Foto: andys
Vyskúšala som rôzne recepty na takúto tortu, ale tento je 100%. Recept pochádza z Viedne, od takmer 100 ročnej viedenčanky, mám ho vyskúšaný, nikdy Zobraziť celý popisVyskúšala som rôzne recepty na takúto tortu, ale tento je 100%. Recept pochádza z Viedne, od takmer 100 ročnej viedenčanky, mám ho vyskúšaný, nikdy ma nesklamal a na tejto "Sacherke" by si určite pochutila aj cisárovná Sisi. Pripravujem ju vždy keď čakám návštevy- fajnšmekerov. Za fotku ďakujeme @andys :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo + cukor + žĺtky vymiešame do penista, pridáme roztopenú, nie horúcu čokoládu, zamiešame, na záver pridáme preosiatu múku do ktorej sme zamiešali PRDOPEČ t.j prášok do pečiva. Na záver pridáme nie veľmi pevný sneh zo 6 bielkov.Tortovú formu ( 24 cm) nevymazávam, používam papier na pečenie. Treba ho iba na dno formy. Do takto pripravenej tortovej formy nalejeme zmes a vo vyhriatej rúre pečieme 1hod. pri 180 st.Potom rúru vypneme a necháme tortu ešte 10 min. v rúre.
- 2
Upečenú vychladnutú tortu rozrežeme na 3 diely. Dva diely natrieme horúcim marhuľovým lekvárom a necháme do druhého dňa odpočívať.
- 3
Vrch torty potrieme čokoládovou polevou ktorú pripravíme z 10 dkg. čokolády a 5dkg masla, rozpustíme vo vodnom kúpeli , pozor nesmie to prejsť varom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Upiekla som sacherovu tortu podla asi 100x vyskusaneho receptu mojej znamej. Bola tvrda, ako pise sovka. Hanbila som som sa za moj nepodarok. Od tej doby peciem moje overene: orechovu, kavovu, cokoladovu ci ovocnu.
PS: newšíímajte si ma... preskakujem mi... xDxDxD lepše powedané mi hrabe... xDxDxD
ja som dobrýý uyoo... xDxDxDxD
najbližšie pridám aj ja rum, óóó, vlastne um, že? ale my vieme o čom hovoríme.
Ďakujem za receptík. :)
kysnuté cesto robím - miesim v pekárničke a tiež mu nechýba teplo mojej ruky, stačí teplo pekárničky, ruky máme len jedny , tak si uľahčíme robotu ako sa dá, prajem krásny a veeeeeeeeeeľmi veľmi úspešný nový rok, nech sa vydarí všetko na čo si pomyslíš.
chcel by som sa opýtať, či mám ísť do tohto receptu, nakoľko som si prečítal všetky komentáre a ako píšete nie je to jednoduchý recept a nemusí sa podariť - to ma trošičku odrádza. Chcem spraviť priateľke na narodeniny radosť a ona ako milovníčka čokolády sa isto poteší - ak sa torta, samozrejme, podarí :). V živote som nepiekol žiadnu tortu, len koláč a aj to len jedenkrát.
Vo varení si verím, ale v pečení to je niečo iné...
Ďakujem za rady/tipy.
S pozdravom
Peter
Uff, dobre som sa zapotil... Včera som piekol, piekol až prepiekol, lebo som mal pocit, že cesto stále nie je upečené... ale po troške orezania spálených bokov a vrchu je celkom k svetu. Priateľke som pre istotu dnes napiekol druhú, myslím, že oveľa lepšiu. Tu "zlú" zjem ja :)
Tak ďakujem za recept a podporu, pekný deň.
S pozdravom
Peter
Držím palce pri realizácii.
Cesto podla popisu moze byt dobre. Ja som robila od inej Varecharky Sacherku a tam sa poleva robi s vodou a je to vlastne taka glazura. Vnuk povedal , ze ta moja je ako original, ktory mal moznost ochutnat z Viedne od ucitela.
Prajem krásny advent.
Prajem krásne vianoce.
ginál recept, avšak tá je obdĺžniková. Pri pridávaní múky do snehu nepoužívať varešku, ale len zľahka metličkou vmiešať a teplotu držať
pod 180° C lebo spadne a bude ťažká ako z olova.
Prajem krásny víkend, potom sa ešte ozvem!
@abend ja ďakujem Tebe, za výborný recept, torta mala úspech, bola výborná a kedže Tvoj recept je už zaradený medzi naše obľúbené, tak veľmi rada (ak dovolíš?) by som si ho napísala aj na svoj blog, samozrejme, že autora uvediem Teba :-) Posielam aj fotky, ale polevy neviem tak krásne robiť a hlavne na torty nemám talent, tak na vrchu som len vidličkou spravila vzor...ale hlavne, že všetkým chutila :-D...to cesto je úžasné s chuťou čokolády a je vláčne, mňam
Suroviny:
6 vajec, 21dkg masla, 21dkg cukor práškový, 21dkg čokoláda na varenie, 16,5dkg hladká múka, 2 bal. vanilk. cukor, 1/2 Prdopeč.
Poleva
10dkg čokolády na varenie, 5dkg maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Postup na pečenie je zatiaš v poriadku.
yummysweets-rikinka.blogspot.co.uk/2013/11/sacher.html...
Prajem veľa úspechov pri každom pečení...
dakujem ;-)
Ja do snehu dávam štipku soli. A do polevy trochu oleja jedlého, aby poleva mala lesk. Tak nás učili na kuchárskom kurze. Vyskúšaj!
ako si robila tú peknú vzorku na vrchu torty?
Už je recept uložený v mojej KK.
Som cukrarka a x krat som robila tuto tortu na strednej. Je velmi dolezity postup a najma bielka by nemali byt velmi preslahane a ked uz pridame bielka, nozaj velmi z lahka premiesavat :) tato vyzera velmi chutne :)
Tá polhodina pochádza z časov, keď nebol šľahač. V starej knihe bolo vždy napísané - miešať polhodinu. Aj ja som pomáhala mame a musela som miešať aj dlhšie , lebo som to nevedela tak rovnomerne miešať. A to sa písal rok 1962
Všetko podla receptu a musím povedať ,že toto je najlepšia Sacher torta🌼
Ten prdop - treba celé vrecúško dať do cesta ?
Pekný deň prajeme. V zozname surovín je uvedené len 1/2 balíčka kypriaceho prášku.