Sacherova torta

abend - bez fotkyabend, 15. marca 2010
Sacherova torta
Foto: andys

Vyskúšala som rôzne recepty na takúto tortu, ale tento je 100%. Recept pochádza z Viedne, od takmer 100 ročnej viedenčanky, mám ho vyskúšaný, nikdy ma nesklamal a na tejto "Sacherke" by si určite pochutila aj cisárovná Sisi. Pripravujem ju vždy keď čakám návštevy- fajnšmekerov. Za fotku ďakujeme @andys :-)

16
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
21 dkg
21 dkg
21 dkg
16,5 dkg
2 ks
1/2 balíčka
10 dkg
5 dkg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo + cukor + žĺtky vymiešame do penista, pridáme roztopenú, nie horúcu čokoládu, zamiešame, na záver pridáme preosiatu múku do ktorej sme zamiešali PRDOPEČ t.j prášok do pečiva. Na záver pridáme nie veľmi pevný sneh zo 6 bielkov.Tortovú formu ( 24 cm) nevymazávam, používam papier na pečenie. Treba ho iba na dno formy. Do takto pripravenej tortovej formy nalejeme zmes a vo vyhriatej rúre pečieme 1hod. pri 180 st.Potom rúru vypneme a necháme tortu ešte 10 min. v rúre.

  2. 2

    Upečenú vychladnutú tortu rozrežeme na 3 diely. Dva diely natrieme horúcim marhuľovým lekvárom a necháme do druhého dňa odpočívať.

  3. 3

    Vrch torty potrieme čokoládovou polevou ktorú pripravíme z 10 dkg. čokolády a 5dkg masla, rozpustíme vo vodnom kúpeli , pozor nesmie to prejsť varom.

