Foto: jerica
Nechcem byť konkurent @klaura, ale ja pridám málo zmenený postup, tak to robievala moja mama, tak to robím ja, je to možno ľahšie, určite Zobraziť celý popisNechcem byť konkurent @klaura, ale ja pridám málo zmenený postup, tak to robievala moja mama, tak to robím ja, je to možno ľahšie, určite skúsené gazdinky s praxou mi dajú za pravdu.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravím si robot (mixér) na šľahanie a všetky suroviny.
- 2
Dám do robota 6 bielkov, postupne pridávam kryštálový cukor, a šľahám až kým nie je tuhá pena. Potom pridám do vyšľahaných bielkov žĺtka, a znova pol minúty prešľahám.
- 3
Potom prilievam postupne olej,
- 4
vlažnú vodu,
- 5
ďalej príde na rad múka s premiešaným práškom do pečiva. Spolu celé na pomalé obrátky premiešame v jednej nádobe.
- 6
Vylejeme na plech. Mám pečiacu fóliu, je to super, nemusí sa nič mastiť ani múčiť.
- 7
V zime dávam ovocie mrazené (ríbezle) zavárané (marhule,čerešne,višne). Zvyknem ovocie kombinovať , poukladám do radu marhule, a ríbezle pomedzi marhule. Dám do predhriatej rúry na 180°c . Pečiem cca 35/45 min., samozrejme každá si pozná svoju pečiacu rúru.
- 8
Som naučená miešať bielka s cukrom a potom pridávať ostatné prísady , je to podľa mňa jednoduchšie a efekt je ten istý , možno aj lepší. Mám len dobrú skúsenosť s takýmto postupom.
- 9
pridávam nové foto , bublaninu som robila teraz 29.5.11, len sa tak za ňou zaprášilo
- 10
už len na tácku ,
- 11
Janko si pochutil
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Recept je určite dobrý. Tie žĺtka do bielkov to je super postup. Používam ho aj ja hlavne pri bublaninách. Ja si to cesto ešte rozdelím a do jednej dám mleté orechy alebo sekané orechy. Dnes ho určite urobím a porovnám s mojim.
Dnes aj firma ETA v čechách si dáva vyrábať výrobky do Číny, preto to tak vyzerá, keď aj si myslíš nedám na ETU dopustiť , tak zabudni že to robili čeké ručičky z kvalitného materiálu. Pozdravujem a ďakujem za vaše hodnotenia.
s ním je ľahká robota,
vždy keď príde sobota,
zapnem ETU robota.
Strúha, šľahá, mixuje,
len to s ním tak mixuje,
zemiaky rozmixuje,
poslúcha, nepyskuje.
Nikomu ho ja nedám,
a ani ho nepredám,
tá bublanina vyzerá výborne.
z nostalgie ju este doma mam
ale uz nepouzivam..
Ale Zelmer sa mi tiez osvedcil...
Je s viac vajíčok potom je aj cesto krásne nadýchané.
Zistila som @Jerica , ze mas pravdu v uvode a ze tie stare a originalne recepty su ozaj zrejme najlepsie pre ich jednoduchost.
= A pretoze ostavam pri mojom zauzivanom recepte, ktory je navlas podobny tomuto (a maloco sa takemuto dobremu kolaciku len tak rychlo nevyrovna), tesim sa na nove varky krasnych ceresni, aby skoncili v tomto prevedeni.
= Ak tiez stojite pred dilemou a hladate dobry recept na bublanianu, skuste upiect takto - neobanujete , lebo vysledok je famozny.
Malá poznámka , preto zo šiestich vajec , mám veľký plech a ja chcem mať bublaninu vysokú:-)) rozmery plechu uvádzam v popise surovín.
Dodám ešte, že moja maminka má tiež podobný šľahač - Eta, pamätám si, že ho vyhrala v čas. Život za vylúštenie krížovky. Bola som ešte školopovinná :) , teraz mám pár rokov po 40- tke a šľahač stále funguje, hoci dostal zabrať aj pri príprave zákuskov na svadbách. Skrátka, niektoré veci sú fakt vydarené !!!
dakujem za tento recept :)
ulici v Humennom a robili oslavy so susedovymi detmi Jarkou a Vladom kazdu sobotu a vzdy sa podarila a tak aj mne vN.J. sa tymto sposobom dari kazde piskot.pecivo no aj za pomoci vybornej muky z polskeho obchodu kde niekedy slovenska etiketa pozdravujem varechakov
Alenka, ďakujem, som rada, že si spokojná, tento postup práce som zdedila od moje tety, ktorá bola v pečení bez konkurencie :-)
@mikulas33 , milé, nuž ETA mi poslúžila veľmi dlho a spoľahlivo, len aj ona je už na dožitie, odišli mi metličky na šlahanie, keby sa dali kúpiť, určite by ETA poslúžila ešte zopár rôčkov. K bulanine, ďakujem, že si dal vedieť, je to jednoduché, recept na istotu :-)
Ani si nevieš predstaviť ako si ma dostala do dobrej nálady s tvojim pekným komentom, lebo Pc mám na dve veci , na h.... a na nič, nie a nie otvoriť, vypisuje "nereaguje" potom oznam : zastaviť, či mám počkať na čosi ako "zásuvný modul" už som bola z toho na vetvy. Hlavne, že mám vnukov čo sú v práci pri pc N°1. Ani jeden nemá čas.
Vašu fotografiu sme otočili:
Pozdravujem, si milá, ďakujem za "info" no čo už, aj mne sa stalo, do kysnutého cesta 110g soli, miesto cukru, hm, došla som nato keď nie a nie vymiesiť. Už si dávam väčší pozor pri surovinách, škoda by bolo keď máš domáce vajíčka a musíš sa rozlúčiť nielen s cestom, ale aj s časom, ten sa nedá "dať do koša, ani posunúť späť".
Ďakujem za odozvu na recept :-) slniečkové foto