Medovníčky
Medovníčky

Medovníčky na poslednú chvíľu fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 9. decembra 2017
Medovníčky na poslednú chvíľu (fotorecept)
Foto: olinecka

Tieto sa dajú upiecť 2 - 3 dni pred Vianocami. Sú mäkké po upečení.

20-25 minút
príprava
9-12 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
140 g
2 PL
2 ČL
2 ks
1 ČL
1/2 PL
100 g
2 ks
1 menší ks (na potretie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy dáme múku, cukor, zmäknuté maslo a všetky ostatné ingrediencie, ktoré sme si nachystali na pečenie. Rukou vypracujeme cesto, ktoré prenesieme na pomúčenú pracovnú dosku.

    Medovníčky na poslednú chvíľu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech vyložíme papierom na pečenie, cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 - 3 mm, vykrojené medovníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 180 stupňov 9 - 12 minut do zlatista.

    Medovníčky na poslednú chvíľu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vychladnutí medovníčky zdobíme podľa seba. Mne sa podarili takéto. Naozaj môžeme upiecť a hneď konzumovať, ony sú mäkké.

    Medovníčky na poslednú chvíľu (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
Vo vašom-našom kraji je tento recept asi rozšírený, aj ja pečiem perníčky podĺa neho. V komore v rodinnom dome sú "fajné" mäkké, ale v komore v paneláku sú tvrdé ako kosť. Teraz ich "skladujem" v škatuli na zasklenom balkóne a sú také, ako majú byť. Pozdravujem na Spiš!
Presne tieto pečiem už asi 30 rokov, vždy sú výborné a hneď mäkké, zdobím ich cukrovou polevou.
Aj tento rok sú už napečené. Olinka máš ich veľmi pekné.

Pridaj komentár k receptu: