Slivkový mrveničkový koláč
Foto: frommykitchendotcom
35 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
225 g |
|
375 g |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL |
|
225 g |
|
1 ks |
|
|
|
Slivková vrstva: | |
400 g odkôstkované |
|
110 g |
|
z 1/2 citróna |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 190 °C a pripravíme si plech 30x20 cm, ktorý vymastíme. Pripravíme si ovocie. Slivky umyjeme, odkôstkujeme a rozrežeme na štvrtiny. Pridáme citrónovú šťavu, cukor, Gustin a premiešame.
- 2
Všetky sypké suroviny na cesto dáme do misky, pridáme vajce, maslo nakrájané na kocky a vanilkový extrakt. Maslo buď vidličkou alebo rukami trochu rozpučíme a zo surovín urobíme mrveničku.
- 3
Trochu viac ako polovicu mrveničkovej hmoty rovnomerne vysypeme na plech, na to poukladáme pripravené slivky a tie prikryjeme zvyškom mrveničkového cesta.
- 4
Dáme piecť na 190 °C na asi 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť a až potom koláč krájame.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu