Hubová polievka
Hubová polievka

Polievka Hladká Ančka fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 14. októbra 2021
Polievka Hladká Ančka (fotorecept)
Foto: kucharka

Recept je z knihy „Polévky “. Keď som ho prvýkrát videla, pomyslela som si, že čo to je za aký miš-maš... Ale verte mi, Zobraziť celý popisRecept je z knihy „Polévky “. Keď som ho prvýkrát videla, pomyslela som si, že čo to je za aký miš-maš... Ale verte mi, polievka je úplná paráda. Zahreje a zasýti... u nás je cez chladné dni veľmi často.

6
porcií
15 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrste
2 ks
6 guľôčok
štipka
4-6 ks
2 PL
1 ks
4 ks
250 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    Sušené huby namočíme do teplej vody na 15-20 minút.

    Polievka Hladká Ančka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom k nim pridáme asi 1,5 litra vody a varíme 15 minút. Pridáme bobkový list, korenie, rascu a pokrájané zemiaky. Posolíme. Doplníme 1-1,5 litra vody.

    Polievka Hladká Ančka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Varíme až do zmäknutia zemiakov.

    Polievka Hladká Ančka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ si na masle opečieme najemno nakrájanú cibuľu. Keď zosklovatie. pridáme vajcia, posolíme a usmažíme hustú praženicu.

    Polievka Hladká Ančka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmiešame smotanu s múkou. Cez sitko vlejeme do polievky a na slabom povaríme 10 minút.

    Polievka Hladká Ančka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do polievky zamiešame pripravenú praženicu, odstavíme z ohňa a dochutíme octom.

    Polievka Hladká Ančka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

redakcia
@kucharka (15.10.2021 10:38)

Pridanie polievky do praženice sme doplnili do bodu 6 pracovného postupu, ak je to teda tak, že sa pridá až do hotovej polievky. Ak je postup iný, svoj recept môžete upraviť (aj keď je už publikovaný). Po úprave treba recept opäť uložiť na zverejnenie a my ho zverejníme :)
benzd
Zdravím -je výborná a jmenuje se Krkonošské kyselo.:))
helena64
Hubovú so zemiakmi a smotanou varím, ale s praženicou som ešte nevarila. Podľa komentárov musí byť výborna, tak hneď v sobou sa do toho dám. Ďakujem, že si ju môžem dať do KK.
kucharka
@izabella929 , ďakujem, som rada že sa páči.
@benzd , áno je výborná ale nie som si istá, lebo do krkonošského kysela ide tuším kvások...?
@helena64 , ďakujem, aj ja som rada, uvidíš, že si pochutíte :-))
kaja52
Ta polévka vypadá skvostně. Podobnou vařím moc ráda, ale smaženici jsem do ní ještě nezkusila, ale myslím, že k tomu brzy dojde. Moc děkuji za receptík.
pivonka
Dnes som túto Ančku uvarila a je výborná. Už je v databáze overených receptov. Chcem ale poznamenať, že v bode 2 máš dvakrát napísané, že doplníme 1,5 l vody. To znamená spolu 3 litre polievky?
kucharka
@kaja52 (27.12.2021 09:13)
Až teraz som videla tvoj komentár… skúsila si to s praženicou? Chutilo?
kucharka
@pivonka (2.5.2022 18:06)
Jeej, tak to som veľmi rada, že chutila. Aj nám veľmi chutí, vidíš, už som ju dávno nerobila… musím to napraviť..
Áno, doplní sa viac vody, tak, aby nakoniec bolo okolo 2,5-3 L polievky.
Ďakujem za komentár.
mijaita
@kucharka (24.10.2021 09:01)

ANO, vari se z kysela, dokonce stary rc je bez smetany! Pametnici v Krkonoších potvrdí. Prave z Krkonoš ji znam,varim ale jako ty!!! :)
helena64
..... tak som tu polievku uvarila už pred časom, ozaj je výborná, urobila by som ju častejšie, ale so sušenými hubami je to poslabšie. Akonákle huby budú, bude zase polevka Ančka. Ďakujem