Citrónová bábovka s čučoriedkovým krémom
mesačník Varecha, 1. mája 2022

Foto: Kulinární studio MAFRA
Táto bábovka si vás podmaní osviežujúcou citrónovou chuťou, šťavnatosťou a aj výborným čučoriedkovým krémom.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 250 g |  | 
| 200 g |  | 
| 1 bal. |  | 
| 4 ks |  | 
| 1 ks bio |  | 
| 280 g |  | 
| 1 bal. |  | 
| štipka |  | 
| Čučoriedkový krém: | |
| 230 g (žervé) |  | 
| 30 g |  | 
| 100 g |  | 
| Na dozdobenie: | |
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    Zmäknuté maslo vyšľaháme s krupicovým a vanilkovým cukrom do svetlej peny. Postupne zašľaháme vajcia, nastrúhanú kôru a vytlačenú šťavu z jedného bio citróna. 
- 2
Do druhej misy preosejeme polohrubú múku, zmiešame ju s práškom do pečiva a so soľou. Múčnu zmes zapracujeme do vaječnej hmoty. 
- 3
Formu na bábovku vymastíme maslom, vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 50 minút. Bábovku necháme vo forme trochu vychladnúť. Potom ju vyklopíme na kovovú mriežku. 
- 4
Čučoriedkový krém: Čučoriedky roztlačíme s práškovým cukrom, pridáme syr a dôkladne premiešame. Cukrárske vrecko s hladkou špičkou naplníme pripraveným krémom a na vrchnú časť vychladnutej bábovky a ozdobne nastriekame navrch bábovky. 
- 5
Bábovku nakoniec ozdobíme čučoriedkami, jedlými kvetmi a ihneď podávame. Tiež citrónová bábovka:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu