Foto: jody
:-) Nie je ani tajná, ani tajomná, ale dobre to znie, nie?
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso (podľa mňa akékoľvek, ja som zasa mala doma krkovicu) nakrájame na rezne alebo na pásiky, cibuľu nadrobno. Na oleji speníme cibuľku, pridáme celú rascu, kto má ako rád, ja dávam polievkovú lyžicu kopcom a dusíme spolu s cibuľou, keď je opečená, posypeme mletým korením. Pridáme mäso, zprudka opečieme, posolíme, pridáme vňať, pálivú papriku, podlejeme horúcou vodou a dusíme.
- 2
Keď je mäso polomäkké, pridáme huby. Ja som mala zavárané šampióny, ale je to úplne jedno. Keď je všetko mäkké, v troche vody (ja mám rada veľa omáčky a nie príliš hustej, takže podľa toho si prispôsobte množstvá) rozpustíme škrob a primiešame korenie, trochu soli, štipku vňate a papriky a zahustíme. Tesne pred vypnutím šprcneme do jedla trochu nálevu z kyslých uhoriek. Len trošku, možno pol deci, tak aby to nebolo kyslé. Zvýrazní a podčiarkne všetky chute v jedle. Podávame s ryžou. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu