Rýchly makovec fotorecept
Foto: kucharecka33
Tento recept mám už dávno od mojej mamy, ktorej to posunul môj synovec. Ten ho ako pubertiak robieval so svojou frajerkou. Toľko k Zobraziť celý popisTento recept mám už dávno od mojej mamy, ktorej to posunul môj synovec. Ten ho ako pubertiak robieval so svojou frajerkou. Toľko k jeho príbehu :-) Je naozaj jednoduchý, s dozorom ho zvládne aj môj 8-ročný syn ;-) Občas doň prihodíme kakao, občas lieskovce, hrozienka... Môžete ho potrieť ríbezľovým džemom, čokoládou... Ako len chcete. Mne chutí poliaty čokoládou a posypaný kokosom :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
2 hrnčeky |
|
2 kusy |
|
1 sáčok |
|
1 sáčok |
|
1/2 hrnčeka (celý, nemletý) |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
Na vymastenie a vysypanie plechu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Zmiešame všetky "suché" suroviny - múku s práškom do pečiva, krupicový a vanilkový cukor, celý mak (prípadne aj lyžicu kakaa) a dobre premiešame.
-
2
Zmiešame "tekuté" suroviny - olej, vodu a vajcia. Do tekutej zmesi po častiach primiešame suchú zmes. (Toto je jednoduchšia verzia prípravy cesta, vhodná aj pre deti ;-) Ak to chcete vyšperkovať, môžete začať tak, že vymiešate cukor s vajíčkami a pridávate múku vymiešanú s práškom do pečiva a postupne ostatné suroviny. Rozdiel v chuti ani konzistencii som nezaznamenala :-) )
-
3
Všetko dôkladne premiešame. Vznikne redšie cesto.
-
4
Vylejeme ho na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech (cca 27x30 cm).
-
5
Dáme piecť - elektrická rúra 180 °C alebo teplovzdušné pečenie 160 °C, cca 20 minút.
-
6
Po upečení potrieme rozpustenou čokoládou alebo džemom, posypeme nasekanými orieškami alebo strúhaným kokosom... My sme tentoraz zvolili čokoládovú polevu a sladkú farebnú posýpku. Uvarte si k nemu šálku čaju alebo kávy a... dobrú chuť! :-)
Super nápad, viem si tam predstaviť višne, slivky, marhule... niečo jemne kyslé :-)