Mäsová roláda
Mäsová roláda

Španielske vtáčiky v roláde fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 3. júla 2022
Španielske vtáčiky v roláde (fotorecept)
Foto: olinecka

Chuť uľahčiť si varenie ma inšpirovala na takéto španielske vtáčky v rolke. Vôbec nie sú náročné na prípravu, zvládnu aj začiatočníci.

4-5
porcie
30 minút
príprava
50-60 minút
na 190 °C

Suroviny

800-1000 g
5-6 ks (uvarené natvrdo)
100 g (plátky)
100 g (plátky)
 domáce
1 ks väčšia
 (na potretie mäsa)
podľa chuti
podľa chuti
250 ml (alebo teplá voda)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, mäso umyjeme a osušíme.

    Španielske vtáčiky v roláde (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso rozklepeme tĺčikom na väčší plát, okoreníme mletým čiernym korením, osolíme a potrieme horčicou.

    Španielske vtáčiky v roláde (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na mäso rozložíme plátky slaniny a šunky, ošúpané na tvrdo uvarené vajíčka, pokrájanú kapiu a uhorky.

    Španielske vtáčiky v roláde (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naplnené mäso zrolujeme, zaistíme ihlami alebo niťou.

    Španielske vtáčiky v roláde (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V pekáči rozpálime olej, orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme sladkú papriku, premiešame, stiahneme z plameňa.

    Španielske vtáčiky v roláde (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäso vložíme do pekáča a opečieme na miernom plameni zo všetkých strán, aby sa zatiahlo. Podlejeme vývarom alebo vodou zakryjeme alobalom. Dáme do rúry vyhriatej na 190 stupňov na 50-60 minút. Po upečení mäso (rolku) vyberieme, omáčku zahustíme trochou hladkej múky.

    Španielske vtáčiky v roláde (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení takto v reze... Roládu pokrájame na hrubšie plátky a podávame s ryžou alebo pečenými zemiakmi. Dobrú chuť.

    Španielske vtáčiky v roláde (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

evanaaa
Jej, @olinecka , aj aj som dnes robila vtáčky z hovädzieho mäsa, mala som ho pekné, ale nenapadlo ma robiť jeden plát, ale viac roliek, budeme ich jesť aj tri dni :) plnila som ich podobne ako aj ty, len ešte aj mrkvu som dala do nich. Mala som pripravenú aj klobásu mangalicu, ale tú som už nedala. Len som ich nepiekla, ale dusila v hrnci. Inak, tá rolka vcelku ma inšpirovala, máš to pekné.
1x haji
olinecka
@kimlo (3.7.2022 11:55)

Veru na Tvoje varenie by som sa niekedy hneď pozvala, taktiež varíš dobroty. @terinka55 jednoduchá dobrota, ktorá sa oplatí. @farbuska hovädzie mäso by bolo dobré ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči.
1x haji
haji
Ano, i mně by roláda moc chutnala, vypadá krásně a chutně, nádherně jsi ji zabalila - já se s tím pravidelně peru... Chutný recept, krásná práce i fotečky! Nedělní oběd jako ze žurnálu.
Na dálku letí pozdravy, ať se ti daří, milá @olinecka !
olinecka
@haji (3.7.2022 20:07)

Ďakujem za príjemný komentár pozdrav potešil aj Tvoj komentár. Som rada že sa recept páči. Pozdravujem.
1x haji
zifi
@olinecka Dakujem za skvely recept, a dobry napad. Inspirovalo ma to.

Len doplnim svoju fintu na upravu maska do rolad: Masko najprv rozrezavam dlhymi rezmi na motylkovy sposob. Teda nerozrezem ho do konca, ale o 1 cm menej. A ked mam hrube masko, tak ho otocim a zarezem ho z druhej strany. Takymito zarezmi vznikne taky vlnovity plat maska. Az potom masko upravim rozklepavanim. Pekny den vsetkym.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha