Lievance šup-šup

tinca - fotkatinca, 14. marca 2010
Lievance šup-šup
Foto: tinca

Dnes tu už bola bábovka šup-šup, tak ja pridávam lievance, ale to ich mám fakt takto zapísané ako šup-šup.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 dcl
3 dcl
3 dcl
1 balíček
1 ks




Postup

  1. 1

    Do múky vysypeme prášok do pečiva,ďalej pridáme vajíčko, jablká, mlieko, všetko zmiešame a vyprážame na lievancovej panvici lievance.

  2. 2

    Tieto spojíme džemom, ja mám najradšej čučoriedkový /ale môže byť aký komu chutí/. Posypeme trochou mletých orechov zmiešaných s práškovým cukrom,alebo len s práškovým cukrom a nakoniec ozdobíme džemom.

  3. 3

    A môžeme sa hostiť!

    Lievance šup-šup - obrázok 3

Diskusia k receptu

dublinka
zajtra ich teda šup-šup vyskúšam :) vyzerajú prudko jedlé...
tinca
Sú tu aj ďalšie recepty, ktoré sa robili v päťdesiatych rokoch, no a čo,veď ho nemusíš chorvatka robiť. Bol tu aj obyčajný šošovicový prívarok s údenným mäsom a vyzeral super. Však o to ide, pridávať recepty naších mám.
malusa
chorvatka nie kazdy vsetko pozna a niet nad recepty starych materi!
tinca
Ďakujem malus, že si sa ma zastala, ja mám niekedy pocit,že neviem čo pridať. Ja sa tak teším na vás na všetky, a nebyť tejto stránky, tak mamine zažlknuté stránkyrecpetov zostanú zabudnuté. Chcem ešte dať radu NAVYŠE, ja aj do palaciniek postrúham 1 jablko a to cesto je nadýchané, výborné. Ale to len pre tých čo chcete!!!
libina
Pridávam sa, osvedčené a vyskúšané + nejaká rada navyše super
zdezda
:-) práve dnes sa mi ohlásil syn, že príde pozrieť maminu, takže už aj šúpem jabĺčka :-))), dík
tinca
synáčikovi sa zavďačíš, sú naozaj dobré, tak mu ich aj pekne vyčačkaj.
zdezda
no a ešte pridávam, že oni sa nielen robia šup-šup, ale aj zjedia šup-šup:-) a je po nich(pridala som ešte 1 vajíčko), boli supeeeer
evas13
Dnes som práve myslela na dobrý recept na lievance a zrovna sa mi ukázal v tagu. Tini ukladám do kk.
ela77
Ja som zvykla časť múky nahradiť ovsennými vločkami , ktoré som tak hodinu dve vopred namočila buď v mlieku, alebo iba vo vode. Jablká som tiež dávala strúhané rovno do cesta bolo potom šťavnaté.
orchidea
tak v piatok som robila tieto tvoje lievance a len toľko .... boli šup-šup zjedené, myslím že tým netreba nič viac dodať - výborné!
enge149
mňam,vyskúšam,mámdobrý recept na kysnuté,ale tieto sú "rýchlovka"a jablká sa tam veľmi hodia aj do palaciniek..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia