Fúkané rožteky
Fúkané rožteky

Dvojfarebné fúkané rožky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 12. decembra 2017

Skúsila som zase experimentovať. Vytvorila som dvojfarebné fúkané rožky. Makovo-orechové a kokosovo-makové. Rožky som nemáčala v čokoláde ešte, aby bolo vidieť ich farebnosť.

80
porcií
120 minút
príprava
2x15 minút
na 165 °C

Suroviny

Makové cesto:
100 g
125 g
175 g
110 g celý
1/2 bal
Orechové cesto:
100 g
120 g
250 g
120 g mleté
1/2 bal
Kokosové cesto:
100 g
125 g
175 g
120 g
1/2 vr.
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravila som si najprv makové cesto. Mak som použila celý. Všetko som zmiesila a vypracovala cesto. Zároveň som pripravila podľa surovín aj orechové cesto.

    Dvojfarebné fúkané rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cestá som zmiesila a nechala odpočívať pokiaľ som pripravila aj kokosové. Kokosové som nefotila.

    Dvojfarebné fúkané rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cestá som plnila do čistých suchých formičiek.Formičky treba plniť len do polovice.Vtredy budú rožky pekné.Ak nemáte dostatok formičiek, vyberte upečené rožky z formičky a plňte ihneď do nej ďalšie cesto.Netreba umývať, formičky by po upečení cesta mali byť čisté, lebo cesto sa nelepí.

    Dvojfarebné fúkané rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rúru som nechala vyhriať na 165 °C a piekli sa 15 min.

    Dvojfarebné fúkané rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyklopila som ich z formičiek, lebo som plnila ďalšie. Striedavo som plnila orechové v kombinácii s makovou plnkou a kokosové s makovou plnkou.

    Dvojfarebné fúkané rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Už vychladnuté som ukladala do krabice vo dvoch vrstvách. Zajtra budem máčať v čokoláde. Makový koniec v bielej poleve, a orechový s kokosovým v horkej čokoláde.

    Dvojfarebné fúkané rožky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prajem vám dobrú chuť.

    Dvojfarebné fúkané rožky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

jack
Pekné.Experimentovať sa oplatí;-)
torticka
To su krasne rozky, take nezvycajne. Ozaj su dute? Ja idem robit v sobotu aj so sestrou kokosove. Dufam, ze aj moje budu dute. Malokedy sa mi vydaria, aby boli dute. Nahovorim vyskusat aj tieto.
smejkad
Takto nejako si predstavujem luxus pre jazyk a bruško :-)
evanaaa
@Izabella929 , teda Izka, obdivujem tvoju trpezlivosť, už len tie cestá, viac druhov, potom to striedavo natláčať......druhú várku si dávala do tých istých formičiek hneď, či ich bolo ich treba nechať vychladnúť, a aj umyť, alebo nie? Ale výsledok stojí za to, iste budú pekné ešte s tou čokoládou a aj chutné.
mesiar50
Čarokrásne a gustiózne vyzerajúce rožky si spravila Izka.
Ty si moja šikulka milá. ❤
ababa
@Izabella929 Krásna práca. V kokosových ďakujem za typ so smotanou. Nechýba v surovinách na makové 1 žĺtko? Zdá sa mi, že na obrázku ho vidím.
zdenkas
Krásne sa Ti podarili :-) , ja som tiež piekla makové duté rožky, ale z bieleho mletého maku. Na pohľad vôbec nevidno že sú makové a chuť je dosť zaujímavá....taká z časti maková a z časti orechová :-), rcp. mám ako ty len ja používam babičkinu polohrubú múku s tou sa mi rožky krásne daria :-). @Izabella929 ďakujem za inšpiráciu, dvojfarebné sa mi veľmi páčia :-)
izabella929
@torti čka, keď je dobrý recept a cesto dobre vypracované, nemá sa tam čo pokaziť..) držím palce..ďakujem za komentár..)
evkalibka
Pani Izka skúšala som recept, rožky sa mi upiekli výborne aj z formičiek išli samé.
Len ich nemám také pekné ako vy. Mám ich také viac deravé, hlavne v tej makovej časti. Neporadite prečo?
izabella929
@evanaaa , moja milá keď som mala pred sebou tie tri cestá hneď som dostala nápad, čo tak to vykombinovať do farebna..vydarilo sa..od tej chvíle to bola pre mňa radosť zliepať..mám 30 formičiek na rožky, no robila som to tak, že ešte horúce som vyklopila a triedila, formičky na jednu kopu, rožteky na druhú a ešte preč z pracovnej dosky, lebo som tam mala aj cestá..neumývala som formičky, však cesto sa pekne vyklopilo, nič tam nezostalo a hneď som plnila druhú a tretiu várku..som rada, že sa ti páčia..dnes ešte nečokoládujem, lebo pečiem chlebík..
izabella929
@ababa , haha, aj ja čumím čo som to tak pridala..ospravedlňujem sa všetkým, to foto patrilo pre makové linecké, ktoré som piekla hneď po rožkoch..fotku vyhodím, nepatrí k tomu cestu a dám tam foto na rohlíčky s orechmi..
izabella929
@frezia , teší ma, ďíky moc.-)
@zdenkas , nuž takto som to vyšpekulovala...inak ja neznášam mletý mak, pôsobí na mňa smutne, tie drobné celé maky pôsobia tak hravo a milo, lebo sú drobulinké a preto do mojich zákuskov, koláčov len zriedka kedy meliem mak..i teraz som požila celý mak , aj keď som fotky poplietla trošku..
Všetkým vám ďakujem pekne za komentáre.-)
izabella929
@evkalibka , podľa mňa neboli dobre pritlačené k formičke..vidíte na mojej hromadnej fotke, ani jeden nie je deravý..keďže som použila celý mak, ten nie je tak kompaktný, ako mletý, treba dobre natlačiť cesto k formičke..ak ste dobre vypracovala cesto, tak vidím chybu len v tom..mala som jeden taký rožtek z kokosu a veru tiež bol dierkavý a myslím, že tiež som nepritlačila dobre..mrzí ma to..a ďakujem pekne za vyskúšanie receptu.
izabella929
Ešte som zabudla napísať, že formičky sa plnia len do polovice, aby boli pekné a kvalitné, keď sa naplnia do vrchu, budú baculaté, neforemné a deravé..
haji
Krásná práce, dvojbarevné fúkané rožky ve tvém podání, milá Izi, jsou bezva nápad. Díky za receptík!