Gratinovaný kozí syr s cibuľovým čatní
Michal Lukačovič a Filip Bukový
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 22. februára 2020
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 22. februára 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na tenké plátky, orestujeme na oleji, pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Pridáme badián, zalejeme vínom, ktoré necháme odvariť na polovicu. Asi po 10 minútach pridáme vínny ocot a necháme zredukovať.
- 2
Kozí syr zapekáme v rúre na grile pri 240 °C zhruba 2 minúty alebo použijeme pištoľ na creme brulle.
Tiež kozí syr:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu