Zemiaky plnené bryndzou
Toto jedlo je veľmi rýchle a sýte. Môžete ho použiť aj ako predjedlo, či hlavné...
Plnené zemiaky so šunkovo-syrovou plnkou
Dnes na obed to boli zemiaky, ktoré boli plnené.
Rýchle hovädzie Stroganoff
Stroganoff-ruská klasika s tisíckou tvárí. Ja vám predstavujem moje obľúbené hovädzie strofanoff so šampiňónmi, kyslými...
Pečená plnená paprika s dusenou ryžou
Takto upravenú papriku podávam aj samostatne alebo ako prílohu k rôzne upravenému mäsu, najmä k nedeľnému...
Plnená paprika po viedensky
Chcem sa s vami podeliť o môj kulinársky zážitok z Viedne.
Krúpy salašnícke
Toto jedlo som sa naučil robiť u známeho. Je bača a toto ma veľmi rád...
Hríbová nátierka
Keďže sa blíži sezóna uverejňujem recept na domácu hríbovú pomazánku. Verte, mám ju od starého hubára, odvtedy...
Slivkový lekvár
Bola som ešte dieťa, keď som ostatnýkrát zažila varenie lekváru v kotli na dvore. Keďže...
Piškótový korpus z 10 vajec
Tento korpus pekávam na veľkom hlbokom plechu. Možnože niekto povie, že na tom nieje nič...
Jednoduchá pražená čínska ryža
Olej dáme na panvicu a rozžeravíme. Pridáme ryžu a opečieme podľa chuti.
Rýchla panvička
Sáčky s polievkami otvoríme a slíže vložíme do misky. Zalejeme horúcou vodou z varnej konvice tak, aby...
Slivkový koláč
Viem že tých slivkových koláčov je tu habadej, ale nedalo mi, nepodeliť sa s tým mojím,...
Kapustové halušky
Halušky: zemiaky si nastrúhame pridáme hladkú múku, vodu, soľ a jedno vajce. Urobíme si...
Morčacie stehno na suchohríboch
Hríby vložíme do hrnčeka a zabaríme vriacou vodou, necháme napučať. Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky....
Miešaný letný šalát
Naša chutná domáca klasika z letných šalátov, robievam z čerstvých paradajok, zelenej papriky, uhorky...
Domáce bravčové karé v hruškovo-smotanovom cestíčku
Náš nedeľný obed. veľmi chutné rezníky so zemiakovou kašou.
Segedínsky guláš s kôprom
Vyborný chuťou, proste letný segedínsky guláš. tento recept som nefotila.
Šťavnaté rolky z krkovičky
Tento recept je veľmi vďačný na prípravu, ponúka nám množstvo kombinácii a fakt chutí. Môžeme ho kombinovať...
Jahňací chrbát s tekvicou a so šúľancami
Nie draho, pritom však chutne a pestro – tak varili liptovské babičky a my profesionáli...
Pečený Katsu Curry
Aj v japonsku maju cudne jedla, tzv. Yōshoku- pojaponstene europske. https://en. wikipedia. org/wiki/Y%C5%8Dshoku ...
Krupicový koláč
Recept je ľahký, každý si ho môže upraviť podľa svojej chuti:-) Ja si ho pamätám zo školskej...
Rezy z lesného ovocia
Veľmi chutné rezy s tvarohovým krémom v spojení s ovocím lesná zmes, ktorý na maškrtnosti dopĺňa...
Bravčová krkovička v zemiakovom cestičku s pivným syrom a brusnicovou omáčkou
Toto jedlo robievame na narodeninové oslavy. Účel je v tom aby rezeň bol čo najväčší...
Pikantná baklažánovo-paprikovo-paradajková nátierka
Jednoduchá a veľmi chutná pikantná nátierka z baklažánu, kápie a paradajok.