Mrkvová nátierka
Mrkvová nátierka

Mrkvová nátierka

janikbj - fotkajanikbj, 18. februára 2020
Mrkvová nátierka
Foto: janikbj

Jednoduchá nátierka z troch základných surovín.

15 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo Lučina, smotanový syr)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemno. Kúsok cibule nakrájame na drobno.

    Mrkvová nátierka - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu podusíme na masle a oleji do zlatista, pridáme strúhanú mrkvu a restujeme spolu, kým mrkva nepustí farbu a trošku nezmäkne. Môžeme podliať lyžicou vody a prikryté dusíme max 4 minúty. Vodu necháme vydusiť úplne. Osolíme, môžeme pridať pár kvapiek citrónovej šťavy a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Podusenú mrkvu vymiešame s bielym nátierkovým maslom, Lučinou alebo smotanovým syrom. Hotovo. Veľmi jednoduché a v podstate rýchle, dusená mrkva dá nátierke úplne inú chuť ako surová.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Nátierka z mrkvy natretá na pečivových kvietkoch je výborný nápad - chuťový aj efektný. Parádne vymyslené. Páči sa mi to, vnúčatkám to pripomenie, že už prišla do kuchyne jar.
Příjemná pomazánka, mrkvu miluju ve všech podobách.
1x janikbj