Jaternice s krúpami
Čisté črevá deň vopred namočíme do vody. Všetko mäso dáme variť do veľkého hrnca alebo kotla a vkladáme...
Bezlepkové zemiakové placky
Do mixéra postupne pridávame očistené nakrájané zemiaky, vodu, cibuľu, cesnak a soľ. Vymixujeme...
Bramborové smaženky plněné salámem
Bramborové smaženky plněné salámem patřily do jídelníčku mého dětství. Ještě víc než mně, chutnaly mému...
Bôčik so žemľovo-slaninkovou plnkou
Najprv pripravíme plnku: Cibuľu nakrájame, speníme na oleji, pridáme slaninu nakrájanú na kocky, pretlačený cesnak a...
Makovo-višňová štrúdľa
Snáď niekoho inšpirujem touto jednoduchou a zároveň výbornou štrúdľou.
Pomaly pečené rebrá s barbeque omáčkou
Cibuľu nakrájame najdrobnejšie, ako sa dá, a smažíme ju na oleji 4–5 minút, až kým nezmäkne....
Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci
Máte radi oheň s vetrom v ústach. Toto mäso a omáčka je oheň, ktorý zacítite...
Chlieb bez kysnutia
Pečiete si doma chlieb? Ak nie, skúste. Začať môžete napríklad pomocou tohto jednoduchého receptu.
Najlepšia piškótová roláda
Skúšala som niekoľko rolád, ale táto jednoznačne vyhrala a inú už ani nerobím.
Oškvarkový závin
Jednoduchý, lacný, málo pracný závin plnený krájanými oškvarkami. Jeden som pripravila pre skúšku aj...
Domáca pečeňová paštéta
Jednoduchá a chutná paštéta, dá sa použiť aj ako nátierka, alebo súčasť studenej misy ako...
Pikantné bravčové rizoto
Pre milovníkov pikantných jedál ideálne, rýchle a jednoduché.
Nadýchaný perník
Všechny suché ingredience dobře promícháme. Zvlášť smícháme mléko s vejci, medem, olejem, pak...
Fazuľový perkelt s viedenským párkom
K tomuto perkeltu sa tiež hodí aj tuniak alebo hermelín. Dá sa tiež zvyšok naliať do...
Makové rezance mojej babičky
Nikdy som ich nechcela jesť ako malé dievčatko. Dnes viem, o čo som prišla...
Kuracia rýchlovka
Keď som doma sama a varím obed len pre seba, milujem rýchlu prípravu. Tento recept...
Bábovka s vaječným likérom
Hladkú múku, Zlaté krémy, kypriaci prášok, práškový a vanilínový cukor zmiešame v miske...
Parené buchty
Kto by nepoznal parené buchty? A takto ich robia Hanka Maková a Jozef Mak.
Mrkvové knedlíčky do polévky
Mrkev uvaříme a vidličkou rozmačkáme, přidáme vajíčko, sůl, pepř, muškátový květ, nasekanou...