Orechové košíčky
Orechové košíčky

Orechové košíčky

mojaradost - bez fotkymojaradost, 16. decembra 2017

Výborné košíčky s výbornou plnkou, nám chutia pri každej príležitosti:))

35
porcií
50 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
150 g
70 g
1 ks
1 PL
100 g mleté
1 KL
Plnka:
4 ks
200 g
1 bal.
250 g
Poleva:
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: do misy preosejeme múku s práškom do pečiva a práškový cukor, pridáme vajce, palmarín, mleté orechy, kakao a vymiesime hladké cesto. Formičky vymastíme a vysypeme múkou. Cesto po kúskoch vkladáme do formičiek a natenko roztlačíme. Upečieme pri teplote 180 °C, kým sa nezačne cesto oddeľovať od formičiek. Vyklopíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Plnka: vajíčka rozbijeme do hlbšej misy, pridáme cukor, vanilkový cukor a vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Pena musí zhustnúť a klesnúť na polovicu objemu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a po častiach zašľaháme vychladnutú penu na hladký krém.

  3. 3

    Plnkou naplníme vychladnuté košíčky, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

haji
Hmm, košíčky mám ráda, tvoje musí být výborné - plnka nemá chybu! Jsi šikulka!
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Košíčky sú výborné, v rodine veľmi obľúbené. Nie vždy sa mi vydarí tá plnka. Keď šľahám elektrickým šľahačom nad parou,,, vznikne mi len pena a nie a nie zhustnúť. Má sa to len ručne šľahať alebo elektrickým pri malých otáčkach?. Už som skúšala krém len zo žltkov. Aký je presný postup?
1x haji
mojaradost
@Esi (17.12.2017 05:45)

Ja šľahám elektrickým ručným šľahačom na vysokých otáčkach a vždy je perfektný. Chladnutím ešte zhustne.
tonicka53
Krásne košíčky, veľmi ich ľúbime. Ja pod plnku ešte dávam trošku pikantného ríbezľového lekváru. Prosím ťa, doplň do bodu 1 kakao - že aj to ide do cesta, v rozpise surovín síce, je ale . . .
mojaradost
@esi (17.12.2017 05:45)
Pena musí klesnúť asi na polovicu, vtedy je už dosť hustá a pri chladnutí ešte zhustne.
Ja šľahám elektrickým šľahačom a vždy sa mi podarí.