Kubánske mäso

morenajea - fotkamorenajea, 15. marca 2010
Kubánske mäso
Foto: morenajea

Tento recept som videla v telke. Robila ho pani pôvodom z Kuby. Je to extrémne jednoduché a extrémne chutné.

10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

6-7 strúčikov
1 lyžička
1 ks
3-4 ks




Postup

  1. 1

    Pláty mäsa si naklepeme, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    V miske si pripravíme "pác" z oleja, mletej rasce, pretlačeného cesnaku a trochy citrónovej šťavy. Prípadne podľa potreby pridáme trochu vody. Sem dáme mäsko pekne naležať, čím dlhšie tým lepšie.

  3. 3

    Už iba položíme na nevymastený plech, mäsko netreba oprážať, dáva sa piecť pekne surové do vyhriatej rúry. Netreba ani podlievať ani otáčať.

  4. 4

    Podávame s opekanými zemiakmi - môžu sa piecť naraz s mäsom. Ja pečiem v jednom plechu mäso a v druhom zemiaky. Oboje sa robí rovnako dlho. Ako prílohu si na panvici osmažíme na kolieska nakrájanú cibuľu

Diskusia k receptu

sovka62
A upečie sa domäkka, aj keď ho neprikryjeme? Ja pečené mäso vždy najprv zakryjem a odokryté len dopekám do červena.
morenajea
upečie sa to krásne, tiež som sa bála aké to bude keď sa to neopráža najprv napanvici ale je to super
delina
Prave obedujem kubanske maso. Namiesto bravcoveho som dala sice morcacie prsia, ale chutia vyborne. A pridala som aj trosku mleteho chili. :-)
2010
Moje maso sa prave zacalo marinovat v sacku v ladnicke je to ale vacsi kus masa aj s kozou, podobny kubansky recept ale su tam aj pomarance ,limetky , rimska rasca a susene bylinky ... vysledok bude v sobotu.
2010
Po vela rokoch som sa znova dostal k tomuto receptu, potreboval som otestovat novu liatinovu panvicu.
Robil som klasicky, kde hovadzie je nakrajane a vyklepane na tenko, tak 5 mm, namarinove tak ako tu v recepte len rasca je rimska a este sa prida susene oregano a k limetke pol na pol pomarancova stava. Po hodine sa marinada zotrie a maso osusi, medzi si dame rozpalit panvicu na maximum- preto liatinova, ziaden teflon. Minuta na kazdej strane - hotovo. prizdobime oprazenou cibulkou a koriandrom .








SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia