Mrkvová nátierka
Foto: janikbj
Jednoduchá nátierka z troch základných surovín.
15 minút
príprava
príprava
4 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemno. Kúsok cibule nakrájame na drobno.
-
2
Cibuľu podusíme na masle a oleji do zlatista, pridáme strúhanú mrkvu a restujeme spolu, kým mrkva nepustí farbu a trošku nezmäkne. Môžeme podliať lyžicou vody a prikryté dusíme max 4 minúty. Vodu necháme vydusiť úplne. Osolíme, môžeme pridať pár kvapiek citrónovej šťavy a necháme vychladnúť.
- 3
Podusenú mrkvu vymiešame s bielym nátierkovým maslom, Lučinou alebo smotanovým syrom. Hotovo. Veľmi jednoduché a v podstate rýchle, dusená mrkva dá nátierke úplne inú chuť ako surová.
Tiež mrkvová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu