Syrové pagáče
Syrové pagáče

Syrové pagáčiky fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 17. októbra 2021

Vždy rada skúšam nové slané kysnuté pagáčiky. A nie je tomu inak ani teraz. Našla som recept, ale som si ho prispôsobila, trochu pozmenila a tu je výsledok. Výborné lístkujúce pagáčiky.

83 ks
porcií
135 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
500 g
250 g
42 g
1 ks
1 PL
180 g
350 ml
50 g rozpustené
Náplň:
140 g (Karička v črievku)
300 g
100 g
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:
 postrúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Tu som zabudla priložiť syr v črievku, ale priložila som ho na obrázok k hotovej náplni.

    Syrové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo surovín som vypracovala cesto - maslo do cesta som rozpustila. Cesto som dala vykysnúť na 1 hodinu.

    Syrové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto nakysnuté.

    Syrové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým pokiaľ cesto kyslo, som urobila náplň. Syr údený eidam som nastrúhala a do toho dala syr v črievku Karička a maslo. Dobre rozmiešala a hotovo.

    Syrové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pracovnú dosku som posypala kukuričným škrobom a cesto som si rozvaľkala.

    Syrové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potrela náplňou.

    Syrové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto poskladám na obálku a nechám 30 minút ešte kysnúť. Toto opakujem ešte raz. Čiže prekladám 2-krát. Ale pri skladaní ho stále trochu podsypávam kukuričným škrobom.

    Syrové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cesto po hodine skladania a odpočinutia idem vyvaľkať.

    Syrové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Cesto vyvaľkám na hrúbku 1 cm a vykrajujem pagáčiky.

    Syrové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Poukladám na plech s papierom na pečenie a dám ešte 15 minút podkysnúť. Potom pagáčiky potriem vajíčkom a posypem nastrúhaným syrom. Dám piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov asi tak na 20-25 minút. Ale tu si už musíte sledovať svoju rúru, každá inak pečie.

    Syrové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Upečené.

    Syrové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    No a tu už sú všetky upečené, samozrejme bez tých, ktoré sme už koštovali.

    Syrové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Tak čo vyskúšate?

    Syrové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

evanaaa
Krásne vypečené, syrové, tú chuť by som chcela cítiť, iste iná ako pri oškvarkových. To podsypávanie škrobom je lepšie ako múkou? Ako spracuješ tie zvyšky? Tiež som pagáčiky nepiekla, a neviem, či by sa mi tak podarili, jedno viem, a vždy si hovorím, že ak by som ich niekedy piekla, nevykrajovala by som kruhy, ale krájala na štvorce, aspoň by neboli zbytky :)
sonulienka
@evanaaa (17.10.2021 15:40)

Srdečne ďakujem a zvyšky zmiesim a znovu povykrajujem tak nemám žiaden odpad ale kľudne môžeš krájavať štvorce je to aj skorej a čo sa týka kukuričného škrobu je ľahší a lepšie potom cesto lístkuje. Vyskúšaj a napíš ako sa Ti bude páčiť. Pozdravujem.
haji
Hluboce smekám, krásná práce, fota i pagáčiky, o chuti nepochybuji. Jsi šikulka!
sonulienka
@haji (17.10.2021 18:55)

Srdečná vďaka foto síce nie je dobré, skutočnosti vyzerali lepšie a aj chutili.
cesminaz
Skvelo si napiekla milá @sonulienka :-) pagáčiky museli byť úžasné. Môžem potvrdiť, že od škrobu sa pagáčiky či už syrové, alebo smotanové naozaj krásne lístkujú, tiež tak robím :-)