Diskusia k receptu

175 komentárov k receptu
Mám iný recept, ide tam oveľa viac čokolády, ale piekla som ju len raz, nechutila nám. Bola ťažká ako tehla, hustá. Takže vyskúšam túto a uvidím.
sovka62, ja som dávno hľadala recept na Sacherovu tortu, ale odkedy som mala možnosť jesť pravú značkovú Sacherovu tortu priamo z Viedne, tak ma to prešlo. Tak ako píšeš, nie je to až taká lahôdka. Ale každému chutí iné. Keďže rada vypekám tak ju vyskúšam aj ja, množno bude chutnejšia ako tá pravá.:o)
Nemám recept na SACHER tortu,nikdy a nikde mi nechutila , tiež som mala pocit , že je to tehla v čokoláde, nepomohla ani šlahačka ,nič proti tomu komu chutí,je to na každom z nás. Ja si pochutím na dobrej šťavnatej klasickej orechovej torte , naplnenej krémom , džemíkom , rumíkom , ešte k tomu nedeľná pohoda pri kávičke,stretnutí s priateľmi,čo k tomu dodať,pozdravujem vás všetkých čo sú na " vareche "
Je asi pravda, že nie je Sacherova torta ako Sacherova torta. Ja som jedla vynikajúcu v jednej bratislavskej kaviarni, ale aj menej chutnú v inej. Sama som ju ešte nepiekla, hoci sa už dlhší čas chystám. Preto ma len prekvapilo, prečo "nie veľmi pevný sneh"?? S tým som sa stretla prvý raz. Vždy keď robím sneh tak sa ho snažím urobiť čo najpevnejší (aby stál), tak som to vždy počula alebo čítala.
Nikdy som predtym nejedla Sacherovu tortu, len som o nej pocula "basnit". Tak som raz na narodenony mojho syna chleca vsetkych prekvapit niecim novym, ale bola to skor katastrofa.
Upiekla som sacherovu tortu podla asi 100x vyskusaneho receptu mojej znamej. Bola tvrda, ako pise sovka. Hanbila som som sa za moj nepodarok. Od tej doby peciem moje overene: orechovu, kavovu, cokoladovu ci ovocnu.
Myslím, že pri Sacherovej torte je treba dodržať technológiu, inak z nej bude naozaj hnedá tehla. Ak to nedodržíte, tak aj výsledok bude pre psa. Asi ani ten ju nezožerie. Ale ak to dodržíte presne ako to napísala @abend , tak výsledok bude zaručene príjemným prekvapením.
tu je zvykom, že torta má mať nadýchané cesto. a v tom je ten vtip sacherky. a nie je ani čokoláda ako čokoláda..........
sacherova torta as wiedenká zacherowa torta..., poznáám... mám ju w knihe a skoro takto napíísanúúú... mošno máme tie isté knihy... WÁÁÁÁUU!!!
PS: newšíímajte si ma... preskakujem mi... xDxDxD lepše powedané mi hrabe... xDxDxD
ja som dobrýý uyoo... xDxDxDxD
Mamca piekla tuto Sacherku, bola vynikajuca...Vo Viedni som si tiez kupil Original Sachertorte a musim skonstatovat, ze cesto bolo taaake iste, len cokoladu sme nemali tak fajne skaramelizovanu :)
evica 3, som veľmi rada, že niekto z varecháčiek vyskúšal môj recept na Sacherku a že vám táto Sacherka chutí.
andys, som rada, že Ťa môj recept "oslovil", podľa fotografie ktorú si pridala sa Ti naozaj vydarila, máš ju krásnu, gratulujem.
mariaklara, verím, že vám bude Sacherka podľa môjho receptu chutiť, zatiaľnikoho nesklamala, verím, že aj Ty budeš spokojná. Prajem pekný deň.
Ľúbim horké čokoládové zákusky. U Sacherky je dôležité kvalitne potrieť výborným zohriatym marhuľovým lekvárom...( ako píše @abend ) a ja tam prilievam trochu rumu - do toho lekváru. No povedzte môže byť suchá???? Neverím. Tento recept je fajn. Nebojte sa ho.
kata50, tak to by mi ani vo sne nenapadlo takéto vylepšenie Sacherky,
najbližšie pridám aj ja rum, óóó, vlastne um, že? ale my vieme o čom hovoríme.
@ nikixa, vďaka za pochvalu, porľa reakcií Varecháčiek mám pocit, že Sacherka sa uchytila. Vďaka všetkým , ktoré recept vyskúšali a sú s nim spokojné.
dakujem velmi pekne za skvely recept, torta sa podarila a je vynikajuca!!! odporucam aj gazdinkam, ktorym sa sacher torta premenila na tvrdu tehlu, obavala som sa toho, ale ak dodrzite presny postup, budete milo prekvapeni ;-)
@denima , teší ma, že aj na Slovensku vieme my, šikovné varecháčky upiecť výbornú Sacherku a nemusíme za ňou cestovať do Viedne i keď ani to by nebolo občas na zahodenie :-))
prave idem vyskusat tento receptik...este v zivote som nepiekla ziadnu tortu, tak mam stresy, ale dufam ze mi to vyjde :-) potom napisem vysledok
vcera som piekla uplne identicky recept, len o 1 vajce bolo viac a aj pomer surovin trocha upraveny, aby cesto bolo vyssie, mne sa zdalo, ze tych 60 minut pecenia je velmi vela, treba davat pozor, aby korpus moc nevyschol.musela som zrezat vrch, lebo sa lupal..inak zatial vyzera dobre, uvidime ked sa rozkroji a ochutna :)
no tak vcera sme si teda riadne pochutnali..navsteva sa olizovala aj za usami, mali sme k tomu slahacku...poviem vam lepsiu sacherku som este nejedla a to som jedla uz aj original :D :D
