Foto: morenajea
Tento recept som videla v telke. Robila ho pani pôvodom z Kuby. Je to extrémne jednoduché a extrémne chutné.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pláty mäsa si naklepeme, osolíme a okoreníme.
- 2
V miske si pripravíme "pác" z oleja, mletej rasce, pretlačeného cesnaku a trochy citrónovej šťavy. Prípadne podľa potreby pridáme trochu vody. Sem dáme mäsko pekne naležať, čím dlhšie tým lepšie.
- 3
Už iba položíme na nevymastený plech, mäsko netreba oprážať, dáva sa piecť pekne surové do vyhriatej rúry. Netreba ani podlievať ani otáčať.
- 4
Podávame s opekanými zemiakmi - môžu sa piecť naraz s mäsom. Ja pečiem v jednom plechu mäso a v druhom zemiaky. Oboje sa robí rovnako dlho. Ako prílohu si na panvici osmažíme na kolieska nakrájanú cibuľu
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Robil som klasicky, kde hovadzie je nakrajane a vyklepane na tenko, tak 5 mm, namarinove tak ako tu v recepte len rasca je rimska a este sa prida susene oregano a k limetke pol na pol pomarancova stava. Po hodine sa marinada zotrie a maso osusi, medzi si dame rozpalit panvicu na maximum- preto liatinova, ziaden teflon. Minuta na kazdej strane - hotovo. prizdobime oprazenou cibulkou a koriandrom .