Koláč Opitý Jano

ivaaaaaaa - fotkaivaaaaaaa, 14. marca 2010

pripravujem ho rada lebo ho mam rada a aj moja rodina, je ľahký .

Suroviny

15  dkg
15 dkg
5
5 dkg
1 pl
pol
5
10 dkg
Plnka:
20 dkg
 hrsť
2 dl
1/2 ks
Krém:
15 dkg
2 kl
3 ks
30 dkg




Postup

  1. 1

    postup-smetol s praskovym cukrom vymiešať do peny pridať 5 zltkov,orechy,hrubu muku,kakao,prasok do pečiva,a sneh. Dame do vymasteneho vysypaného pekača. a dame do rury na 180 stupnov

  2. 2

    Plnka- zmiešame 20dkgorechov, 2 deci rumu, za hrsť praškoveho cukru a pol vanilky.

  3. 3

    Krém-15dkgpraš.cukru, 2lizičky kakao, 3 vajička. Šlahame do husta nad parou,do studeného pridáme 30dkg smetolu a na vrch cokoladu

Diskusia k receptu

gittka
je famozny.robievam ho velmi často,len ho voláme
rumová mačka
darinka55
U nás sa volá Opitý Izidor je vynikajúci doporučujem všetkým!
chorvatka
Trencania ho volaju "Ozraly Ignac", poznam to vyse 40 rokov, ale nikdy ho nerobim zo stuzenych pokrmovych tukov, ktoré sa najradsej usadzuju na tepnach a prispievaju k skleroze....Verte, nie je nad maslo !
babav
Poznam ho ako Opity Izidor a peciem iba s maslom.S rumom treba opatrne,zalezi na druhu a obsahu alkoholu,niekedy je 2dl vela.
torticka
U nás sa to volá Opitý Izidor. Len toho rumu je tam veľa. Neviem, koľko tam ide, musím nájsť ten recept.
aja1
Ja ho poznám tiež pod názvom opitý Izidor.Pod orechovú plnku dávam ešte pikantný džem.
oblizprst
Aj ja ho poznám ako Opitého Izidora. Tiež používam výlučne maslo a pre nás je to viac-menej veľkonočný alebo vianočný zákusok, to pre ten rum. A robím dvojitú dávku orechov a hotový ho krájam horúcim nožom na obdĺžničky 2,5 krát 1,5 cm. Sú to perfektné jednohubky a človek sa potom neopije.
olika
Aj ja ho poznám po názvom "opitý Izidor". Je to obľúbený zákusok môjho veľkého syna. Tiež dávam pod orechy pikantný džem. A do krému radšej maslo. Ten rozdiel je cítiť.
cara
tento kolac je vynikajuci ale rozhodne nie lahky- 45dkg tuku plus tuk z orechov a ani na pripravu nieje lahky