Španielske vtáčiky v roláde fotorecept
Foto: olinecka
Chuť uľahčiť si varenie ma inšpirovala na takéto španielske vtáčky v rolke. Vôbec nie sú náročné na prípravu, zvládnu aj začiatočníci.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
800-1000 g |
|
5-6 ks (uvarené natvrdo) |
|
100 g (plátky) |
|
100 g (plátky) |
|
domáce |
|
|
|
1 ks väčšia |
|
(na potretie mäsa) |
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
250 ml (alebo teplá voda) |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, mäso umyjeme a osušíme.
-
2
Mäso rozklepeme tĺčikom na väčší plát, okoreníme mletým čiernym korením, osolíme a potrieme horčicou.
-
3
Na mäso rozložíme plátky slaniny a šunky, ošúpané na tvrdo uvarené vajíčka, pokrájanú kapiu a uhorky.
-
4
Naplnené mäso zrolujeme, zaistíme ihlami alebo niťou.
-
5
V pekáči rozpálime olej, orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme sladkú papriku, premiešame, stiahneme z plameňa.
-
6
Mäso vložíme do pekáča a opečieme na miernom plameni zo všetkých strán, aby sa zatiahlo. Podlejeme vývarom alebo vodou zakryjeme alobalom. Dáme do rúry vyhriatej na 190 stupňov na 50-60 minút. Po upečení mäso (rolku) vyberieme, omáčku zahustíme trochou hladkej múky.
-
7
Po upečení takto v reze... Roládu pokrájame na hrubšie plátky a podávame s ryžou alebo pečenými zemiakmi. Dobrú chuť.
Veru na Tvoje varenie by som sa niekedy hneď pozvala, taktiež varíš dobroty. @terinka55 jednoduchá dobrota, ktorá sa oplatí. @farbuska hovädzie mäso by bolo dobré ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči.
Na dálku letí pozdravy, ať se ti daří, milá @olinecka !
Ďakujem za príjemný komentár pozdrav potešil aj Tvoj komentár. Som rada že sa recept páči. Pozdravujem.
Len doplnim svoju fintu na upravu maska do rolad: Masko najprv rozrezavam dlhymi rezmi na motylkovy sposob. Teda nerozrezem ho do konca, ale o 1 cm menej. A ked mam hrube masko, tak ho otocim a zarezem ho z druhej strany. Takymito zarezmi vznikne taky vlnovity plat maska. Az potom masko upravim rozklepavanim. Pekny den vsetkym.