@angiek veľmi sa teším , že sa Ti Sacherka podľa môjho receptu podarila a návšteve chutila, a tá šľahačka ju ešte vylepšila. Prajem pekný večer :-)
@abend mám taký istý recept od kamarátky, ale nikdy som ho nepiekla, bolo tam totiž napísané: pol hodiny ručne! miešame žltky s cukrom , potom pridáme maslo a miešame ručne! ďalšiu polhodinu. Tým bola podmienená kvalita torty. V reči môjho kmeňa to znamenalo, že toto ja teda nikdy robiť nebudem. Na otázku prečo ručne, ved to by malo byť jedno, som dostala odpoved že to skúšala tak aj tak a nebolo to ono, ked to bolo v mixéri. Tak som recept hodila do šuflíka a bolo to vyriešené. Vyskúšala som ju teraz , jasnačka že v mixéri a bola super, ten teplý marhuľový lekvár má svoje čaro. teraz ráno ju robím zas , ale nie v tortovej forme , ale na malom plechu, dúfam, že bude rovnako dobrá-
@silvia , páči sa mi Tvoj komentár " v reči môjho kmeňa" , taktiež neviem orečo by to bolo treba miešať ručne. Takto ma tiež poúčala moja kamarátka, že kysnuté cesto musím vypracovať ručne a nie elektrickým hnetačom, lebo vraj to cesto musí cítiť teplo mojej ruky. Tak teda taký blázon nie som aby som sa zodrala v kuchyni, takže si robím po svojom a cestu teplo mojej ruky mu nechýba. Prajem pekné Vianoce.
@abend
kysnuté cesto robím - miesim v pekárničke a tiež mu nechýba teplo mojej ruky, stačí teplo pekárničky, ruky máme len jedny , tak si uľahčíme robotu ako sa dá, prajem krásny a veeeeeeeeeeľmi veľmi úspešný nový rok, nech sa vydarí všetko na čo si pomyslíš.
Dobrý deň prajem,
chcel by som sa opýtať, či mám ísť do tohto receptu, nakoľko som si prečítal všetky komentáre a ako píšete nie je to jednoduchý recept a nemusí sa podariť - to ma trošičku odrádza. Chcem spraviť priateľke na narodeniny radosť a ona ako milovníčka čokolády sa isto poteší - ak sa torta, samozrejme, podarí :). V živote som nepiekol žiadnu tortu, len koláč a aj to len jedenkrát.
Vo varení si verím, ale v pečení to je niečo iné...
Ďakujem za rady/tipy.
S pozdravom
Peter
@peefg , nemyslím si, že recept je zložitý, naopak, je to jednoduchý a odskúšaný recept, ja som si opäť prečítala všetky komentáre a nevyznievajú negatívne, naopak, veľa Varecháčiek túto Sacherku hodnotí ako výbornú. A nemáš na nej čo pokaziť. Tak sa pusť do pečenia a urob priateľke radosť, až jej závidím takého chlapa ako si Ty. Držím palce :-)
Zdravím,
Uff, dobre som sa zapotil... Včera som piekol, piekol až prepiekol, lebo som mal pocit, že cesto stále nie je upečené... ale po troške orezania spálených bokov a vrchu je celkom k svetu. Priateľke som pre istotu dnes napiekol druhú, myslím, že oveľa lepšiu. Tu "zlú" zjem ja :)
Tak ďakujem za recept a podporu, pekný deň.
S pozdravom
Peter
Ahojte... tak torticku som piekla prvykrat, a rovno ako darecek k narodeninam susedovi z intraku. Korpus vyzera krasne, aj ked som sa najprv zlakla, lebo sa mi v strede troska dvihlo cesto a korka praskla... ale po orezani je to OK. Uz len poliat cokoladou a nejak ocackat. Je pravda, ze som nedala vsetku muku, lebo cesto sa mi zdalo prilis tuhe... snad sa nic nestalo O:-) Drzte palce, dam vediet, ci mala uspech! ;) Dakujem za receptik!
@pivonka so záujmom som si prečítala celý Tvoj komentár, veľmi si ma potešila, som rada,že sa Ti Sacherka podľa môjho receptu vydarila a najmä, že ju hodnotíš za chutnú a konzumovateľnú. Vďaka za Tvoj komentár :-)
ja takisto odporúčam tuto tortičku, vyskušala som ju, akurát som dala do cesta o polovicu menej čokolády, teda len 100g, aj tak sa mi zdala dost čokoládová....bola naozaj výborná, nie suchá, aké Sacherky som doteraz jedla, ale naozaj chutnučka, štavnatá..taka akurát. Ďakujem
@kelamata podarilo sa Ti ma rozosmiať tým vtipným výrokom -" chutila aj tým, čo na ňu len pozerali", som rada,že sa Ti recept páči a že sa Ti tortička vydarila.:-)
dufam ze mi abend co najskor odpises na moju otazku,kde nechavas odlezat prosim ta tie korpusy,v chladnicke alebo len tak v kuchyni pri izbovej teplote prikrytu s plastovym vrchnakom? dakujem
mňaaam sacherka, niekto ju zbožňuje a niekto nepochopí, čo na nej ľuďom chutí. v našej rodine každý miluje našu rodinnú čokoládovú, s krémom a ovocím... a ja sacherku, bez krému a bez ovocia ;-) s horkou kávou a nesladenou šľahačkou. táto vyzerá skvele, spravím ju aj ja.
@ dendissa, ospravedlňujem sa, že Ti až dnes odpovedám, ale mám v rodine úmrtie takže som nebola na nete. Korpus nechám vychladnúť na mriežke na kuchynskej doske a potom postupujem tak ako som uviedla v recepte. Teraz som ju dopiekla, potvora na boku mi praskla a ešte sa aj nerovnako zdvihla. Budem jej musieť opraviť "fasádu".
