Domáce čínske rezance fotorecept

egreska - fotkaegreska, 15. marca 2010
Domáce čínske rezance (fotorecept)
Foto: egreska

Suroviny

250 g
1 ks
1/2 čl
 podla potreby




Postup

  1. 1

    Ja som si cesto pripravila v pekarni,postupne prilievame vodu podla potreby.Mne to zobralo asi 1 dcl ,cesto musí byt krasne makkučke ale nesmie sa lepit.Možete ich použit do polievok alebo na stir fry..

  2. 2

    - Cesto vyvalkame na tenko,treba dost podsypat mukou aby sa nam potom pri krajaní nelepilo..takto poskladame..

  3. 3

    - preložíme na polovicu..

  4. 4

    - a krájame..také široké ako mate radi ..

  5. 5

    - my mame radi takéto..

  6. 6

    - uložíme na pomučenu tacku a sem-tam premiešame aby obschli..a bežným sposobom uvaríme alebo usušene uskladníme..

Diskusia k receptu

martina34
a ako si pripravila to, čo je na hlavnom obrázku? teda s čím sú tie rezance?
egreska
Tie nudle na hlavnej fotke som urobila takto:koreňovú zeleninu som nakrajala na zapalky,sušene huby som si dala namočit do vody.Nudle som uvarila a potom trošku pokvapkala olejom aby sa nezlepili.Na troške oleja opečieme zeleninu s hubami,nie dlho aby bola zelenina chrumkava.Prihodíme nudle ,pridame sójovú omačku a koreniny rychlo premiešame a podavame .Možeš opražit aj kusky kuracieho maska a roznej zeleniny..je to rychlovka.
kkatarinka
ten recept sa mi páči, aj moja rodine má veľmi rada takéto cestoviny a a takéto recepty sa ni hodia na večeru, sú rýchle a nie sú kalorické. A hlavne nám to chutí všetkým doma. Pridávam recept aj ja, tak to skúste.
martina34
egreška, to je podobné tej mojej kuchyni, tiež zeleninku zvyknem krájať na zápalky a potom pridávam podľa chuti koreniny, huby, šampiňóny..... buď cestoviny alebo mäsko, keďže delím... :)
martamm
Výborný nápad s tým prekladaním a krájaním rezancov, určite ich aj ja urobím....
enge149
mám vyskúšané,ale toto sú "obyčajné slovenské rezance"čínske rezance nie sú s obyčajnej múky a dostať ich u nás kúpiť,nevyrábajú sa u nás,vozia sa z Činy a nevaria sa ale sa len zalievajú vriacou vodou,sú super aj tenké aj široké,to su také čo používajú v čínsk.reštauráciach,vyskúšajte,len sú trocha drahšie...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia