Kelová polievka so zemiakmi a slaninou
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 18. októbra 2021
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 18. októbra 2021
Foto: Viki Sisáková
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na rozohriatu masť dáme na kocky nakrájanú slaninu, pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme. Pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky, poprášime múkou a ešte krátko restujeme. Pridáme roztlačený cesnak a zalejeme vývarom. Osolíme podľa chuti, necháme zovrieť a varíme, než sú zemiaky takmer mäkké.
- 2
Pred koncom vložíme na kocky nakrájaný kel bez hlúbika. Krátko ešte povaríme, aby kel zostal chrumkavý. Môžeme dochutiť mletým čiernym korením.
Tiež kelová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
.....Každá líška svoj chvost chváli :-))))).