@Abend , paci sa mi uvodne foto. Ako sa robi na poleve taka palstick, rovnomerna ozdoba ?
Cesto podla popisu moze byt dobre. Ja som robila od inej Varecharky Sacherku a tam sa poleva robi s vodou a je to vlastne taka glazura. Vnuk povedal , ze ta moja je ako original, ktory mal moznost ochutnat z Viedne od ucitela.
@ marienka 44, nie som autorkou úvodného fota, doplnila ho jedna "Varecháčka" takže Ti neviem povedať ako sa robí taká krásna poleva, ja ju robím podľa popisu ako som uviedla v recepte. Nerozumiem Tvojej pripomienke, že pravá Sacherka sa prekrajuje iba jedenkrát. Recept na pravú Sacherku asi obyčajný smrtelník nezíska a Ty predsa ke´d nechceš tak ju neprekrajuj na tri diely, nie je to príkaz, recept ktorý som získala hovorí na tri diely, nemám dôvod, najmä keď to mám vyskúšané robiť inak.
@slniecko37 , asi Ti príde moja odpoveď už po funuse, t.j. že máš tortu už upečenú, ale nemohla som skôr odpovedať na Tvoju otázku, bola som preč. Torta sa skutočne pečie 1hod. Chcem veriť, že sa Ti vydarila a pochutnali ste si :-)
no...s kamarátkou sme piekli túto tortu pre jej nastávajúceho na narodeniny...čistý čokoholik...zhodnotil, že toto bude jeho najobľúbenejšia torta a chutila nielen jemu...našťastie sa ušlo trošku aj nám :))) môžem sľúbiť, že sme ju nerobili naposledy...ďakujem za super recept ;)
@womanka som rada že Ťa recept na Sacherku oslovil a že sa Ti torta podarila. Kupujem si český časopis Clanc kde v každom čísle sa venujú inej krajine. Teraz sa nadchýnali krásou a prírodnými sceneriami Rakúska a okrem iného uviedle aj recept na Sacherku. A čuduj sa svete presne tento recept čo som dala na varechu jedine čokoládovú polevu robia inak. Asi ju aj ja vyskúšam.Recept pridám na Varechu v najbližších dňoch.
sestrina najobľúbenejšia torta, tak jej ju idem upiecť k narodeninám! som zvedavá ako sa mi podarí...:) ďakujem za recept!
Dobry den chcem sa spytat kedze som ju este v zivote nerobila, ci ked potriem tie platy lekvarom mam ich nechat odpocivat kazdy zvlast alebo normalne zlepit na tortu a nechat ju tak do druheho dna? A druha vec co potom na druhy den potriem ju celu este lekvarom a natriem cokoladou alebo len cokoladu dat na tortu? dakujem moc za odpoved
@katarina139 , tortu prerež na 3 diely, potrieš horúcim lekvárom prvý diel, položíš naň druhý diel a potom položíš tretí diel. Vrch torty potrieš čokoládovou polevou. Prajem veľa úspechov pri realizácii.
no konecne som ochutnala co som aj upiekla,torta bola vyborna a chutila aj mojmu mozno ,,buducemu zatkovi",vsetci ochutnali upeciem aj nabuduce diki za recept :)
@abend aj som podla tvojho receptu upiekla velmi dobre sa podarila , ale tiež na druhýkrát necám ju o 10 min menj v rúre alebo dám ešte nižšie teplotu tiež mi trocha zvrchu pritiahlo , ale na chuti to vôbec nebolo cítiť je vynikajúca šťavnata a ked pravdu poviem originál mi nikdy nechutil , ale táto ano preto ju doporučujem všetkým kto doterz váhal len doporučujem ju den dopredu piecť ako ju budete prekrajovať , aby bola dostatočne vychladnutá. tak ako katka písala nabudúce jú obohatím troch rumom do lekváru iste som ju nepiekla posledný krát .dakujem za recept
dˇakujem za super recept. Tortu som piekla pre otca (diabetika), tak som cukor zamenila za dia cukor, miesto vanilkového cukru vanilkový struk a dia lekvár. Torta bola šťavnatá a všetci sme si pochutili.
existuje viac ako 600 zaručene pravých originálnych receptov na Sacherovu tortu. V mojej kuchárskej knihe z r. 1935 mám tiež ori-
ginál recept, avšak tá je obdĺžniková. Pri pridávaní múky do snehu nepoužívať varešku, ale len zľahka metličkou vmiešať a teplotu držať
pod 180° C lebo spadne a bude ťažká ako z olova.
Tak tento recept je zaručene dobrý, veľakrát odskúšaný a všetkým ho vrelo odporúčam. Koľkokrát som ju piekla, vždy bola úžasná.Teplotu trúby si musí každý odsledovať a nastaviť.
@abend práve ju pečiem, ale chcem sa opýtať, lebo cesto som mala tuhšie, má to tak byť?...síce ako som pridala sneh, tak to už bolo lepšie. A mám plynovú rúru, tak ju budem piecť radšej pomaly, dúfam, že sa mi podarí :-) Dcérka bude mať zajtra 8 narodeniny a priala si Sacherovú tortu. Ja som ju piekla aj predtým, ale podľa iného receptu, tam sa dávalo kakao a olej a to mne nechutilo....myslím a podľa komentárov, čo tu čítam, že som si vybrala správne :-) Použila som kvalitnú čokoládu a už to krásne rozvoniava.

