Citrónová bábovka s čučoriedkovým krémom
mesačník Varecha, 1. mája 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Táto bábovka si vás podmaní osviežujúcou citrónovou chuťou, šťavnatosťou a aj výborným čučoriedkovým krémom.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
4 ks |
|
1 ks bio |
|
280 g |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
Čučoriedkový krém: | |
230 g (žervé) |
|
30 g |
|
100 g |
|
Na dozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Zmäknuté maslo vyšľaháme s krupicovým a vanilkovým cukrom do svetlej peny. Postupne zašľaháme vajcia, nastrúhanú kôru a vytlačenú šťavu z jedného bio citróna.
- 2
Do druhej misy preosejeme polohrubú múku, zmiešame ju s práškom do pečiva a so soľou. Múčnu zmes zapracujeme do vaječnej hmoty.
- 3
Formu na bábovku vymastíme maslom, vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 50 minút. Bábovku necháme vo forme trochu vychladnúť. Potom ju vyklopíme na kovovú mriežku.
- 4
Čučoriedkový krém: Čučoriedky roztlačíme s práškovým cukrom, pridáme syr a dôkladne premiešame. Cukrárske vrecko s hladkou špičkou naplníme pripraveným krémom a na vrchnú časť vychladnutej bábovky a ozdobne nastriekame navrch bábovky.
- 5
Bábovku nakoniec ozdobíme čučoriedkami, jedlými kvetmi a ihneď podávame.
Tiež citrónová bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu