
Jahňací chrbát na bielom víne s karamelizovanými slivkami
Veľmi chutný jahňací chrbát dusený vcelku. Podlievala som ho bielym vínom a pripravila som k nemu...

Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravovala na drienkovom lekvári a bielom víne.

Dubnická pochúťka
Špecifickými ingredienciami tohto jedla je bryndza a pór, ktoré dodávajú jedlu výbornú chuť....

Údené mäso v zemiakovom ceste s dusenou kyslou kapustou
Zostalo mi trocha údeného mäsa, ktoré sme mali k fazuľovej omáčke. Rozhodla som sa takto...

Králik na citrusoch a olivách
„Furt králíka, každej den máme králíka! Ani Pinďa to už nežere. Viď, Pinďo, že už taky nechceš králíka?“ ...

Cviklové rizoto podľa Štefana Martinoviča
Snažíte sa do seba dostať cviklu a už neviete ako? Možno vám pomôže recept od Štefana Martinoviča...

Kuracina na zelenine s krúpami
Jednoduché chutné kuracie mäso so zeleninou a s jačmennými krúpami.

Teľacie ragú s viedenskou knedľou podľa Karin Haydu
Teľacie ragú s viedenskou knedľou od Karin Haydu je zdravé, výživné a ľahké jedlo, ktoré...

Bravčová roláda plnená paradajkovou kapustou
Kapusta je kráľovnou jesene. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, nás kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie....

Ravioly s hubovou plnkou
Všetky huby nakrájame na malé kocky, opečieme na repkovom oleji, pridáme soľ, korenie a saké...

Krůtí roládky na paprice
Krůtí prsa nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe anglickou slaninou a proužky...

Gnocchi s hríbmi
Milovníci voňavých hríbov v kombinácii s gnocchami si prídu na svoje. Toto rýchle a chutné jedlo...

Guláš z pôvabnice dvojfarebnej
Je to veľmi chutná a voňavá huba, ktorá teraz rastie na lúkach v takom množstve, ...

Kalerábová omeleta
Veľmi chutná variácia omelety na raňajky alebo na večeru. Je to skôr inšpirácia než recept :-)...

Dusená kapusta s údeným bravčovým mäsom
Opäť som chcel byť „šporovlivý“ a v AJ markete som kúpil hotové mrazené zemiakové knedle (na Slovácku známe ako chlupaté knedlíky, alebo tiež blbóni)....

Pohánka s červenou fazuľou a maslovou tekvicou
Maslovú tekvicu ošúpem, pokrájam a uložím na plech s papierom na pečenie. Pokvapkám olivovým olejom,...

Kuracie prsia s ryžou a bazalkou
Nemám síce v obľube konzervované, či vrecúškované potraviny...

Raňajky z kapsičky
Táto rastlinka rastie od jari až do neskorej jesene, tak prečo ju nevyužiť okrem čaju aj...

Kuracia pečeň trochu inak
Sú jedlá, ktoré varíme bežne, ale občas nie je na škodu malá zmena.

Dusená zelenina so šampiňónmi
Milovníci húb majú neobmedzené možnosti na chutné recepty. Do zbierky si môžu pridať aj tento...

Bravčová krkovička na víne a hrášku
Chutné šťavnaté mäso z bravčovej krkovičky bez kosti.

Morčacie stehno na víne s guľkami plnenými červenou kapustou
Nedeľný obed. Morčacie stehno pečené na panvici s bielym vínom a ako príloha sú zemiakové guľky...

Stroganov podľa Katušky
Aby ste sa nepýtali, kto je Katuška - robí na personálnom oddelení v jednej banke...

Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano
Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú...

Ryža so zelerovými stonkami a zelenou fazuľkou
Jedna z mojich najobľúbenejších „Varešiek“ sa mi úprimne, zo srdca, „vyspovedala“, že vraj jej nechutí stonkový zeler!...

Omeleta s oštiepkom a dusenou zeleninou
Raňajková omeleta so slovenským oštiepkom. Máme ich vo veľkej obľube a máme vo veľkej úcte dni,...

Skladané rizoto s hubami a zeleninovým šalátom
Veľmi rýchlo som si zvykol na prílohy vo forme teplých šalátov...