Čínsky kurací vývar
Mám veľmi rada silné kuracie vývary, ale v letných mesiacoch sú až veľmi silné. Preto...
Štedrák - najúžasnejší vianočný koláč
Vianoce sú sviatky radosti, rodinnej pohody ale aj hojnosti. A práve v duchu hojnosti sa...
Pomarančové kvietky
Na dosku dáme múku, kypriaci prášok, práškový cukor, vanilínový cukor, soľ, citrónovú...
Vianočná štedrovečerná hubová od babky
Naučila ma ho svokrička, my sme boli zvyknutí na kapustnicu. Babka bola z dolniakov a...
Jablko pod snehom
Jablká očistíme a vykrojíme jadrovníky. V hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme citrónovú šťavu a jablká...
Liptovská kapustnica
Bravčové mäso uvaríme, vyberieme a vývar použijeme na prípravu polievky. Do vývaru vložíme údené mäso,...
Syrový koláč s údeným mäsom
Cesto: Dôkladne vymiešame múku zmiešanú s 1 KL soli, maslo, vajce, vodu a vypracujeme...
Medvedie labky
Vždy keď som som niekoho ponúkla týmito labkami, pýtal si recept. Keďže ich jedávam od...
Ovocné čotoje
Keď sa mi nechce pripraviť dajaký dobrý koláč na nedeľu a mám viac druhov ovocia doma, /...
Huspenina
Paprčky, kožu a kus hlavy vložíme do vriacej octovej vody, ktorá by mala mäso prekrývať...
Dusená krv na cibuli
Žemle pokrájané na kocky zalejeme krvou, pridáme nadrobno posekanú cibuľu opraženú na masti, rozotrený cesnak,...
Domáca pečeňová paštéta
Bravčovú pečeň zomelieme, pridáme vajcia, šľahačku, bujón, vegetu a husaciu masť.
Pravá zabíjačková tlačenka
Mäso z hlavy, koleno, jazyk a srdce uvaríme spolu s kožami v malom množstve vody...
Chutná mandľová paštéta
Bôčik a pečeň 2–krát zomelieme, pridáme vajcia, cukor, škoricu, mandle a podľa chuti...
Zabíjačková zemiaková baba
Očistené zemiaky postrúhame, necháme trocha postáť, potom z nich zlejeme vodu, pridáme dobre rozšľahanú...
Medovníkový adventný veniec
Už som tu zavesila medovníkovú chalúpku, ale na žiadosť prikladám aj veniec. Recept je ten...
Plnený kurací rezeň s tequilovo-syrovou omáčkou
Kuracie prsia si narežeme na väčší platok a trošku ho naklepeme a osolime. Potom si pripravime...
Lasagne s kuracim masom
Mňamka. Zachutí aj tým, ktorí už Lasagne jedli, ale neobľúbili si ich, ...
Ovarová polievka
Vývar z hláv a vnútorností precedíme, krúpy prepláchneme a uvaríme do mäkka vo vývare.
Pečeňovo–bôčiková paštéta
Uvarenú pečeň, bôčik, cesnak a žemle namočené v mlieku rozmixujeme alebo zomelieme najemno. Pridáme...
Labužnícke viedenské párky
Z hovädzieho mäsa, 1 l vody, časti soli, sanitry a cukru si pripravíme „spojku“...
Frankfurtské párky
Hovädzie mäso zomelieme 2–krát cez 2 mm otvory a vymiešame s vodou na jemnú kašu. Do...
Spišské párky
Na prípravu spišských párkov je najvhodnejšie mäso z tretieho až štvrtého dňa po zabíjačke. Mäso každé...
Dolnozemská klobása
Kvalitné bravčové mäso pokrájame na väčšie kúsky a pomelieme na mlynčeku s 8 mm dierami. Preosiatím...
Pestro korenené klobásky
Mäso zomelieme najemno a dáme do hlbšej misy. Pridáme soľ, čierne korenie, cesnak, ...
Perníková chalúpka
Perníky-medovníky vždy u nás robila moja mama a ešte aj stále robí. Ale ja som neodolala...
Syrové paličky
Tieto paličky ma zaujali. Niežeby som ich nepoznala. Mama ich doma často robieva, dokonca...
Štefanova placka
Mäso nakrájame na rezančeky, cibuľu pokrájame nadrobno a dáme na olej, pridáme mäso a dusíme...
Kura na pivovej fľaši
Na vareche sa vyrojilo, čomu som nesmierne rád, mnoho receptov, v ktorých sa používa...
Zemiakový šalát so strukmi z cukrového hrášku
Struky, zemiaky, papriku a paradajky nakrájame na kúsky, šaláty umyjeme, necháme odkvapkať a...
Bravčové pečené po pekársky - Rôti de porc boulangére
Tentoraz francúzsky recept na výbornú baštu, v ktorej sa do seba zaľúbia zemiaky a pečené mäsko....
Grilovaný losos s pomarančovo-vanilkovým confit a bazalkovým prelivom
Toto jedlo som sa naučil pripravovať počas môjho letného pobytu na pobreží Mainu, kde som pracoval...
Vianočná morka s gaštanovou plnkou
My máme na Vianoce, asi v našom kraji netradičné - morka s gaštanovou plnkou je super....
Medovníkovo-marcipánové guľky
Mnou vymyslený recept pri nečakanej návšteve. Pri mojom prvom pokuse som tým priam opila návštevu.