Medovníky
Medovníky

Zázvorové medovníčky fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 9. decembra 2017
Zázvorové medovníčky (fotorecept)
Foto: ancicka

Na tento recept som sa odhodlavala už pár rokov. Recept pochádza s knižky Med a jeho využitie v domácnosti. Je to stará knižka, podľa ktorej som robila už veľa receptov. Ked som ho čítala, tak som si vždy myslela, že to zrejme budú veľmi tvrdé medovníky. Ale opak je pravdou, až som bola prekvapená. Sú jemne chrumkavé, nie tvrdé a chuťou výborné. Zázvor im dodáva jemne pikantú chuť.

15 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

150 g
90 g
30 g
350 g
1 ks
2 PL
1 ČL
1 ČL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V menšom kastróliku zmiešame med, cukor a maslo. Nad parou zohrejeme, až sa rozpustia a spoja. Potom medovú zmes necháme vychladnuť.

    Zázvorové medovníčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým v miske zmiešame preosiatú múku, žĺtok a korenie.

    Zázvorové medovníčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme vychladenú medovú zmes a dobré premiešame.

    Zázvorové medovníčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rukami dobré zhnetieme, zabalíme do mikroténu a odložíme na 1 - 2 hod. do chladu. Potom cesto prehnetieme a na jemne pomúčenej doske vyvaľkáme na 3 mm a formičkou vykrajujeme rôzne tvary. Ukladáme na vymastený plech a potrieme bielkom.

    Zázvorové medovníčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po vychladení môžme ozdobiť podľa ľubovôle.Tieto medovníčky sú vhodné aj ako ozdoba na stromček pre tých, ktorý sa rozhodnú si urobiť retro vianočný stromček. V tom prípade si urobíme malú dierku na prevlečenie nite.

    Zázvorové medovníčky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Zázvorové medovníčky jsou fajn, dokonce už jsem je chutnala i s přidáním strouhaného čerstvého zázvoru a to je pecka!
Zázvorové musia chutiť fantasticky.Mám zázvor doma stále,prevencia proti nachladeniu,tak ho môžem využiť aj takto:-)
Včera som to piekla, strašne tuhé cesto, musela som pridať maslo, a ešte aj druhý žĺtok, hoci v prvom vajci som mala 2 žĺtka, na chuť dobré

Pridaj komentár k receptu: