Šalát s kuracím mäsom, zelerom a jablkom

avanka - bez fotkyavanka, 14. marca 2010
Šalát s kuracím mäsom, zelerom a jablkom
Foto: avanka

vynikajúci, nemôže chýbať na našich rodinných oslavách

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
6-8 listov
200 g
1 kus
100 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na rezance, zeler uvaríme do polomäkka a jablko nakrájame na tenké pásiky. Šalát natrháme na malé kúsky a všetko premiešame, pridáme podľa chuti citrónovú šťavu.

  2. 2

    Kyslú smotanu zmiešame s majonézou, ochutíme korením a paprikou. Vmiešame do šalátu a necháme v chlade troška odležať.

Diskusia k receptu

martina34
dobrá kombinácia, skúsim ale bez majonézy, možno s bielym jogurtom
avanka
Martinka, ja tiez nie vzdy pouzivam majonezu, nahradzam ju kyslou smotanou....
sjuz
Dobrá kombinácia - jablko, zeler - tiež máme radi :)
amilka2
Odporúčam aj surový zeler nastrúhaný na hrubom strúhadle, jablko tiež postrúham alebo nakrájam na jemne rezance a citronovu stavu no ochutenie.
tamik
dnes bude na obed...šaláty môžme stále :)