Slivkový lekvár
Bystričky (Slivka Bystrická) dozreli, svoje skúsenosti s varením lekváru mám doplnené odborným článkom http://varecha. pravda. sk/magazin/dzem-lekvar-marmelada-aky-je- v-tom-rozdiel-/11242-clanok....
Klobásová omáčka s kôprom
Zvyknem klobásu podávať k omáčke a v tomto prípade to je klobása v omáčke.
Rajčinová kapustová polievka
Na túto polievku si spomínam z detstva, často sa doma varila. Volali sme ju červená...
Paradajkové sugo, omáčka na pizzu
Moje deti milujú pizzu(ktoré nie?) a takto som vždy pripravená...
Paleo pečené rebierka
Čas pečenia je trošku únavný ale môžete si rebierok pripraviť za 2-3 plechy a potom postupne vyberať...
Kečup
Tento recept som získala od mojej priateľky a trochu som ho upravila. Asi je veľmi dobrý,...
Šampiňóny s hráškom v smotanovej omáčke z kešu orechov
Malai mushroom matar (v preklade: smotana huby hrach). Toto jedlo je výborné s plackami Paratha, ...
Domáce klobásy
Dlho sme skúšali veľa receptov na domáce klobásy, ale nikdy sme neboli spokojní. Tento recept...
Sriracha
Jednoduchá a rýchla príprava najlepšej chilli omáčky na svete. Používame na ňu ľubovoľnú odrodu chilli papričiek,...
Pho Ga
Pho Ga je vietnamská kuracia polievka, ktorú som si zamilovala a jedávam ju takmer každý deň...
Zemiaky v kokosovom mlieku
V hrnci zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a kurkumu a cibuľu na miernom ohni popražíme...
Tiramisu srnčí chrbát
Už vyše roka sa chystám na tento dezert, ktorý v preklade znamená "zdvihne náladu", ale...
Gazpacho - studená polievka z Andalúzie
Gazpacho je polievka zo surovej zeleniny, je veľmi obľúbená v Španielsku a nielen tam. Má...
Vegetariánske čili s bulgurom
Predstavujem Vám zatiaľ najlepšie čili aké som navarila. Bulgur efektívne nahradí mäso. Zvládne aj začiatočník....
Gazpacho
Bolo napísané, že autentico andalúzske:-) Za tento recept by som sa vlastne mala poďakovať @2010. Zavesil tu...
Krkovička v omáčke z pečeného cesnaku
Jednoduché aj keď časovo trošku náročnejšie. Kto má rád pečený cesnak, určite si príde na...
Fašírka v gjuveči po tutrakanski - Кюфте в гювече по тутракански
Tak aby sme využili tie naše mištičky, ponúkam ďaľší gjuveč, tentokrát z mletého mäsa. Jednoduchá...
Hrachové karí
Sušený hrach si na noc namočíme, ráno vodu scedíme a vymeníme za novú. Uvaríme ho...
Bravčová pečeň zo Székelyhídu
Objavila som krásny, jednoduchý, rýchly a veľmi chutný recept na No. Salty. Bravčová pečeň...
Paradajková polievka
Do hrnca dame zohriat olej. Pridame rimsku rascu, gulate korenie a nakrajany cesnak. Poprazime...
Knoflík
Tradičnú českú kuchyňu považujem za obzvlášť poctivú, s láskou pripravovanú a využívajúcu dnes už často zabudnuté...
Smažený kapr na česneku
Někdy se zdá, že kapří maso je možno upravit s čímkoliv a pořád to bude jedlé....
Mačkan - Мачкан
Môj chlap doma nevarí často, ale niektoré jedlá sú vyslovene jeho doménou. Tento recept je...
Bravčové karé po taliansky
Vynikajúci recept od talianskych gurmánov, odkukaný z TV programu
Srbská plnená pečená paprika
Sezóna úrody papriky a paradajok je práve v plnom prúde, táto zelenina je základnou surovinou mnohých...
Zemiaky s cesnakom
V Indii nazývané Aloo Lasuni, kde Aloo = zemiak, Lasun = cesnak. Môžeme podávať...
Cesto na pizzu + paradajkové sugo
Tipy triky - cesto by malo kysnúť v chladničke, najlepšie 12 hodín - pizzu pečieme pri najvyššej možnej...