Tepsi kebab fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 12. decembra 2017
Tepsi kebab (fotorecept)
Foto: cesminaz

Další výborný pekáčový kebab :-)

Suroviny

7-8 ks
2 ks
2-3 ks čerstvá
Köfte/Kebab:
1 kg mleté
2 ks
1 ks čerstvá
3 strúčiky
podľa chuti
1 KL
1,5 KL drvené
podľa chuti
podľa chuti
Zálievka:
2-2,5 PL (paradajkové pyré/hustý pretlak)
0,5 dl
6 dl
Okrem toho:
50-100 g (82 %)




Postup

  1. 1

    Na malé "köfte" si pripravíme 1 kg mletého mäsa, 2stredne velké cibule, zo 3 strúčiky cesnaku a 1 papriku. Do misky k mäsu pridáme na drobno pokrájanú cibulu aj papriku, nastrúhaný cesnak, čierne mleté korenie, 1kopcovitú kl ml. červenú papriku, oregano, sol podla chuti a Isot podla chuti - nemusí byť. Všetko dobre rukou premiešame a urobíme malé okrúhle ploché köfte. Zmes sa nelepí, ale keby sa vám to ťažšie robilo, tak si navlažte ruky/dlaň vodou.

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dalej budeme potrebovať 7-8 velkých zemiakov, 2 baklažány najlepšie tenké a zo 2-3 tenké papriky. Vlastne všetko si môžte prispôsobiť podla toho, že pre kolko osôb varíte :-) Napokon zemiaky pokrájame na krúžky hrubé 5-6 mm,osolíme ich a premiešame. Dalej aj baklažan a papriku pokrájame na väčšie kúsky.

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na tento kebab je najvhodnejší a aj to krajšie vyzerá :-) velký okrúhly plech, môj má rozmer 37 cm. Ale kludne použite aký máte po ruke :-) Na suchý plech šikmo ukladáme vždy po dve zemiaky medzi ktoré sme dali 1 köfte. Ja som vytvorila 2kruhy :-) Do stredu pekáča pokladieme/natlačíme nakrájané baklažány a na vrch pokladieme papriku.

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V miske si rozmiešame 2-2,5 pl salçe /paradajkové pyré alebo hustý pretlak s 0,5 dl olejom a 6 dl horúcou vodou.

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Paradajkovú zálievku vylejeme do pekáča, celý kebab ešte z vrchu trocha osolíme, najmä baklažán a nakrájame na kúsky maslo. Takto odokryté dáme do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 190-200 °C.Takto odokryté "pečieme" kým sa obsah pekáča nezačne variť/bublať (aj v strede) a aj vrch sa trocha opečie. Kedže je to dost velký plný plech, tak trvá dosť dlho kým sa to prehreje a začne sa piecť.

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    U mňa to trvalo 45 minút. Asi v polovici pečenia som papriku pobrala dole, lebo tá sa rýchlo opečie. Po 45-ich minútach, ked už sa kebab začal riadne piecť/bublať , som papriku pokládla naspäť a prikryla plech alobalom. Neprikryjeme ale celkom, len cez stred, aby boli boky volné a malo vzduch. Ono sa to nemá variť/dusiť a pustiť kopu šťavy, ale piecť :-) Napokon takto dáme naspäť do rúry a pečieme cca 30-35 minút. Vlastne kým zemiaky nebudu mäkké. O pol hodinku treba urobit kontrolu :-)

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Takýto "pekáčový" kebab je nielen jednoduché a chutné jedlo pre rodinku, ale je velmi vhodný aj ked čakáte návštevu :-) Zemiaky su jemne opečené a mäsko šťavnaté a mäkké :-) Najlepšie sa k nemu hodí chlieb, ktorý si môžte namačkať do výbornej šťavy ;-P Dobrú chuť.

    Tepsi kebab (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

kecemis
Vyzera, ze ale vobec nebude zaostavat za tym predchadzajucim. Uz sa neviem dockat na vyskusanie.
alex37
už som uložila, báječne to vyzerá, dočká sa premiéry aj u nás :-)
1x havla
bebena
Tak toto teda vyzerá super. Na koľko porcií to tak vydá?
megusyk
Hmmm a tá klobáska mňááám. No možno by som akurát tak to mäsko vymenila za kuracinu a bol by top :)
haji
Jídlo vypadá úžasně a ještě líp musí chutnat. Bezva receptík! Šikulka, jako vždy!
1x havla
cesminaz
Milá @Alena45 verím,ze aj tento ti bude tak isto chutit ako aj tie ostatné :-) @Kecemis :-) veruže nie,aj tento je výborný.Ale ved sám uvidíš :-) @Alex37 budem rada :-) @Bebena tento plech je pre 4-5 hladných osôb :-) My sme na to boli piati,ale robila som k tomu aj ryžu a nejaké prílohy,takže sa celý kebab nezjedol :-) @Afataga :-)) vraj piplačka.Ty by si to ako zjednodušila? :-) @Megusyk no s klobásou a kuracinou by to bolo už inou chutou a iný recept,ale prečo nie :-) @Haji dakujem si zlatá :-) @Izabelka :-)) myslíš kvôli velkosti plechu?? No samej by to bolo určite vela ;-)
1x haji
jerica
@Cesminaz Šikulka, teším sa na každý tvoj recep, stačí otvoriť tvoje recepty, inšpirácií nekonečno, ale nielen to, prezenracia každého tvojho receptu je pre moje zmysly jednoducho pohladenie. Pekný neskorý večer :-)

bebena
@Cesminaz (13.12.2017 19:34)
Ďakujem za odpoveď, je to celkom aj dosť. Na obrázku ten plech vyzeral taký malý. Skúsim asi teraz cez víkend také spraviť, no ukážem recept aj chlapovi a vlete, sa tiež celkom uživí v Big green egg. Kúpili sme si ho tento rok a tak si len zbierame recepty.
cesminaz
@Jerica (13.12.2017 22:36)

Dakujem pekne za pochvalu milá @Jerica :-) Tesim sa,ze aj teba recept zaunal :-) Pozdravujem. @Bebena hore vyššie som písala rozmer plechu 37cm,je to normálny velky okrúhly plech.Budem rada ak vyskúšaš a som si istá,ze to hravo zvladne aj chlap :-) To "vajce" je na to tiež celkom ideálne :-)
1x jerica
ancicka
Prehliadla som ten tvoj rcp, ale iste je výborný.
sonja
Tak som tento skvelý recept vyskúšala ,mal veľký úspech, priznám sa že som tam natlačila ešte trochu viac zemiakov (mala som ešte miesto vo veľkom pekáči ),je to naozaj chutný recept,aj návšteve chutil všetko sa pojedlo ,len sa tak zaprášilo,ďakujem
luss44
milá @Cesminaz opäť ďalší rcp od Teba ktorý nesklamal. Vyskúšané a výborné, všetkým chutilo, zálievka spolu so šťavou z mäska urobila dobrú chuť. Vrch som ešte posypala tymiánom, takže vďaka za fajn recept.


cesminaz
@Sonja velmi sa teším,že chutilo :-) Množstvo surovin si môž stále prispôsobit bud počtu stravníkov,alebo velkosti plechu :-) Vdaka za odozvu! @Luss44 zlatá,super,teším sa! Vyzerá parádne na tej fotke :-) Ano tá zálievka je do hociktorého tepsi kebabu velmi dôležitá,lebo práve tá spojí vlastne tie všetky chute v pekáči :-) Vdaka pekne za tvoju správu,pozdravujem!
1x luss44