Syrovo-slaninové kuracie kapsy fotorecept
Foto: niika
8
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso vyklepeme na tenké plátky, osolíme a okorenime. Pripravíme si šunku, slaninu, ementál a hermelín.
-
2
Na plátky mäsa poukladáme plátok slaniny, šunky a ementálu, kúsok hermelínu, zrolujeme a špáradlami spevníme.
-
3
Kapsy rýchlo opečieme na rozpálenom olivovom oleji a vyberieme na tanier. Špáradlá vytiahneme.
-
4
V tom istom hrnci si na výpeku opražíme nakrájanú cibuľu a zalejeme mliekom. Pridáme cesnak, syr buď strúhany alebo syreček a dochutíme soľou a korením.
-
5
Keď omáčka začne vrieť, pridáme kuracie kapsy a varíme až kým mäso nezmäkne. Ja som varila cca 15 minút.
-
6
Syr pridávam dovtedy, kým omáčka nebude mať požadovanú hustotu, múkou ju nezahusťujem.
-
7
Hotovo :)
Diskusia k receptu