Kelová polievka
Kelová polievka

Kelová polievka so zemiakmi a slaninou

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 18. októbra 2021
Kelová polievka so zemiakmi a slaninou
Foto: Viki Sisáková
40 minút
príprava

Suroviny

1 ks menší
3 ks väčšie
1 ks väčšia
80-100 g
2 PL
4 strúčiky
1,2 l
2 PL




Postup

  1. 1

    Na rozohriatu masť dáme na kocky nakrájanú slaninu, pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme. Pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky, poprášime múkou a ešte krátko restujeme. Pridáme roztlačený cesnak a zalejeme vývarom. Osolíme podľa chuti, necháme zovrieť a varíme, než sú zemiaky takmer mäkké.

  2. 2

    Pred koncom vložíme na kocky nakrájaný kel bez hlúbika. Krátko ešte povaríme, aby kel zostal chrumkavý. Môžeme dochutiť mletým čiernym korením.

Diskusia k receptu

evanaaa
Nejak sa mi to nezdá - to sú tie zemiaky nakrájané na malé kocky....? Kelový prívarok, ale aj polievku máme radi, len ju robím trochu ináč, ale dobrá je každá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia