Rovešťanské žabky

avanka - bez fotkyavanka, 15. marca 2010
Rovešťanské žabky
Foto: avanka

Ak chcete byť na oslave za hviezdu, určite skúste tieto "mini hamburgeríky", ako ich nazval môj 7 ročný synovček. Dajú sa rôzne naplniť a vždy zožnú úspech

6
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
300 ml
30 g
30 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť asi hodinu. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska, z ktorých vytvarujeme malé buchtičky. Čím menšie budú buchtičky, tým väčší úspech zožnete..ja používam pohárik o priemere 5 cm. Buchtičky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme vajíčkom, posypeme sézamom a upečieme. Pred pecenim ich môžeme ešte nechať podkysnúť.

  2. 2

    Po vychladnutí ich prekrojíme do 2/3, nie celkom do konca, naplníme plnkou, ozdobíme kolieskom klobásky, aby nám vznikol dojem žaby s pretiahnutými ústami.

  3. 3

    Plnku dostaneme spojením masla, syra a roztlačeného cesnaku.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Práve uvažujem o inovácii ponuky na blížiacu sa stretávku a tento recept využijem,výborný nápad :-)) .
sú rozkošné, už so si recept pridala medzi obľúbené, určite vyskúšam
Vyzerá to veľmi dobre. Dobrý tip na predjedlo pre mojích hostí, na ktorých sa už veľmi teším.