Smotanovo-špenátová pizza
Vzhľadom na to, že nemám rád paradajky v akejkoľvek forme, robievam si často smotanovú pizzu,...
Zemiakové pagáčiky
Zemiakové pagáčiky podávam k polievkam na kyslo, najčastejšie k šošovicovej polievke. Chutia aj sami o...
Zeleninová polievka s krupicovými haluškami
V tomto upršanom, pochmúrnom počasí sa nám zažiadala jednoduchá, ľahká, dobrá zeleninová polievočka, ...
Pomaly pečený bôčik s korenenou krustou
Pomaly pečený bôčik je lahôdka, ktorá sa priam rozplýva v ústach, dá sa jesť za...
Jednoducho domáca TARHOŇA
@jerica recept som nemala v pláne pridávať , len ma vyprovokoval v diskusii @miro ....
Kysnuté ružičky s Nutelou
Skúšam robiť rôzne sladké pečivo z kysnutého cesta a práve tieto ružičky sa mi veľmi páčia...
Kapustový šalát
Je čas kapusty a teda aj čas na kapustový šalátik. Tento je z červenej kapusty...
Hranolky trochu inak
Už aj Vám lezú na nervy neustále tie isté hranolky??? Stále iba vyprážané, možno sa niekto...
Oblíž prst
Tento zákusok máme veľmi radi ale nerobíme ho často aspoň je pre nás vzácny.
Špenátovo-zemiakové guľky s bryndzou a údenou slaninkou /fotorecept/
Špenát a zemiaky veľmi dobre idú k sebe. Tieto základné suroviny som spracovala s vajíčkom, ...
Krkovička na rozmaríne a šalvii
Krkovička je vďačné mäsko na rýchlu prípravu chutného hlavného chodu. Dnes som ju spravila na bylinkách,...
Hroznová omáčka k divine
Sladká pikantná omáčka z červeného hrozna vhodná k hovädziemu mäsu alebo divine.
Špenátové rezance
Voľakedy sme cestoviny robievali doma, nebola taká možnosť kúpy ako dnes. Vyrábali sme tenké rezance...
Karfiolová polievka
Už som to na Vareche spomínala, môj tvrdí, že polievka je grunt. Tak teda...
Bravčové karé na zázvore a cesnaku s kurkumou
Trošku menej obvyklý, ale veľmi chutný nedeľný obed je bravčové karé na zázvore a cesnaku s...
Jablčník alebo jablkové pité
Obľúbený koláčik môjho otca... A pravdaže aj nás. Tento koláč je vhodný teraz na...
Domáci biely chlieb s predcestom
Tento domáci chlebík sa pripravuje z 2 druhov pšeničnej múky a predcesta. Príprava je trošku pracnejšia,...
Rohlíky plnené orieškovou Nutelou z brioškového cesta
Briošky samotné sú úžasné pečivo. Ked už na sladko, rozhodla som sa naplniť Nutelou, ...
Škoricové osie hniezda, ktoré kysnú slimačím tempom
Našla som veľmi zaujímavý recept, čo do surovín i čo do prípravy. Vyskúšala som, ...
Kuracie prsia pečené na zázvore a jablkách s tarhoňou
Dnes je Roš ha šana - židovský Nový rok 5773, ktorý sa počíta od narodenia praotca...
Kvet z fašírky
Dlho som mala tento nápad, len som nemala predstavu, ako to mám presne urobiť...
Chlieb zo Sicílie /fotorecept/
Tento chlieb sa robí na Sicílii, je mäkkučký, nadýchaný, ľahučký, pórovitý s okami...
Predcesto na pečenie chleba /fotorecept/
Predcesto je vlastne chlebové cesto. Kedysi naše staré mamy pri pečení chleba vždy odložili kúsok cesta...
Pečená plnená paprika nielen pre vegetariánov
Na jeseň je veľký výber zeleniny a my milujeme plnené papriky. Plnku som spravila z paradajok...
Europasta
Vlastne sú to len cestoviny s omáčkou. Čiže - taliansky námet, nemecké cestoviny, suroviny...
Sladké lúpavé briošky
Moji maškrtníci chceli opäť niečo sladké. Spravila som znovu slimáčiky, ale teraz bez kakaa...
Hovädzia polievka
Spolu so slepačou základ nedeľných polievok. Nemávame ju často, ale keď už, tak poriadne...
Kuracia pečeň pečená v husacej masti s husacími oškvarkami
Nadchádza jeseň a s ňou husacie dobroty. Z domácej husi som odkrojila sadlo aj s kožou,...
Kysnuté rezy
Moj oblubeny recept s makovou plnkou a ceresnovym dzemom, chutny ako zakusok.
Dvojfarebné prepletané kakaové slimáčiky - moje prvé briošky
Dostali sme chuť na sladké, rozmýšľala som, čím prekvapím mojich maškrtníkov. Vymyslela som si...
Chrumkavý pstruh na čiernom korení
Pstruh je u nás doma obľúbená rybka. Obyčajne ho upečiem na masle, po predchádzajúcom nasolení...