Prajem krásny víkend, potom sa ešte ozvem!
@ywett , lekvár domácí bude ten najlepší, nevadí, že je redší, nezabudni ho zohriať, aby lepšie vsiakol do cesta.Torta sa Ti určite vydarí, nie je to žiadna veda. Dcérke prajem všetko naj, naj, najlepšie k narodeninám a nech jej chutná Sacherka.
@silvia68 , som rada že aj Ty máš dobré skúsenosti s touto Sacherkou.Mňa "oslovila" ihneď na prvýkrát, preto som aj dala recept na Varechu. Jedla som vraj originál Sacherku vo Viedni a vtedy som si povedala - ďakujem viackrát nemusím, ale tá "moja" teda podľa receptu ktorý som ja uviedla tak tá mi chutí.
@abend ďakujem za odpoveď a aj za gratuláciu, odovzdám :-) Korpus sa krásne vydaril, je aj pekne rovný, konečne sa mi v strede neprepadol a úžasne voňavý s tou čokoládou, ale už musím vydržať do zajtra, ináč by som sa už hneď ochutnala :-D ...kedže oslava bude zajtra, tak potom pošlem aj foto a napíšem či chutila :-)
korpus je aj krásne vysoký, mala som ho až po okraj formy a hlavne je rovný :-D...určite bude aj chutiť, už sa tešíme na zajtra...ďakujem za recept!





