Ľahký, osviežujúci, no proste na zjedenie:-)) Foto v reze som ani nestihla spraviť, lebo bol hneď preč...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 150 g |
|
| 4 kusy |
|
| 10 lyžíc |
|
| 10 lyžíc |
|
| 1 balíček |
|
|
|
|
| 750 ml |
|
| 2,5 balíčka |
|
| 150 g |
|
| 1,5 balenia |
|
| 200 ml |
|
| 1 balíček |
|
|
|
|
| 1 hrnček |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
|
|
Postup
-
1
V mlieku uvaríme pudingy a necháme za občasného premiešania vychladnúť. Potom prešľaháme mixérom, vmiešame cukor, kyslé smotany a šľahačku vyšľahanú so stužovačom. Necháme vychladiť.
- 2
Piškót : žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, skoro do biela. Pridáme po lyžiciach olej a vodu. Na najnižšom stupni všľaháme múku zmiešanú s práškom do pečiva a úplne nakoniec ručne zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech na pečenie, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Na 180 st. pečieme cca 10-15 minút, treba sledovať.
- 3
Na upečenú piškótu natrieme džem a polovicu krému. Pokladieme piškótami namočenými v káve. Nanesieme druhú polovicu krému, polejeme čokoládou a dáme do chladu stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









dakujem za odpoved
kolac vyzera super
nám rada varechu ... :)))
v reze som ho odfotiti zabudla, zmyslela som si, ked uz bolo po nom:-)
Skusali ste ho robit s kyslou smotanou z Lidla?
takze smotana rovnakej hustoty moze byt urcite aj z Lidlu...
btw. mne sa kolacik vzdy podaril:-)
nabuduce ho este kusok vylepsim - do kremu pridam vanilku z vanilkoveho lusku, a piskotky budem namacat do kavicky zmiesanej s amarettom.