Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jednoduchý jablkový koláč

Magazín Varecha
príloha denníka Pravda, 20. októbra 2021
Jednoduchý jablkový koláč
Foto: Shutterstock.com
30 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

130 g (+ na vymastenie formy)
130 g
1 PL nastrúhaná
1 bal.
štipka
2 ks
250 g
1/2 PL
500-600 g
z 1 citróna
40 g
Na posypanie:
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká očistíme, rozštvrtíme a pokrájame na tenké plátky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Formu s priemerom 28 cm vymastíme maslom a rúru zohrejeme na 180 stupňov.

  2. 2

    Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do peny. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, vanilkový cukor, soľ a dobre premiešame. Potom postupne vmiešame vajcia. Nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva.

  3. 3

    Cesto dáme do formy, obložíme jablkami, posypeme 2 lyžicami cukru a mandľovými lupienkami. Pečieme 30–40 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Lacné jedlá, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu