Syrové pagáčiky fotorecept
Foto: sonulienka
Vždy rada skúšam nové slané kysnuté pagáčiky. A nie je tomu inak ani teraz. Našla som recept, ale som si ho prispôsobila, trochu Zobraziť celý popisVždy rada skúšam nové slané kysnuté pagáčiky. A nie je tomu inak ani teraz. Našla som recept, ale som si ho prispôsobila, trochu pozmenila a tu je výsledok. Výborné lístkujúce pagáčiky.
porcií
príprava
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
250 g |
|
42 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
180 g |
|
350 ml |
|
50 g rozpustené |
|
Náplň: | |
140 g (Karička v črievku) |
|
300 g |
|
100 g |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
postrúhaný |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Tu som zabudla priložiť syr v črievku, ale priložila som ho na obrázok k hotovej náplni.
-
2
Zo surovín som vypracovala cesto - maslo do cesta som rozpustila. Cesto som dala vykysnúť na 1 hodinu.
-
3
Cesto nakysnuté.
-
4
Medzitým pokiaľ cesto kyslo, som urobila náplň. Syr údený eidam som nastrúhala a do toho dala syr v črievku Karička a maslo. Dobre rozmiešala a hotovo.
-
5
Pracovnú dosku som posypala kukuričným škrobom a cesto som si rozvaľkala.
-
6
Potrela náplňou.
-
7
Cesto poskladám na obálku a nechám 30 minút ešte kysnúť. Toto opakujem ešte raz. Čiže prekladám 2-krát. Ale pri skladaní ho stále trochu podsypávam kukuričným škrobom.
-
8
Cesto po hodine skladania a odpočinutia idem vyvaľkať.
-
9
Cesto vyvaľkám na hrúbku 1 cm a vykrajujem pagáčiky.
-
10
Poukladám na plech s papierom na pečenie a dám ešte 15 minút podkysnúť. Potom pagáčiky potriem vajíčkom a posypem nastrúhaným syrom. Dám piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov asi tak na 20-25 minút. Ale tu si už musíte sledovať svoju rúru, každá inak pečie.
-
11
Upečené.
-
12
No a tu už sú všetky upečené, samozrejme bez tých, ktoré sme už koštovali.
-
13
Tak čo vyskúšate?
Srdečne ďakujem, ale treba len vyskúšať nie je to nič ťažké a miesim strojom nie ručne a sú v pohode.
Srdečne ďakujem a zvyšky zmiesim a znovu povykrajujem tak nemám žiaden odpad ale kľudne môžeš krájavať štvorce je to aj skorej a čo sa týka kukuričného škrobu je ľahší a lepšie potom cesto lístkuje. Vyskúšaj a napíš ako sa Ti bude páčiť. Pozdravujem.
Srdečne ďakujem a veru, že aj boli.
Srdečná vďaka foto síce nie je dobré, skutočnosti vyzerali lepšie a aj chutili.
Áno boli výborné srdečne Ti ďakujem.
Ďakujem krásne Izka.
Srdečná vďaka.
Srdečne ďakujem a rada som, že sa mi podarili a aj chutili.
Ďakujem ale ich máš parádne.
Srdečná vďaka tak ako som písala vždy rada vyskúšam niečo slané.