Citrónová bábovka
Citrónová bábovka

Citrónová bábovka s čučoriedkovým krémom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 1. mája 2022
Citrónová bábovka s čučoriedkovým krémom
Foto: Kulinární studio MAFRA

Táto bábovka si vás podmaní osviežujúcou citrónovou chuťou, šťavnatosťou a aj výborným čučoriedkovým krémom.

16
porcií
75 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
200 g
1 bal.
4 ks
1 ks bio
280 g
1 bal.
 štipka
Čučoriedkový krém:
230 g (žervé)
30 g
100 g
Na dozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo vyšľaháme s krupicovým a vanilkovým cukrom do svetlej peny. Postupne zašľaháme vajcia, nastrúhanú kôru a vytlačenú šťavu z jedného bio citróna.

  2. 2

    Do druhej misy preosejeme polohrubú múku, zmiešame ju s práškom do pečiva a so soľou. Múčnu zmes zapracujeme do vaječnej hmoty.

  3. 3

    Formu na bábovku vymastíme maslom, vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 50 minút. Bábovku necháme vo forme trochu vychladnúť. Potom ju vyklopíme na kovovú mriežku.

  4. 4

    Čučoriedkový krém: Čučoriedky roztlačíme s práškovým cukrom, pridáme syr a dôkladne premiešame. Cukrárske vrecko s hladkou špičkou naplníme pripraveným krémom a na vrchnú časť vychladnutej bábovky a ozdobne nastriekame navrch bábovky.

  5. 5

    Bábovku nakoniec ozdobíme čučoriedkami, jedlými kvetmi a ihneď podávame.

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Lacné jedlá, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha