Teľacie rezne so zemiakovou kašou a s uhorkovým šalátom
Štefan Otrošina
hotel Kalix v Poprade, 3. júla 2022
hotel Kalix v Poprade, 3. júla 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 kg |
|
|
|
|
|
na vyprážanie |
|
Trojobal: | |
podľa potreby |
|
4 ks |
|
podľa potreby |
|
Zemiaková kaša: | |
1 kg |
|
250 g |
|
500 ml |
|
|
|
Šalát: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Teľacie mäso očistíme od blán a nakrájame na pláty. Osolíme, okoreníme a poriadne vyklepeme na tenko. Rezne obaľujeme v tradičnom trojobale - hladká múka, rozšľahané vajcia a strúhanka. Vyprážame v dostatočnom množstve masla z oboch strán, rezne v ňom musia plávať.
- 2
Na kašu očistíme zemiaky, nakrájame ich na kocky a dáme variť do osolenej vody domäkka. Po uvarení scedíme a vyšľaháme, postupne pridávame kúsky masla a zohriate mlieko. Vyšľaháme na jemnú kašu.
- 3
Na šalát nastrúhame uhorky na tenké plátky, zalejeme vodou, dochutíme soľou, korením, octom a cukrom.
Tiež teľacie rezne:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Komerčný recept, zbytočné sa vyjadrovať.
Ceny potravin. A bacha, ty hoblovačky vzadu mohou blafnout...
Víš jak, jeden někdy neodolá... uznávám, je to ego uf
Uhorkový šalát už se na foto nevlezl, zato hoblovačky... no dobře.