a ďakujem za radu, dám horúci lekvár...len ja neviem robiť pekné čokoládové polevy, to zas dopadne hi hi :-))...tak idem ju dokončiť
@ywet GRATULUJEM, tak taký krásny korpus nedokážem urobiť. Alebo sa mi vyduje, alebo prepadne. Si macher, darmo, kto to umí umí, kto neumí čumí :-)
@ethanel @abend ďakujem :-)

@abend ja ďakujem Tebe, za výborný recept, torta mala úspech, bola výborná a kedže Tvoj recept je už zaradený medzi naše obľúbené, tak veľmi rada (ak dovolíš?) by som si ho napísala aj na svoj blog, samozrejme, že autora uvediem Teba :-) Posielam aj fotky, ale polevy neviem tak krásne robiť a hlavne na torty nemám talent, tak na vrchu som len vidličkou spravila vzor...ale hlavne, že všetkým chutila :-D...to cesto je úžasné s chuťou čokolády a je vláčne, mňam












@ywett za Tvoju prekráááásnu Sacherku Ti udeľujem rad Zlatej varešky.Na Tvojom blogu nemusí byť uvedené kto je "autor" receptu. Myslím,že to nie je podstatné, podstatné je, že všetkým chutila.
@abend si milá, ďakujem :-))...a vždy, ak sa inšpirujem podľa iného receptu, tak autora uvediem ;-)...ešte raz vďaka a prajem všetko dobré! :-)
@abend tento víkend ešte oslavujeme a tak pre veľký úspech som tvoju tortu piekla ešte raz :-)) Prajem pekný víkend a dneska si tento úžasný recept napíšem aj na svoj blog :-)





Jaaaj, aj Vam sa dnes zmenil recept a to som chcela akurat dnes Vasu torticku piect:( Mohla by som Vas poprosit o suroviny a gramaz? Dakujem velmi vlemi pekne! Tuto torticku milujeme!
@juvimail , nerozumiem celkom dobre Tvojmu mailu, prekontrolovala som portál Varecha a recept na Sacherku tam je .Ohlás sa ak ho nenájdeš napíšem Ti ho kompletne. Pekný deň :-)
@abend recept je, ale varecha.sk bol pravdepodobne hacknuty a mnoho receptov zmenilo za noc ingrediencie...:( A myslim, ze ani chedar v tvojom povodnom recepte nebol:(Bola by som velmi velmi vdacna!
@ 2010 @ juvimail, teraz sa mi objavil recept ktorý nie je recept na Sacherku. Neviem, kto sa podujal na takéto svinstvo a pletie recepty. Idem sa na to spýtať správcu domény. Recept na Sacherku:
Suroviny:
6 vajec, 21dkg masla, 21dkg cukor práškový, 21dkg čokoláda na varenie, 16,5dkg hladká múka, 2 bal. vanilk. cukor, 1/2 Prdopeč.
Poleva
10dkg čokolády na varenie, 5dkg maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Postup na pečenie je zatiaš v poriadku.
@ morza prečítaj si moju odpoveď pre @ juvimal kde som napísala,že niekto zámerne kazí recepty, upozornila som na to aj redakciu Varechy. Teraz sú suroviny v recepte uvedené správne. Prečítaj si a uvidíš, žiadna cibuľa, žiadne zemiaky, veď je to totálna hlúposť.
@lubica 13, co sa stalo? Ja som to nemyslela ironicky, ten rcp je naozaj vyborny, ja som ho mala ulozeny v KK, ale aj tu ho hned opravili, teraz ju budem robit znova priatelovi na narodeniny:-D
Raz som jedla sacherku v malej vinarnicke v BB velmi mi chutila. Ked som ju upiekla bola dost divna. Vsetci pisete o sacherke z Viedne, viete, ze Sacher sa narodil v Zeliezovciach? Skoda, ze to nevieme vyuzit tak ako Vieden.
Ďakujem za recept, robila som ho v bezlepkovej verzii /zmenila som len múku / a aj tak sa výborne vydarila a chutila mňam. Manžel ju dostal na narodky.
Sacherku som skúšala raz, asi pred 3 rokmi. Nebola zlá. Teraz som ju skúsila znova, ale bez polevy, no s poťahovanou hmotou. Ale vyjadrim sa k torte, k receptu. A veľmi krátko: super recept, omnoho lepší ako predtým čo som piekla, krásne sa mi upiekla, super chutila...odkladám si ho. Viac receptov so sacherkou skúšať nemusím. Dakujem veľmi pekne.
 yummysweets-rikinka.blogspot.co.uk/2013/11/sacher.html...


