Rovešťanské žabky

avanka - bez fotkyavanka, 15. marca 2010
Rovešťanské žabky
Foto: avanka

Ak chcete byť na oslave za hviezdu, určite skúste tieto "mini hamburgeríky", ako ich nazval môj 7 ročný synovček. Dajú sa rôzne naplniť a vždy zožnú úspech

6
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
300 ml
30 g
30 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť asi hodinu. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska, z ktorých vytvarujeme malé buchtičky. Čím menšie budú buchtičky, tým väčší úspech zožnete..ja používam pohárik o priemere 5 cm. Buchtičky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme vajíčkom, posypeme sézamom a upečieme. Pred pecenim ich môžeme ešte nechať podkysnúť.

  2. 2

    Po vychladnutí ich prekrojíme do 2/3, nie celkom do konca, naplníme plnkou, ozdobíme kolieskom klobásky, aby nám vznikol dojem žaby s pretiahnutými ústami.

  3. 3

    Plnku dostaneme spojením masla, syra a roztlačeného cesnaku.

Diskusia k receptu

frezia68
Práve uvažujem o inovácii ponuky na blížiacu sa stretávku a tento recept využijem,výborný nápad :-)) .
evusik
sú rozkošné, už so si recept pridala medzi obľúbené, určite vyskúšam
katka555
Vyzerá to veľmi dobre. Dobrý tip na predjedlo pre mojích hostí, na ktorých sa už veľmi teším.
kucharronald
:) zabudli ste na plnku klobásku :) či to nie je to? Zajtra skusim, ale len buchtičky :) Slúži to aj ako pečivo nie?
avanka
jej, Kucharronald, ano, uz som to opravila.....dakujem za pripomenutie........
a ano, sluzi to aj ako pecivo, buchticky su vyborne aj na druhy den......
ja niekedy plnim len maslom, syrom, sunkou a zeleninou....niekedy ich jeme k polievke...
kucharronald
jozefj: Na fotke sú aj kolieska klobásky :)
:) neni zač :) Dnes ich spravím :) už sa teším :)
kucharronald
Urobil som to dnes :) Mne sa to páči, ale neosolil som to tak, ako by malo...Kysnúť som nechal trošku viacej, lebo po 20 minútak len začal....Cukor by som tam dal trošku menej, lebo malo to byť slané :) Inak všetko super :)
kkatarinka
Klobásku nemáme doma ale dáme salámku. Je to super na večeru, ale aj pre návštevu.
avanka
Kucharronald, dakujem, som rada, ze chutilo.....
s cukrom som nikdy problem nemala, jasne, ze si to kazdy upravi podla seba, a kysnutie som v recepte uz opravila....mne cesto spracovava domaca pekarnicka, takze ten cas staci...
kucharronald
jaj :) možno, že mi to preto bolo iné, lebo som nepridal veľaa soli..len 3 štipky, a tam treba viacej asi...ale nechcel som ani presoliť :) Ale nevadí :) Nabudúce to spravím lepšie :)
avanka
ja davam asi 1 a pol kavovej lyzicky a su akurat...
a aj si ich plnil?
hannah22
vyzerá to veľmi dobre a ten nápad klobúk dole, pridávam do k.k. a vyskúšam ... :))
avanka
Hani, napad nie je moj, je prevzaty z jednej kucharskej knihy, ale odteraz je stalicou na nasom stole.....
kucharronald
Avanka: Nie, neplnil....ja som cukor nedával ani 10g....dal som len asi 3 lyžičky...a lyžišku soli....ale nabudúce to vymením :)
Mali sme doma ešte guláš...tak som k tomu upiekol dobre veľké :D boli také ako pagáče....nabudúce ešte nastrúham na vrch syr :D
Ja si skoro všetky jedlá prispôsobím k sebe :)
avanka
ved jasne, aj ja si prisposobujem recepty, ako mi vyhovuje a hlavne podla toho, co mame doma....
ja davam tak 1 okopistu lyzicku cukru, ale tu uvadzam povodny recept, ako som ho nasla......
So syrom som ich uz tiez robila, aj s inymi druhmi semienok alebo len s rascou a hrubozrnnou solou
veronika353
Švagriná je plnila bryndzovou plnkou a byly taky velmi dobré.Přidala jsem si do KK a vyzkouším i já.
avanka
Veronika, plnky sa daju obmienat podla chuti...ja niekedy ani nevyrabam plnku, ale len natriem maslom, kecupom, dam sunku, syr a zeleninu...
su velmi variabilne
vimar
vyzerajú rozkošne, akurát na nejakú detskú oslavu, len tú klobásu musím nahradiť :-)
avanka
vykrojim gulatou formickou a potom z toho urobim buchticku tak, ze schytim konceky a vygulam v rukach na gulku, ako ked sa plnene buchty robia.....na plech dam spojom dolu...su gulatejsie a krajsie ako len vykrojene