Hubová polievka
Hubová polievka

Polievka Hladká Ančka fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 14. októbra 2021
Polievka Hladká Ančka (fotorecept)
Foto: kucharka

Recept je z knihy „Polévky “. Keď som ho prvýkrát videla, pomyslela som si, že čo to je za aký miš-maš... Ale verte mi, polievka je úplná paráda. Zahreje a zasýti... u nás je cez chladné dni veľmi často.

6
porcií
15 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrste
2 ks
6 guľôčok
štipka
4-6 ks
2 PL
1 ks
4 ks
250 ml
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušené huby namočíme do teplej vody na 15-20 minút.

    Polievka Hladká Ančka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom k nim pridáme asi 1,5 litra vody a varíme 15 minút. Pridáme bobkový list, korenie, rascu a pokrájané zemiaky. Posolíme. Doplníme 1-1,5 litra vody.

    Polievka Hladká Ančka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Varíme až do zmäknutia zemiakov.

    Polievka Hladká Ančka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ si na masle opečieme najemno nakrájanú cibuľu. Keď zosklovatie. pridáme vajcia, posolíme a usmažíme hustú praženicu.

    Polievka Hladká Ančka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmiešame smotanu s múkou. Cez sitko vlejeme do polievky a na slabom povaríme 10 minút.

    Polievka Hladká Ančka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do polievky zamiešame pripravenú praženicu, odstavíme z ohňa a dochutíme octom.

    Polievka Hladká Ančka (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Huby, Česká kuchyňa, Obed, Polievky, Večera, Varené, Vegetariánske jedlá

Diskusia k receptu

redakcia
@kucharka (15.10.2021 10:38)

Pridanie polievky do praženice sme doplnili do bodu 6 pracovného postupu, ak je to teda tak, že sa pridá až do hotovej polievky. Ak je postup iný, svoj recept môžete upraviť (aj keď je už publikovaný). Po úprave treba recept opäť uložiť na zverejnenie a my ho zverejníme :)
mata3636
Mňam, kyslé polievky milujem. Len ja by som urobila riedku praženicu, ona ešte v horúcej polievke dôjde
Inak 💯👌
benzd
Zdravím -je výborná a jmenuje se Krkonošské kyselo.:))
helena64
Hubovú so zemiakmi a smotanou varím, ale s praženicou som ešte nevarila. Podľa komentárov musí byť výborna, tak hneď v sobou sa do toho dám. Ďakujem, že si ju môžem dať do KK.
kucharka
@izabella929 , ďakujem, som rada že sa páči.
@benzd , áno je výborná ale nie som si istá, lebo do krkonošského kysela ide tuším kvások...?
@helena64 , ďakujem, aj ja som rada, uvidíš, že si pochutíte :-))