rikinka, každá pozitívna reakcia na "moju" Sacherku ma vždy poteší aj keď ja nie som autor receptu, iba som posunula ďalej tento recept lebo aj v našej rodine sa ujal.
Prajem veľa úspechov pri každom pečení...
Milá abend, hrozne veľa receptov /a v podstate aj moje na blogu/ sú od niekoho. Ale beriem to tak, že som na túto sacherku natrafila u teba a tak ju budem aj brať - ako od teba :-). Aj ja prajem všetko dobré ...
No tak som to skusil aj ja. Moj prvy kolac. doteraz som len varil. Ale zabudol som na vanilkovy cukor, pretoze niekde nieje spomenuty v postupe, iba v ingredienciach. tak sa mi zvysil (velky neporiadok na linke tak som ho zapotrosil). A este mi chyba gramaz vanilkoveho cukru a prasku do peciva, lebo som nasiel troch vyrobcov a kazdy mal inu gramaz. Uz to peciem v remoske tak uvidim ako sa podari, zatial tu krasne rozvoniava. Ale dakujem za recept, napisem si ho do mojho zosita.
@zuzkec , neviem či Ti to ešte pomôže, maslo dávam zásadne živočíšne, nie rastlinné. Odpovedám až dnes , nebola som doma a nemala som prístup na internet.
Ďakujem, robila som ju aj na Vianoce aj na Silvestra, perfektne sa podarila, všetkým chutila :-) Každému tento recept odporúčam ;-)
upiekla som ju pre tetu na 75. a bola super, mala len jednu chybu tete sa z nej neušlo. Odložila som ju v komore s tým, že keď zaspia vnúčatá tak ju tete odnesiem. Zamotala som sa. Keď konečne všetci spali šla som po tortu a bol tam len posledný malý kúsok. Tak som ju ochutnala aj ja ....chacha.... Tete som bola blahoželať bez torty ale povedala som jej, že bola výborná a keď ju opäť napečiem donesiem jej ochutnať. PS. Nemusela dlho čakať len 24 hod. vnúčatá ma ukecali aby som im ju znova upiekla. Dnes som ju spravila z duplovanej dávky na koláčový pekáč a ušlo sa trocha aj tete. Ešte raz ďakujem za fantastický recept
@abend , aj teraz som sa vrátila k tvojmu skvelému receptu :-) Zajtra bude dcérka oslavovať narodeniny a želala si aj tento rok jej obľúbenú Sacherovú...nemám talent na torty, ale s láskou som tortu pre moju dcérku upiekla a ešte raz, ďakujeme za výborný recept...prajem všetko dobré :-)




