Foto: klaura
- táto sa vám určite vždy vydarí. Je to recept na veľký plech.
10-12
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Oddelíme žĺtka od bielok, šľaháme ich (tie žĺtka) s preosiatym práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny - ide to trochu ťažko, preto počas šľahania pomaly prilievam olej, potom vlažnú vodu.
- 2
Z bielok ušľaháme tuhý sneh, pridáme ho k žĺtkovej mase, prisypeme polohrubú múku spolu s práškom do pečiva a zľahka zamiešame. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- 3
Cesto hojne posypeme drobným ovocím či už čerstvým alebo z mrazničky, alebo z kompótu. Pečieme pri 200 stup.C až kým nechytí peknú farbu.
- 4
Moja mamka ma naučila, že koláč je upečený, keď sa oddeľuje od okraja plechu Nemusíte ani špáradlo pichať :).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Do tejto som nasypala odkôdtkované čerešne z kompótu a mrazené čierne ríbezle.
a nech sa ti vydarí ... :)
Aj moja maminka takú robí, ja neviem ani ako, ale tá sa jednoducho rozplýva. Chvíľu som mala podozrenie, že do nej pridáva nejaké návykové látky, ale to bude asi len kopa lásky :-)
Asi to bude tým, že som naučená na jednu bublaninu, ale podla mňa tam má byť kusové ovocie. Ríbezľová a višňová s jahodami mi prídu najchutnejšie :-)
varecha.pravda.sk/recepty/bublanina-pre-zaciatocnikov/840...
len 2 hodiny predtym som si kupila pekac, ked som sa k tomu konecne dostala... zistila som ze to vlastne nemam na com odmerat tu muku ani cukor.... aa ze vlastne mam doma vsetky okrem polohtubej muky...o preosievani sa mi moze akurat tak snivat... misky samozrejme doma nemame takze som to robila v hrncoch.... to ze nemame robota som si bola vedoma.... ale ze nemame ani metlicku to ma ani vo sne nenapadlo ( predtym sme byvali u babky a tam vsetko potrebne bolo :D ) takze zltka boli slahane lyzicou a neskor habarkou a potom zas lyzicou :D aa "sneh" bol spraveny len zpoli... v mixeri ... :D:D a vrch mixera bol prikryty dozou, lebo vrchnak mi spadol za komodu :D ale vysledok je fakt necakany :D
a že ti chutilo ... to ma ohromne teší ... keď budeš mať pomôcky k pečeniu, výsledok bude ešte lepší ... :))))))
drž sa :)
Napriek tomu, že bolo bublaniny za celý veľký pekáč, tak sa po nej po chvilke zľahla zem .. Tak sa ide piecť ešte jedna..
Akurat by som mala otazočku, ako sa urobi to, aby ovocie nekleslo na spodok? Dala som jahody a klesli mi na dno bublaninky.
varecha.pravda.sk/recepty/bublanina-pre-zaciatocnikov/840...
@kiko0907 vyskúšaj ... :)
držím palce, nech vám chutí ... a majte pekný víkend ...
nabudáce skús piecť na nižžej úrovni v rúre ... aby sa to toľko nepripiekla zhora ... ale zvládla si to aj tak na 1* :)
varecha.pravda.sk/recepty/bublanina-pre-zaciatocnikov/840...
ja som do cesta nahadzala co nasa zahradka dala: jahody, moruse, ribezle, egrese. je skvela. mnam :)
s tým rôznym ovocím musela byť fakt skvelá ... :))) tiež vyskúšam ...
som rada, že vám chutilo ... :)
@ericka pozdravujem ... :)
methi, ďakujem za peknú fotku a pozdravujem doďalekaaaaa :)
aj ja ďakujem za recenziu :)))) a pozdravujem ... :)
Recept starostlivo uschovaný. Ďakujem.
Ak dovolíte, tento recept vrelo odporúčam a keď je sezóna čerstvého ovocia, tak bublaninu robievam len podľa tohto receptu a určite cesto nie je suché, mohlo sa to stať aj inou kvalitou múky. Recepty ktoré mám odskúšané, pridávam aj na svoj blog a medzi moje obľúbené patrí aj táto bublanina, kde spomínam aj autorku ;-)
ywettrecepty.blogspot.sk/2015/07/dzem-z-ciernych-ribezli-vyborna...
Ďakujem... Veľmi má teší že chutila... Pekná je aj na fotocke... :) pozdravujem L.
Ďakujem za super recept, mňam....