Bravčové s hubami a tajnou prísadou

jody - fotkajody, 14. marca 2010
Bravčové s hubami a tajnou prísadou
Foto: jody

:-) Nie je ani tajná, ani tajomná, ale dobre to znie, nie?

4 - 6
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

tajná prísada (v texte :-))




Postup

  1. 1

    Mäso (podľa mňa akékoľvek, ja som zasa mala doma krkovicu) nakrájame na rezne alebo na pásiky, cibuľu nadrobno. Na oleji speníme cibuľku, pridáme celú rascu, kto má ako rád, ja dávam polievkovú lyžicu kopcom a dusíme spolu s cibuľou, keď je opečená, posypeme mletým korením. Pridáme mäso, zprudka opečieme, posolíme, pridáme vňať, pálivú papriku, podlejeme horúcou vodou a dusíme.

  2. 2

    Keď je mäso polomäkké, pridáme huby. Ja som mala zavárané šampióny, ale je to úplne jedno. Keď je všetko mäkké, v troche vody (ja mám rada veľa omáčky a nie príliš hustej, takže podľa toho si prispôsobte množstvá) rozpustíme škrob a primiešame korenie, trochu soli, štipku vňate a papriky a zahustíme. Tesne pred vypnutím šprcneme do jedla trochu nálevu z kyslých uhoriek. Len trošku, možno pol deci, tak aby to nebolo kyslé. Zvýrazní a podčiarkne všetky chute v jedle. Podávame s ryžou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

js9mxd
Až na tú vodu z uhoriek robím takto aj já. Miesto škrobu dávam hladkú múku, lebo keď to zohrievam, veľmi to zredne a to už nieje ono.
jody
My zasa máme radi k ryži redšie omáčky a múka mi do druhého dňa zhustne, potvora. :-)
cistinka
Robila som to podobne ako ty...aj so škrobom, len namiesto toho nálevu som pridala dve väčšie na jemno postrúhané kyslé uhorky...takže chuťovo sme to mali asi podobné....je to super jedlo :-)
jody
S uhorkami robievam tzv. "znojemské" a vtedy je aj tá omáčka mierne kyslá, dávam veľa uhoriek. Tu to vlastne ani nie je cítiť, len zvýrazňuje chuť. A veru je super, práve sa premáham, aby som si nešla dať nášup... :-)
torticka
Toto robím aj ja, ale namiesto uhorkovej vody dávam na drobno nakrájané uhorky a dám aj troška bieleho korenia.
sovka62
Ja zahusťujem guličkou, ktorú ušúľam z masla (pravého - z náhražky ostane gulička v kuse) a hladkej múky. Pridám do slabo vriaceho jedla pár minút pre dokončením. Gulička sa rozvarí, maslo zjemní chuť šťavy a múka ju zahustí.
jody
Samozrejme, škrob ako škrob. :-)
kociscakova
ahoj, ja to robievam tiez podobne,ale dnes to spravim podla teba a k tomu urobim ryzu s hrozienkami,manzelovi to velmi chuti,tak dufam,ze bude aj dnes
hombrero
dnes sme mali na veceru bravcove podla Tvojho receptu a mozem potvrdit ze to bolo vyborne, vdaka.
sevil
Už aj začínam variť. Môžem pridať truchu sladkej papriky pre farbu? Nepokazí to chuť? Inak fajn vyzerá a môže to byť mňam.
jody
daj vedieť, ako to chutilo s pridaním papriky.
almur
SOVKA 62 ..Tvoj nápad s guličkou ma prekvapil ,je asi výborný tak to idem hneď skúsiť..ďakujem za nápad.Nech sa darí.♥
pacik
Hľadala som dnes v mojej KK a objavila som tvoj recept. Uvarené, zjedené, môžem iba chváliť. Okrem nálevu som pridala aj trochu na drobno nakrájaných uhoriek, huby boli včera v lese nájdené suchohríby a pridala som aj sladkú papriku. Veľmi chutilo :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia