotovo. Veľmi jednoduché a v podstate rýchle, dusená mrkva dá nátierke úplne inú chuť ako surová.

Diskusia k receptu

fialka49
Nátierka z mrkvy natretá na pečivových kvietkoch je výborný nápad - chuťový aj efektný. Parádne vymyslené. Páči sa mi to, vnúčatkám to pripomenie, že už prišla do kuchyne jar.
haji
Příjemná pomazánka, mrkvu miluju ve všech podobách.
pivonka
Dnes som túto nátierku urobila. Pridala som trošičku kečupu a horčice a je fakt výborná. Cibuľkou a mrkvičkou jemne dochutené nátierkové maslo. Jednoduché a pritom chutné!
1x haji