prazdny

Bravčová roláda plnená paradajkovou kapustou

Bravčové mäso

Kapusta je kráľovnou jesene. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, nás kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie....

prazdny

Ravioly s hubovou plnkou

Cestoviny

Všetky huby nakrájame na malé kocky, opečieme na repkovom oleji, pridáme soľ, korenie a saké...

prazdny

Krůtí roládky na paprice

Hlavné jedlá

Krůtí prsa nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe anglickou slaninou a proužky...

prazdny

Gnocchi s hríbmi

Cestoviny

Milovníci voňavých hríbov v kombinácii s gnocchami si prídu na svoje. Toto rýchle a chutné jedlo...

prazdny

Výborné rizoto

Bravčové mäso

Na dnešný deň, obed, no môže byť aj večera aj pre náročných.

prazdny

Guláš z pôvabnice dvojfarebnej

Bezmäsité jedlá

Je to veľmi chutná a voňavá huba, ktorá teraz rastie na lúkach v takom množstve, ...

prazdny

Kalerábová omeleta

Bezmäsité jedlá

Veľmi chutná variácia omelety na raňajky alebo na večeru. Je to skôr inšpirácia než recept :-)...

prazdny

Dusená kapusta s údeným bravčovým mäsom

Bravčové mäso

Opäť som chcel byť „šporovlivý“ a v AJ markete som kúpil hotové mrazené zemiakové knedle (na Slovácku známe ako chlupaté knedlíky, alebo tiež blbóni)....

prazdny

Pohánka s červenou fazuľou a maslovou tekvicou

Bezmäsité jedlá

Maslovú tekvicu ošúpem, pokrájam a uložím na plech s papierom na pečenie. Pokvapkám olivovým olejom,...

prazdny

Kuracie prsia s ryžou a bazalkou

Kuracie mäso

Nemám síce v obľube konzervované, či vrecúškované potraviny...

prazdny

Raňajky z kapsičky

Bezmäsité jedlá

Táto rastlinka rastie od jari až do neskorej jesene, tak prečo ju nevyužiť okrem čaju aj...

prazdny

Kuracia pečeň trochu inak

Kuracie mäso

Sú jedlá, ktoré varíme bežne, ale občas nie je na škodu malá zmena.

prazdny

Dusená zelenina so šampiňónmi

Bezmäsité jedlá

Milovníci húb majú neobmedzené možnosti na chutné recepty. Do zbierky si môžu pridať aj tento...

prazdny

Mexický guláš ako varím ja

Hovädzie mäso

S týmto jedlom sa v našej rodine zavďačím všetkým.

prazdny

Bravčová krkovička na víne a hrášku

Bravčové mäso

Chutné šťavnaté mäso z bravčovej krkovičky bez kosti.

prazdny

Morčacie stehno na víne s guľkami plnenými červenou kapustou

Hlavné jedlá

Nedeľný obed. Morčacie stehno pečené na panvici s bielym vínom a ako príloha sú zemiakové guľky...

prazdny

Stroganov podľa Katušky

Kuracie mäso

Aby ste sa nepýtali, kto je Katuška - robí na personálnom oddelení v jednej banke...

prazdny

Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano

Kuracie mäso

Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú...

prazdny

Ryža so zelerovými stonkami a zelenou fazuľkou

Bezmäsité jedlá

Jedna z mojich najobľúbenejších „Varešiek“ sa mi úprimne, zo srdca, „vyspovedala“, že vraj jej nechutí stonkový zeler!...

prazdny

Omeleta s oštiepkom a dusenou zeleninou

Bezmäsité jedlá

Raňajková omeleta so slovenským oštiepkom. Máme ich vo veľkej obľube a máme vo veľkej úcte dni,...

prazdny

Skladané rizoto s hubami a zeleninovým šalátom

Hlavné jedlá

Veľmi rýchlo som si zvykol na prílohy vo forme teplých šalátov...

prazdny

Jahňací chrbát s omáčkou z maslovej tekvice a s krúpami

Hlavné jedlá

Je to ľahko stráviteľná chuťovka, ktorá je ešte aj zdravá.

prazdny

Kurací paprikáš s cestovinami

Kuracie mäso

Ak doma nestíhate a máte veľa hladných krkov, toto rýchle a jednoduché jedlo je Vašou záchranou...

prazdny

Omeleta s brokolicou a chrenom

Bezmäsité jedlá

V televíznej relácii ma zaujalo varenie na pobreží nórskych fjordov. Som rozhodne za slovenskú váru, ...

prazdny

Kurací perkelt s lesnými hríbmi

Kuracie mäso

Perkeltov je tu mnoho. Takýto mi ešte chýba v albume.

prazdny

Cuketový tatarák

Bezmäsité jedlá

Bezmäsitý tatarák z cukety

prazdny

Panvica na spôsob „jambalaya“

Kuracie mäso

Jednoduchá a rýchla príprava, málo riadu, využitie kvalitných, no na pohľad nie tých najkrajších zvyškov....

prazdny

Hovězí srdce na špeku s domácím knedlíkem

Hovädzie mäso

Srdce očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Do kastrolu dáme rozpustit (bez tuku) na kostičky...

prazdny

Hliva ustricová na póre a kapii

Bezmäsité jedlá

Huby v mojej kuchyni, už od „junáčikovského“ veku, navždy obsadili pomyselný trón a som presvedčený,...