Medové kolieska
Foto: mojaradost
Pečiem ich na Vianoce každý rok, chuť medu je vynikajúca a vždy sa vydaria.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
2 ks |
|
2 PL tekutý včelí |
|
1 ČL |
|
100 g |
|
450 g |
|
Plnka: | |
400 ml |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
200 g |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Poleva: | |
200 g |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Cesto: kryštálový cukor, vajcia, med, Palmarin a sódu bikarbónu miešame nad parou do spenenia, od bodu varu 10 minút. Spolu s preosiatou múkou vypracujeme hladké tuhé cesto. Cesto necháme odstáť pri izbovej teplote prikryté potravinárskou fóliou 2 hodiny.
- 2
Cesto potom premiesime a na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm. Okrúhlou formičkou, priemer 5 cm vykrojíme kolieska, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C 5-7 minút, alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť na rovnom podklade, aby sa nezdeformovali.
- 3
Plnka: v polovici mlieka rozmiešame múku a vlejeme do zvyšného vriaceho mlieka s vanilkovým cukrom. Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť pod fóliou, aby sa nevytvorila šupka. Maslo vyšľaháme do peny, pridáme cukor a znovu prešľaháme. Po častiach zašľaháme vychladnutú kašu a um. Suroviny by mali mať rovnakú teplotu, aby sa krém nezrazil.
- 4
Kolieska spájame plnkou po dve spolu. Vrchné koliesko namočíme do čokoládovej tmavej polevy a ešte do tekutej kvapneme bielu polevu a špáradlom vytvoríme vzor. Necháme stuhnúť. Necháme v chlade postáť 2 dni. Kolieska zmäknú a dostanú tú správnu medovú chuť.
Tiež medové koláčiky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Máš ich krásne, chválim
Ďakujem Klárika:))vyskúšaj, sú vynikajúce:))