![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sódovníky, náhrada chleba bez droždia
Keď je sviatok, obchody zavreté a chýba chlieb....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybacia nátierka - svieža a sýta
Táto nátierka má niekoľko zlých vlastností. Dlho vám nevydrží, vrstvy na chlebe si hostia nanášajú veľmi hrubé a kto ju ochutná prvýkrát, bude vás buď otravovať s receptom, alebo (to je ten horší prípad) bude chcieť, aby ste mu ju robili vy sám....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku
Kúpil som čierny cesnak, tak som si skúšal z neho urobiť niečo dobré.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Medovníky s kváskom
Neočakávajte chuť ako klasické medovníky, plné medu a škorice. Tieto medovníky majú výraznú chuť po...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slivkové knedličky s jogurtovo-makovou omáčkou
V šupke uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme soľ, polohrubú múku a vajce. Vypracujeme cesto, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bryndzová nátierka
Piekla som chlieb a tak som sa rozhodla urobiť, výbornu rýchlu nátierku. Vhodná pre...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Voňavý slivkový kysnutý koláč
Obľúbený kysnutý koláč, vždy ho pečiem počas slivkovej sezóny. Cesto je veľmi mäkké, nadýchané, šťavnaté slivky a voňavá posýpka navrchu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnený zemiak Zbojnícka mladosť
Recept z 80-tych rokov nazývaný aj ako Jágerek, kde sa používala bravčová pečeň a bravčové mäso....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine
Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Taštičky plnené kačacinou s pyré z červenej kapusty
Kačacie stehná umyjeme, očistíme, osolíme, posypeme mletou rascou. Rúru predhrejeme na 120 stupňov a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré
Umytý a osušený bôčik osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Pečieme v rúre...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Knedličky s tekvicovou omáčkou a ovčím syrom
Tekvicová omáčka: Na masle orestujeme šalotku nakrájanú najemno, do základu pridáme olúpanú a na kocky nakrájanú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šúľance s orechmi na vanilkovom kréme
V šupke uvarené zemiaky očistíme a pretlačíme najemno, pridáme soľ, vajce, múku a vypracujeme cesto...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bryndzové pirohy s hubovým ragú
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich vychladiť, očistíme a postrúhame najemno. Pridáme múku, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Linecký jablkovo-makový koláč
Chcela som doma potešiť mojich blízkych, tak som upiekla nenáročný, ale výborný koláč.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Trhance
Vždy, keď mamina navarila toto jednoduché jedlo, išli sme sa oň potrhať. Doteraz ho...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom
Sobotný obed dnes s pečeným kuracím stehnom, ktoré som plnila kolieskami údenej klobásy pod kožu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Makové buchty
50 rokov dozadu takéto buchty robila moja mama. Jediné vylepšenie tohto receptu ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kysnutý slivkový koláč s posýpkou
Jemná chuť cesta s acidofilným mliekom, ktoré mu dodáva výbornú chuť. Slivky už dozrievajú, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkové brokolicové palacinky
Slané palaninky sú cez leto žiadané a tak som vyskúšala brokolicové a sú výborné, tak pridávam...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vyrobte si domácu vegetu
Toto žlté ochucovadlo asi pozná každá gazdinka. Pri kúpe v obchode však draho zaplatíte za vysoký podiel soli v nej a tak vám odporúčam urobiť si ju radšej doma a bez glutamanu a po inej už ani nesiahnete....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiaky s kyslou kapustou v rímskom hrnci
Chcete nápad, čo na obed? Čo tak starú dobrú klasiku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lenivý paradajkový pretlak
Pri úžasnej úrode paradajok je varenie pretlaku nekonečný príbeh. Ja ho už roky robím takto jednoducho....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Králik z rímskeho pekáča
Podarilo sa mi zohnať zopár domácich králikov, tak som sa rozhodoval na aký spôsob jedného spravím,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiaková polievka s paletou vôní
Vďaka mojim štedrým hríbovým „3om kráľom“, prof. Krúpovi, Ďurkovi Davalovi a TibÝkovi Nagyovi, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jablkovo-banánová detská výživa
Suseda mi dala jablká a tak som uvarila detskú výživu pre vnúčatá.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jablkovo-tvarohový obrátený koláč
Je veľa spôsobov ako pripraviť obrátený koláč. Výborná svieža chuť, ktorej sa nedá odolať...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakový podlesník na plechu
Toto rýchle a jednoduché jedlo patrí k mojim obľúbeným.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Buchty na pare s kombinovanou plnkou
Svojho času ma naša spoluvareška Izabella929 zaujala aj svojimi mixtúrami džemov a lekvárov, tak som skúsil...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lekvárové taštičky z tvarohového cesta
Výborná rýchla pochúťka ku kávičke, alebo len tak na cestu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkový prekladaný perník
1 pohár = 250 ml. Maslo a cukor vyšľaháme do nadýchanej peny. Postupne pridávame po...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jablkový perník
Perníkové koláče sú u nás veľmi obľúbené vďaka svojej chutnosti a rýchlej príprave, takže dnes do...