vždy som chcela sacherku vyskusat ale az dnes naberam odvahu :) a nechcem byt za blbu ale do cesta pridavam rozotpenu cokoladu, tak sa chcme spytat klasicky stopenu s maslom nad parou ?
@dagmarka1 , ospravedlňujem sa, že sa ozývam až teraz, bola som mimo domu a prístupu k internetu. Našťastie sa Ti ozvala marcelle, ktorá Ti dobre poradila, za čo som jej vďačná. Verím, že tortička sa Ti podarí a bude mať úspech.
@marcelle , ĎAKUJEM, že si poradila dagmarka1 s otázkou s ktorou sa obrátila na mňa. K internetu som sa dostala pred chvíľou a tak moja odpoveď na jej otázku by bola prišla neskoro. Ešte raz vďaka.
Tak tortičku som urobila, no žial ma sklamala trúba.. jedna časť akurát druhá surová takže som ju musela dopekať a cesto nieje také lahodné :) ale chutiť chutí :D vyskúšam ešte na svojej rúre a potom uvidíme :)
výborná sacherka, chutila mi oveľa viac ako viedenská, ale tam je to skôr o atmosfére ... len by ma ešte zaujímalo, v ktorej polohe rúry ju pečiete, ja mám mriežku na strednej a trochu mi ju pripálilo zhora, musela som orezať
@daniela15 , pečiem tortičku tak ako Ty na strednej mriežke, keď zbadáš, že sa z vrchu viac pečie, treba ju prikryť alobalom.Som rada, že tortička mala úspech.
Este mi nie je jasne ci polevu treba dat na tortu na dalsi den alebo na vychladnutu tortu, vtedy ked natierame s marhulovym dzemom?
@ elro, ospravedlňujem sa,že reagujem až dnes, bola som mimo dosahu internetu. Čokoláda čím je kvalitnejšia tým bude torta lepšia, polevu dávam na tortu keď lekvár vsiakne do cesta, nemusí to byť až na druhý deň. Prajem veľa úspechov pri realizácii.
Piekla som Sacherku podla ineho udajne velmi dobreho receptu kolegini k narodeninam,cela pysna,ze je to sacherka aj decentne ako sa na Sacherku patri ozdobila,nooo,poviem vam,tak ako pisete bola tazka,tuha,ta cokolada ju uplne stiahla a ja nestastna,uplne zronena som si pol torty odniesla domov,vedela som,ze su tam najlepsie ingred.tak som si povedala,ze ju zjem,rano ku kavicke,ohriala som ju trochu/asi 18sec./ v mikrovlnke a lahoda a jemnost torty sa uplne rozvinula a nakoniec ju papkal aj moj manzel a dostala som od neho aj pochvalu lebo bola vyborna a nepresladena,/ani za svet som sa nepriznala ako som dopadla s nou na oslavach/,bola natreta marhulovym dzemom a poliata coko polevou.Podla Tvojho receptu vyskusam,mam navstevu z Viedne a budeme slavit 20 narodeniny,drzte mi palce nech sa vydari,urcite napisem ako to dopadlo.
Ked som porovnala tvoj recept s mojim je tam to iste iba ja mam gramaz po 170g a ty po 210g,zeby tie bielky to urobili?Ja som ich vyslahala do tuha.No uvidime,ale pre istotu ju upeciem uz teraz kym sa deti vratia z vyletu,aby som mala istotu,ak sa podari druha bude na narodky.
kimlo - blahoželám a teším sa, že sa Ti tento recept páči a pozitívne reakcie "Varecháčov" len potvrdzujú, že táté Sacherka nie je suchá a bez chuti
Pekná tortička, len v bode 2 si neuviedla, či tie natreté 2 pláty položíme na seba a tak čakajú do druhého dňa alebo každý natretý plát je osve do druhého dňa. Pre začínajúce gazdinky je to dôležitá informácia.
Ja do snehu dávam štipku soli. A do polevy trochu oleja jedlého, aby poleva mala lesk. Tak nás učili na kuchárskom kurze. Vyskúšaj!
ako si robila tú peknú vzorku na vrchu torty?
Už je recept uložený v mojej KK.
Ja som si dnes ráno zmyslela, ze urobim túto tortu, keď som začala, rozmyslala som ako mám pridať nie horucu ale roztopenú čokoládu, tak som išla čítať komentáre. Poviem Vám, že som sa normálne zľakla, čo to robím, lebo tie prvé komentáre moc optimistický nezneli, ale tiež som si pomyslela, že z tých ľudí, ju nikto naozaj podľa tohto receptu nerobil a potom prišli tie super komenty, ktoré má zase povzbudili. Musim povedať, že torta je VÝBORNÁ priam FANTASTICKÁ. Robila som ju dnes a aj sme ju dnes krajali, je naozaj ľahká a vláčna, takže silno ODPORÚČAM. Akurat ja som ju vylepsila o lepšiu a chutnejsiu polevu Ganache.

Pridaj komentár k receptu: