Išelské tortičky
Foto: mojaradost
Na Vianoce u nás nemôžu chýbať:))
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
420 g |
|
140 g |
|
280 g |
|
80 g mleté |
|
1 bal |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
250 ml |
|
1 bal (40 g) |
|
200 g |
|
250 g |
|
1 PL |
|
2 PL mleté |
|
Ďalej potrebujeme: | |
200 g |
|
(Dr.Oetker) |
|
Postup
-
1
Cesto: múku zmiešame s práškom do pečiva a preosejeme do misy, pridáme cukor, Heru, vanilkový cukor, mleté orechy. Cesto vymiesime a odložíme do chladu zabalené v potravinárske fólii na 30 minút. Potom ho vyberieme, necháme chvíľu postáť a rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm, vykrajujeme formičkou priemer 4,5 cm a upečieme aby zostali bledé. Necháme vychladnúť.
- 2
Plnka: mlieko uvaríme s pudingovým práškom na hustú kašu a necháme vychladnúť, prikryjeme potravinárskou fóliou, aby sa nevytvorila šupka. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme po čiastkach vychladnutý puding a um. Vyšľaháme na hladký krém a zamiešame orechy.
- 3
Vychladnuté kolieska spájame plnkou pomocou cukrárenského vrecka. Vrchnú časť namočíme do rozpustenej čokoládovej polevy. Ešte počas tuhnutia ozdobíme drobným zdobením a necháme stuhnúť. Odložíme do chladu. Dobrú chuť!
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Urcite ich vykrajuje a tak pecie ;-)
Autorka receptu doplnila priemer koliesok (4,5 cm) a upresnila postup - najprv vykrojiť, potom upiecť.
Ďakujem pekne:))
Ďakujem:))
Mne sa ešte nestalo, že by plnka skysla, ide do nej um a keď sa drží pečivo v chlade, vydrží veľmi dlho, pravda keď sa nezje. Robota je so všetkým, podľa mňa nie je to až také zložité ako sa zdá...
To je pravda, alkohol konzervuje. Ja som jedneho casu piekla pre dve rodiny, a este aby jedno bolo bez cukru a bez psenice, tak som vyradila pecivo, s ktorym bolo viac prace. Ale narobila si mi chute, mas ich pekne, tak mozno tohto roku upeciem. :
Hah, pri varecháčoch si človek nikdy nie je na istom :)
@Mojaradost & @Redakcia ďakujem za upresnenie :)
ja len zliepam s domácim ribezľovým lekvárom, hore čokopoleva s kuskom mandle. moje cesto je viac orechové.
už ked to je upečene sa to neda vykrajovat treba z cesta vykrajovat a davat na plech potom piect