Gratinovaný kozí syr s cibuľovým čatní
Michal Lukačovič a Filip Bukový
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 22. februára 2020
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 22. februára 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
200 g |
|
150 g |
|
30 ml |
|
90 g |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na tenké plátky, orestujeme na oleji, pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Pridáme badián, zalejeme vínom, ktoré necháme odvariť na polovicu. Asi po 10 minútach pridáme vínny ocot a necháme zredukovať.
- 2
Kozí syr zapekáme v rúre na grile pri 240 °C zhruba 2 minúty alebo použijeme pištoľ na creme brulle.
Tiež kozí syr:
- 2
Diskusia k receptu