Foto: sracz
Tento zaujímavý, jednoduchý a zároveň chutný rcp som dostal od mojej super kamalásky Edith Piaf Dolného Šariša. Zaujal ma a pretože predstavoval ingrediencie Zobraziť celý popisTento zaujímavý, jednoduchý a zároveň chutný rcp som dostal od mojej super kamalásky Edith Piaf Dolného Šariša. Zaujal ma a pretože predstavoval ingrediencie podľa našich chutí, bolo rozhodnuté. Najbližšie raňajky budú obohatené chlebíkom s týmto zvláštnym technologickým postupom. V budúcnosti ešte budem musieť z výsledného „diela“ odstrániť drobné chybičky krásy, ale nám chutil aj v tejto prvotinovej podobe. Náplň hrianok si môžete skombinovať podľa Vašich chutí a možností jednotlivých kuchýň!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100-120 g prerastená |
|
1-2 ks hrubostenná |
|
1 ks menšia |
|
3 krajce |
|
1 PL |
|
2-3 ks |
|
4-6 PL (oštiepok) strúhaný |
|
podľa chuti (čerstvý alebo sušený) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
„štartovacia poloha“ jednoduchej raňajkovej zostavy
-
2
v „palacinkárke“ som vyškvaril široké „rezance“ údenej slaniny, na ktorých som, minútku - dve porestoval pokrájanú „mäsitú“ zelenú papriku aj s jadrovníkom (ak máte papriku vo viacerých farebných variantoch, použite ich v primeranom množstve a výsledný vizuálny efekt bude estetickejší),
-
3
pridal „mesiačiky“ červenej cibule a nechal podusiť až do zmäknutia
-
4
medzičas som využil na prípravu krajcov chleba (jeden pre moje krajšie JA a dva pre moju „maličkosť“); z ktorých som vyrezal „mäkkušku“ a ponechal asi 10 mm „mantinely“
-
5
orestovanú papriku s cibuľou som na zjemnenie chuti „korunoval“ polievkovou lyžicou masla a dochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením
-
6
podľa návodu priateľky Edith "Piaf" som zmes následne sformoval do troch kôpok, na ktoré som „osadil“ výkrojky chleba a zalial ich rozšľahaným vajíčkom. Poznámka: chybičkou krásy bolo, že vajíčko mi vytieklo až na dno rajnice, tak ďalší pokus budem realizovať tak, že orestovanú zeleninu z rajnice preložím do pomocnej misky, pridám vajíčka, zmiešam a až potom presypem do vykrojených chlebíkov)
-
7
následne som povrch „plnky“ každého krajca posypal lístočkami čerstvého tymiánu a strúhaným parmezánom, ale živo si dokážem predstaviť aj chuť oštiepka, ktorý už žiaľ nemám
-
8
po necelej minútke som na krajce chlebíka uložil ich vyrezané príslušné výkrojky,
-
9
otočil ich a opiekol ďalšiu minútku
-
10
hotové „dielo“ na tanieri potom vyzeralo takto a veľmi nám, zapíjajúc horúcim čajom, chutilo! Zvyšok vajíčok zo dna rajnice sme prikusovali k hriankám.
-
11
dnes je 16. december a tu v arizónskej Peorii na našej záhrade kvitnú červené aj
-
12
žlté ruže „šipárky“
Vdaka za pekny receptik a pozdravujem