Jednoduchá bublanina

klaura - fotkaklaura, 15. marca 2010
Jednoduchá bublanina
Foto: klaura

- táto sa vám určite vždy vydarí. Je to recept na veľký plech.

10-12
porcií
15 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
300 g
300 g
1 ks
1 ks
1 dl
1 dl
veľa

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oddelíme žĺtka od bielok, šľaháme ich (tie žĺtka) s preosiatym práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny - ide to trochu ťažko, preto počas šľahania pomaly prilievam olej, potom vlažnú vodu.

  2. 2

    Z bielok ušľaháme tuhý sneh, pridáme ho k žĺtkovej mase, prisypeme polohrubú múku spolu s práškom do pečiva a zľahka zamiešame. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

  3. 3

    Cesto hojne posypeme drobným ovocím či už čerstvým alebo z mrazničky, alebo z kompótu. Pečieme pri 200 stup.C až kým nechytí peknú farbu.

  4. 4

    Moja mamka ma naučila, že koláč je upečený, keď sa oddeľuje od okraja plechu Nemusíte ani špáradlo pichať :).

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Robila som ju dnes s granatovym jablkom. Toto je naj recept na bublaninu :) Rozkrajala som ju a dala detom v cinziaku. Len ocami gulali, hrce za usami :)