Jednoduchý jablkový koláč
Magazín Varecha
príloha denníka Pravda, 20. októbra 2021
príloha denníka Pravda, 20. októbra 2021
Foto: Shutterstock.com
30 minút
príprava
príprava
30-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
130 g (+ na vymastenie formy) |
|
130 g |
|
1 PL nastrúhaná |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
2 ks |
|
250 g |
|
1/2 PL |
|
500-600 g |
|
z 1 citróna |
|
40 g |
|
Na posypanie: | |
2 PL |
|
Postup
-
1
Jablká očistíme, rozštvrtíme a pokrájame na tenké plátky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Formu s priemerom 28 cm vymastíme maslom a rúru zohrejeme na 180 stupňov.
- 2
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do peny. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, vanilkový cukor, soľ a dobre premiešame. Potom postupne vmiešame vajcia. Nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva.
- 3
Cesto dáme do formy, obložíme jablkami, posypeme 2 lyžicami cukru a mandľovými lupienkami. Pečieme 30–40 minút.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu