Klasická koložvárska kapusta fotorecept
Foto: Lenkap00
Tento recept mám od svojej maminy, je vynikajúci, aspoň pre mňa :) Dobrú chuť.
45 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Kyslú kapustu podlejeme vodou a necháme dusiť až kým nie je kapusta mäkká. Ryžu si dáme variť tiež, keď je uvarená, trošku ju povegetujem. Mleté mäsko si dám dusiť na olej, pridám všetky koreniny a cesnak.
-
3
Začneme vrstviť do jenskej misy. Kapusta, ryža a mäso.
-
4
Zalejeme sladkou smotanou s vegetou a dáme piecť. Pečieme cca 20 minúz zakryté a potom necháme bez pokrievky zapiecť na cca 10 minút. Podávame s kopčekom kyslej smotany.
Omg nič iné na robote nemáte? Pre mňa je toto klasika.. zaujímalo by ma aká klasická je pre vás
No co Kuku je asi starsia a dodrziava klasiku
@afataga ved to je v poriadku ale prečo hneď tak agresívne.. dnes do redakcie a pod.. :) každý máme svoje vlastné ako čo robíme
Ďakujeme ze váš názor. Recepty našich užívateľov odzrkadľujú ako ten-ktorý pokrm pripravujú doma i ako ho vo svojich domácnostiach nazývajú. Receptom i autorom ponechávame ich autenticitu, jedinečnosť. To, čo je pre niekoho klasika, možno nezodpovedá predstavám druhých, ani originálnym pôvodným receptúram, alebo pre autora osobne taký charakter má.
Samozrejme, v závažnejších prípadoch názvy receptov po konzultácii s autorom meníme, a to hlavne vtedy, keď recept v zásadných ohľadoch nezodpovedá všeobecnému ponímaniu receptu s takýmto názvom.
na Varechu už chodím veľmi málo, hlavne kvôli nedostatku času. Ak môj komentár vyznel agresívne, tak sa čudujem, pretože sa snažím písať slušne. Budem vykať aj ja, aby ste sa neurazili. Môžete si pozrieť recepty na koložvársku kapustu, je ich veľa. No nevidím dôvod pomenovať jedlo” klasická”, pretože to slovo má svoj význam aj v kuchyni. A ten ako vidím, nepokladá @redakcia za dôležitý:-)
ja ta plne chapem,a viem ze si to myslela dobre a bolo to k veci.skor som sa prizastavil pri tom,ze ty co to o kuchyni vies vela,si riesila muku porovnavacim testom v zemiakovom salate,co je absolutny nezmysel.
verila som Vierinym kvalitam a zaujal ma spôsob náhrady, obyčajná zvedavosť. Ona to tam rozvádzala, prečo nahrádza.
ok.
nuž
tento =nezmysel=
múkovú "akožemajonézu" používala aj moja babka tých niekoľko desaťročí nazad..
majonézu vôbec nepoznala..
prečo ten ton..??
Radox1...naozaj som tu nebola uz asi tri styri roky...ale prosim ta, prestan uz kazdeho len kritizovat. mas svojich oblubencov...ale ostatnych zotres jednym slovom. nepochybujem, ze si dobry kuchar, ale nehraj sa prosim ta na experta na vsetko. nebavi ma tvoja negativna energia. var si co chces...ked sa ti recept nepaci, nechaj tak...trochu sa vzi aj do pocitov tych, krori tu recepty pridavaju. pekny vecer...vyblazni sa v kuchyni . ja si idem dat moj salat....neviem ako ho nazvat...salat.
ja viem ze si super kuchar, naozaj, len obcas sa zdrz komentarov...uz len z respektu pre tych ktori iba zacinaju. ja som videla tolko programov o vareni, ze by som mohla napisat knihu...ale uz nepublikujem. su ine problemy ...
Poprosim recept na Vasu "klasicku kolozvarsku kapustu" :)