Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta

Klasická koložvárska kapusta fotorecept

lenkap00 - bez fotkylenkap00, 15. januára 2020
Klasická koložvárska kapusta (fotorecept)
Foto: Lenkap00

Tento recept mám od svojej maminy, je vynikajúci, aspoň pre mňa :) Dobrú chuť.

45 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
2 poháre
500 g mleté
 podľa chuti
 podľa chuti
400 ml
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Klasická koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kyslú kapustu podlejeme vodou a necháme dusiť až kým nie je kapusta mäkká. Ryžu si dáme variť tiež, keď je uvarená, trošku ju povegetujem. Mleté mäsko si dám dusiť na olej, pridám všetky koreniny a cesnak.

    Klasická koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Začneme vrstviť do jenskej misy. Kapusta, ryža a mäso.

    Klasická koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme sladkou smotanou s vegetou a dáme piecť. Pečieme cca 20 minúz zakryté a potom necháme bez pokrievky zapiecť na cca 10 minút. Podávame s kopčekom kyslej smotany.

    Klasická koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

boxik
Vďaka za inšpiráciu ,všetko máme doma vrátane toho mletého mäsa takže čo sa bude u nás zajtra variť je jasné koložvárska ktorú máme radi celá rodina.
evanaaa
Ešte mi tam chýba klobáska....a cibuľa- kapustu, aj mleté mäso podusím na cibuli, zato však nedávam cesnak. Ale do smotany dám vajíčko. Vidieť, že aj tento recept má veľa variácií, ako napr. kapustnica, ap.
kukulienka71
Tvoje jedlo vam iste chutí, inak by ste ho nevarili. Obraciam sa však na @redakcia , aby zvážili názvy receptov v záujme nemýlenia sledovateľov. Aspoň vy to tu ustrážte, prosím, aby sa nemuseli opakovať komentáre o zavádzajúcich názvoch. Lebo toto klasická koložvárska nie je. Dakujem za pochopenie.
afataga
Ja mam tiez rcp od babky, nejde tam kolbas ani cesnak. Kapustu vopred nedusim, ona sa urobi pri peceni, nic ine jej ani nezostava.
klukmen
Pokial sú dodržané zákl. ingrediencie ako v tomto recepte mäso , kapusta , ryža stále je to kol. kapusta aj keby si ju dochutila popolom alebo mihalnicami , horšie je , keď si ako ja objednáte sviečkovú z brusinkami a doniesli mi sviečkovú ,fajnú ale na vrchu bola šlahačka a rýbezlový kompot- Praha rest.pod Jinřichovou vežou
redakcia
@kukulienka71 (17.1.2020 10:10)

Ďakujeme ze váš názor. Recepty našich užívateľov odzrkadľujú ako ten-ktorý pokrm pripravujú doma i ako ho vo svojich domácnostiach nazývajú. Receptom i autorom ponechávame ich autenticitu, jedinečnosť. To, čo je pre niekoho klasika, možno nezodpovedá predstavám druhých, ani originálnym pôvodným receptúram, alebo pre autora osobne taký charakter má.
Samozrejme, v závažnejších prípadoch názvy receptov po konzultácii s autorom meníme, a to hlavne vtedy, keď recept v zásadných ohľadoch nezodpovedá všeobecnému ponímaniu receptu s takýmto názvom.
kukulienka71
@lenkap00 (17.1.2020 10:43)
na Varechu už chodím veľmi málo, hlavne kvôli nedostatku času. Ak môj komentár vyznel agresívne, tak sa čudujem, pretože sa snažím písať slušne. Budem vykať aj ja, aby ste sa neurazili. Môžete si pozrieť recepty na koložvársku kapustu, je ich veľa. No nevidím dôvod pomenovať jedlo” klasická”, pretože to slovo má svoj význam aj v kuchyni. A ten ako vidím, nepokladá @redakcia za dôležitý:-)
caterina
Nebola som na tejto stranke roky. ale neviem preco sa stale musite vyjadrovat k nazvu receptu. Kazdy varime inak, kapustnica bude stale iba kapustnica...ci tam date masove gulky alebo slivky. Tu kde zijem je 20 regionov a vsade sa vari to iste jedlo inac. a ked si myslite, ze Taliani nedavaju smotanu do carbonara (ja nie, mne to takto nechuti), mozte si byt isti, ze aj ti najvychytenejsi sefkuchari to robia. a co
1x kimlo
radox1
@kukulienka71 (17.1.2020 18:01)

ja ta plne chapem,a viem ze si to myslela dobre a bolo to k veci.skor som sa prizastavil pri tom,ze ty co to o kuchyni vies vela,si riesila muku porovnavacim testom v zemiakovom salate,co je absolutny nezmysel.
kukulienka71
@radox1 (17.1.2020 18:11)
verila som Vierinym kvalitam a zaujal ma spôsob náhrady, obyčajná zvedavosť. Ona to tam rozvádzala, prečo nahrádza.
evanaaa
No, ani ten pán kuchár sa príliš nevyznamenal so svojou koložvárskou.....vidieť, každý má svoj recept a spôsob, ako ju spraviť. Ani ja si ten svoj nedám vyhovoriť.
radost
@radox1 (17.1.2020 18:11)

nuž
tento =nezmysel=
múkovú "akožemajonézu" používala aj moja babka tých niekoľko desaťročí nazad..
majonézu vôbec nepoznala..
prečo ten ton..??
caterina
@radox1 (17.1.2020 18:41)

Radox1...naozaj som tu nebola uz asi tri styri roky...ale prosim ta, prestan uz kazdeho len kritizovat. mas svojich oblubencov...ale ostatnych zotres jednym slovom. nepochybujem, ze si dobry kuchar, ale nehraj sa prosim ta na experta na vsetko. nebavi ma tvoja negativna energia. var si co chces...ked sa ti recept nepaci, nechaj tak...trochu sa vzi aj do pocitov tych, krori tu recepty pridavaju. pekny vecer...vyblazni sa v kuchyni . ja si idem dat moj salat....neviem ako ho nazvat...salat.
radox1
nic osobne,nikoho som neurazil,len som vyjadrill nazor,ze davat do zemiakoveho salatu muku,a tu nejde vobec o nahradu majonezy je pre mna nezmyselne.
1x kimlo
caterina
@radox1 (17.1.2020 21:18)

ja viem ze si super kuchar, naozaj, len obcas sa zdrz komentarov...uz len z respektu pre tych ktori iba zacinaju. ja som videla tolko programov o vareni, ze by som mohla napisat knihu...ale uz nepublikujem. su ine problemy ...
používateľ nemá avatar
mb
mb
@kukulienka71 (17.1.2020 10:10)

Poprosim recept na Vasu "klasicku kolozvarsku kapustu" :)