Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska
Rúru predhrejeme na 220 °C. Zemiaky priečne narežeme na plátky, ale neprerežeme ich úplne, aby...
Zemiakové fašírky - do 30 minút na stole
Recept som našla na internete pri jeho potulkách a neviem, či je identický. Ale je...
Rybacie koláčiky
Rybacie koláčiky, no to je doslovný preklad anglického receptu, fish cakes. Taká ich klasika,...
Plnený baklažán (Karniyarik)
Tento plnený baklažán ma svojou chuťou naozaj prekvapil, je fantastický ;)
Kuracie cordon bleu s omáčkou demiglace z Francúzska
Prípravu omáčky demiglace začneme tým, že pripravíme teľacie kĺbové kosti a dáme ich zapiecť na pekáči do...
Bezlepkové tiramisu s domácimi piškótami
Keď všetci okolo vás jedia tiramisu a vy si nemôžete dať, lebo ste bezlepkáč, nezúfajte....
Morčacou pečeňou plnené kuracie stehno so zeleninou
Dostala som opäť kuracie stehná od Gazdov a už som ich chcela ochutnať. Plnila som ich...
Halušky z posúška
Toto je veľmi starodávne a jednoduché jedlo naozaj z čias, keď mäso sa na tanier dostalo...
Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska
Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti, ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného a počas leta aj dovolenkového ducha. Inšpirácie z rôznych končín zemegule prinášajú nové exotické príchute do nášho jedálneho lístka....
Domáce horalky
Potešte svoje deti, vnúčatá touto dobrotou vhodnou na cesty, na desiatu do školy, končia...
Kurací Luncheon Meat
Potreboval som sa zbaviť zvyškov z mrazničky. Tak som urobil takúto dobrotu, ktorú som nemusel...
Krehké koláčiky z kyslej smotany
Aj takéto pečenie prekvapí náročných a môže byť aj nedeľa. Prípravu, pečenie zvládne aj začiatočník....
Zemiaková polievka aj na víkend
V rokoch povojnových a ešte dlho po nich, u nás doma pod Šibenou horou, táto...
Risotto s pestom a hráškom
Ďalšie výborné risotto do zbierky. Krásne zelené a voňavé. Ak máte ryžu na risotto, ...
Goralské moskole
Boli sme na stretnutí Goralov na Pieninách a pri objavení krčmy Pod lipami s cigánskou hudbou, ...
Varené hovädzie mäso so šampiňónovou omáčkou s kôprom
Jednoduché, veľmi rýchlo pripravené chutné jedlo.
Slivkový koláč podľa New York Times
Tento koláč bol v roku 1983 zverejnený v novinách New York Times a kvôli svojej obrovskej popularite...
Koložvárska kapusta
Kapustu premyjeme ak je treba a udusíme do mäkka. V druhom hrnci udusíme na oleji a...
Kozákový perkelt
Dostala som od jednej zlatej susedky nádherné kozáky. Urobila som z nich perkelt.
Kurací paprikáš s cuketkou a zelerovými stonkami
Som náležite hrdý na pestrosť slovenskej kuchyne, ale i šikovnosť rúk jej nežnejšej, s prepáčedním,...
Sterilizovaný uhorkovo-mrkvový šalát
Tento šalát bude v zime pripomínať horúce leto, vhodný ku akémukoľvek mäsu.
Utopenci v aspiku
Tento recept je alternatíva k nakladaným utopencom, vhodný ako pochúťka k pivu alebo pohostenie pre návštevu....
Fazuľka s paradajkami
Palestínčan žijúci na Slovensku pripraví ďalšie tradičné palestínske jedlo.
Pečené bravčové rebierka
Dávno som nejedla takú dobrotu :-) Asi preto, že negrilujem, či ... ?
Celeráček
Salát to není, pomazánka také ne, je to prostě celeráček :-) Chuťovka z celeru, ...